Tractari Auto Pe Platforma Franta-Romania

Totul despre serviciile de transport auto din Franta in Romania

Statisticile actuale ne arata faptul ca tot mai multi romani prefera sa isi achizitioneze masinile la mana a doua, multumita preturilor accesibile. Valoarea unui automobil nou cumparat se va deprecia din momentul in care paraseste fabrica in favoarea celui dintai proprietar. In contrast, deprecierea masinilor la mana a doua este mult mai redusa.

Un numar considerabili de romani opteaza pentru piata de masini second hand din strainatate, datorita excelentului raport calitate-pret pe care il prezinta. Astfe, serviciile de transport auto din Franta in Romania pe platforma s-au dezvoltat considerabil. Cele mai apreciate automobile la mana a doua sunt: Volkswagen, Opel, Ford, Citroen etc.

Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!

informati-depsre-marfuriAvantajele transportului auto cu platforma din Franta in Romania

Transportul noului automobil cu platforma in Romania este solutia ideala, intrucat elimina oboseala cumparatorului. Pretul platit pentru acest serviciu ajunge de cele mai multe ori sa egaleze aducerea masinii de catre proprietar, prin conducerea ei. Aceasta metoda implica cheltuieli suplimentare precum: necesitatea unei cazari, mesele luate la restaurant, taxele de autostrada si taxele de combustibil.

Firmele de transport auto pe platforma ofera asigurare pentru masinile pe care le tracteaza. Astfel, in situatia in care intervin situatii neplacute precum un accident si masinile se avariaza, proprietarii vor fi despagubiti. Incarcarea si descarcarea masinilor pe platforme se realizeaza de persoane specializate, pentru ca acestea sa nu se avarieze atunci cand se realizeaza operatiunea. Asfel, se elimina riscurile de avariere a masinii proaspat achizitionate.

De asemenea, preluarea masinii si predarea ei se va realiza la adresele premergator stabilite, pe baza de proces verbal si asigurare CMR. De aceea este important sa apelati la firme specializate care functioneaza in conditii legale si dovedesc profesionalism in activitate.

Gama variata de posibilitati pe care clientul le are la dispozitie este un alt avantaj demn de luat in considerare. Acesta poate merge in Franta sa vada masina si sa se intoarca cu autocarul, masina fiind tractata pe platforma de aceeasi companie, fie poate sa apeleze la compania in cauza, fara a se deplasa in Franta. De asemenea, poate apela la o companie specializata stric in tractarile auto, ce dispune de platforme spatioase, cu ajutorul carora aduc in tara un numar mai mare de masini.

car-and-key-signal-in-rotated-squareAchizitia masinilor pentru tractari auto din Franta in Romania pe platforma

Masinile second hand se pot cumpara atat direct de la vanzator, cat si de la dealeri specializati. Anbele variante prezinta avantajele si dezavantajele lor, modalitatea de achizitie ramanand la decizia cumparatorului.

Achizitia de la dealer

Cumpararea masinii de la dealer este avantajoasa din punct de vedere al actelor ce trebuie realizate. De toata documentatia se vor ocupa reprezentantii companiei, scutind cumparatorul de alte drumuri. Acesta va plati o taxa cuprinsa intre 100 si 150 de euro pentru placutele de inmatriculare pentru export. Iar cum dealerul nu poate oferi garantie pentru masinile ce se exporta, se poate negocia pretul final, in functie de caz.

Achizitia de la proprietar

Cumparatorul are posibilitatea de a analiza masina cu atentie si de a afla informatii despre istoricum acesteia. Proprietarii sunt mult mai deschisi la negociere, iar se poate face cash de cele mai multe ori. Daca achizitionati masina direct de la proprietar comparati cu atentie datele din documentele masinii cu cele din pasaportul vanzatorului, pentru ca acestea sa coincida.

Dezavantajul cumpararii direct de la vanzator este reprezentat de cheltuielile administrative ridicate. Pentru ca noul proprietar sa obtina placutele de inmatriculare pentru transport este necesar ca inspectiile tehnice sa fie valide. Daca acestea nu sunt valide, puteti renegocia pretul, intrucat ele vor deveni responsabilitatea dumneavoastra.

auction-hammer-variant-toolCele mai populare targuri auto din Franta

Spre deosebire de tari precum Germania, in Franta nu exista anumite zone consacrate pentru targurile sale de masini. In schimb, se realizeaza periodic diverse expozitii de masini second hand, in orase mari precum Lyon, Paris etc. Cei mai multi vanzatori de masini se prezinta la diversele targuri ce se organizeaza cu scopul de a vinde anumite bunuri.

