Tractari Auto Pe Platforma Germania-Romania

Totul despre serviciile de transport auto pe platforma din Germania in Romania

Germania este o țară ce și-a câștigat popularitatea în rândul românilor prin prisma oportunităților de pe piața muncii, a traiului de viață ridicat și desigur, pentru mașinile second hand oferite spre vânzare la un excelent raport calitate-preț, mult mai avantajos decât cel din țară. Din acest motiv, serviciie de tractari auto din Germania în România s-au dezvoltat optim în ultima decadă, devenind alegerea unui numar tot mai mare de conationali ce isi achizitioneaza un automobil la mana a doua.

Statisticile realizate de site-uri de specialitate ne dezvaluie ca sectorul automobilelor second hand a castigat intr-o oarecare masura competitia cu cel al automobilelor noi. Cele mai solicitate branduri în materie de mașini la mâna a doua sunt Volkswagen, Opel, Ford și BMW. Acest lucru se intampla cu precadere din pricina faptului ca deprecierea unui automobil second hand este mai mica decat aceea  a unui automobil nou.

Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!

informati-depsre-marfuriAvantajele transportului auto pe platforma din Germania in Romania

Un drum cu masina proaspat cumparata din Germania in Romania este obositor, mai ales daca soferul nu este suficient de experimentat. De asemenea, se cumuleaza cheltuieli precum: taxe de autostrada, combustibilul etc. Din aceste motive clientii prefera sa nu se mai deplaseze in Germania pentru achizitia unui automobil, lasand aceasta treaba pe mana specialistilor.

Companiile de profil vin in intampinarea clientilor cu o serie de avantaje, in asa maniera incat sa faciliteze intreg procesul de transport auto Germania – Romania. Pentru inceput, autovehiculele transportate dispun de asigurare. Astfel, daca apar eventuale neplaceri pe durata traseului, iar masinile se avariaza, proprietarii vor fi despagubiti.

Transporul auto din Germania in Romania se realizeaza de la o anumita adresa premergator stabilita, pana la adresa clientului. Incarcarea si descarcarea masinii se face de personalul specializat al companiei, optim pregatit pentru a realiza aceste operatiuni.

De asemenea, ridicarea si predarea autovehiculelor se realizeaza pe baza unui proces verbal si asigurare CMR.  Companiile de profil se asigura ca respecta toate conditiile contractuale, desfasurand activitatea intr-un cadru legal.  De cele mai multe ori, diverse companii colaboreaza cu parcuri auto si dealeri, transportand masini din Germania in Romania pe platforme cu capacitate de incarcare mai mare.

Un alt avantaj al tractarilor auto Germania Romania este reprezentat de gama variata de posibilitati existente pentru cumparator. Acesta se poate deplasa pana in Germania in vederea analizarii masinii si se intoarce cu autocarul, in timp ce compania incarca masina pe platforma, poate contacta compania de transport in vederea aducerii pe platforma fara a se deplasa pana in Germania, sau poate apela la o companie specializata strict in tractarile auto.

car-and-key-signal-in-rotated-squareAchizitia masinilor pentru tractari auto din Germania in Romania pe platforma

În funcție de preferințe, mașinile se pot achiziționa fie prin intermediul unui dealer, fie direct de la proprietar. Odată cumpărate, mașinile se aduc în țară pe platforma sau personal. Achiziția prin intermediul dealerului este avantajoasă prin prisma documentației realizate în totalitate de companie. Costul pentru plăcuțele de înmatriculare pentru transit sau export costă între 100 – 150 euro. De asemenea, pentru mașinile ce se vând pentru export, dealerul nu poate oferi garanție, motiv pentru care se poate obține o reducere semnificativă la preț, de cel puțin 500 de euro, în funcție de caz.
O altă modalitate de achiziție este direct de la proprietar, și acesta îndeplinind o serie de avantaje și dezavantaje. Pentru început, clientul are posibilitatea