De asemenea, exista o gama variata de dealeri specializati precum: Auto France, Super Marche Autos Coudrin, Brie des Nations, Origin Occasions, Automobile Neubauer etc. O alta modalitate de a gasi masina optima este direct de la cumparator, de pe site-uri de specialitate.

tagTarife transport auto pe platforma Franta – Romania

Preturile practicate pentru tractarile auto din Franta in Romania variaza in functie de optiunea cumparatorului. De regula, preturile sunt in jurul sumei de 400 de euro. Daca se opteaza pentru o companie ce aduce un numar mare de masini deodata, este posibil ca pretul sa fie mai scazut, insa trebuie ca platforma sa fie umpluta pentru a pleca spre Romania. Transportarea masinii pe o unica platforma poate fi putin mai scumpa, insa se livreaza intr-un timp scurt.

Indiferent de alegere, este important sa va asigurati ca masina va fi adusa in tara in conditii optima, iar daca ceva se intampla cu aceasta, firma de tractari auto isi va asuma responsabilitatea. Cereti toate informatiile de care aveti nevoie premergator semnarii contractului, in asa maniera incat sa alegeti varianta cea mai potrivita pentru dumneavoastra.

examActe necesare pentru inmatricularea masinii in Romania

Aici aveti o lista cu actele pe care trebuie sa le adaugati la dosarul pentru inmatricularea masinii in dupa ce ati transportat-o din Franta in Romania.

Fisa de inmatriculare

Pe aceasta apar mentionate datele de identificare ale cumparatorului si datele tehnice ale masinii. Organul fiscal competent va pune pe aceasta i prealabil o viza de inscriere a masinii.

Cererea de inmatriculare

Se completeaza, semneaza si alatura la dosar in original.

Asiguarea obligatorie RCA

Exista conditiile ca aceasta sa fie intocmita pe numele solicitantului si sa fie valabila 6 luni cel putin. La dosar se anexeaza o copie.

Dovada de plata pentru certificatul si taxa de inmatriculare

Plaa pentru certificatul de inmatricularea se face la CEC Bank, iar taxa de inmatriculare fie la CEC Bank, fie la Posta Romania sau Directia pentru Impozite si Taxe Locale.  Dovezile de plata se anexeaza la dosar in original.

Decizia pentru calcul de timbre de mediu

Aceasta se obtine de la Administratia Financiare in care solicitantul dispune de domiciliu. Se ataseaza o copie la dosar.

Dovada achitarii taxei de mediu

Plata taxei de timbru se face la ANAF sau la trezorerie. La dosar se anexeaza o copie.

Dovada de proprietate

Aceasta poate fi materializata in contract de vanzare-cumparare sau factura fiscala. Difera in functie de stautul detinut de vanzatorul din Franta.

Cartea de identitate a masinii

Se elibereaza de Registrul Auto Roman si aici vor fi trecute datele de identificare si numarul de inmatriculare.

Certificatul de autenticitate

Se elibereaza odata cu cartea de identitate a masinii si are un termen de valabilitate de 60 de zile. Se ofera pentru automobilele anterior inmatriculate in Franta.

Dovada pentru efectuarea ITP

Se elibereaza de RAR, pentru masinile anterior inmatriculate in alte tari.

Actul de identitate al Solicitantului

Trebuie anexate la dosar o copie si originalul.

Actele de inmatriculare originale

Acestea sunt eliberate de autoritatile din Franta si atesta confirmarea statului ca masina poate fi inmatriculata in Romania.

Placutele cu numar de inmatriculare

Daca acestea lipsesc, trebuie depus documentul CMR la dosar.

Chiar daca la dosar se anexeaza anumite documente in copie, este absolut necesar sa aveti asupra dumneavoastra toata actele in original, intrucat este foarte posibil ca acestea sa va fie solicitate la ghiseu. De asemenea, in functie de particularitatile fiecarui caz in parte, este posibil sa apara necesitatea altor documente. Pentru a avea informatii precise, nu ezitati sa le solicitati direct de la Directia de Inmatriculari, pentru a va asigura ca dosarul este complet.

Serviciile de tractari auto din Franta in Romania sunt potrivite pentru dumneavoastra daca doriti sa aduceti o masina in tara la un cost avantajos, cu un minimum de efort depus.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

  • Eurolines Romania

Orar

  • L,M,M,J,V,S
    Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

  • De la 70€

Dotari

  • Priza Aer Conditionat Wifi
×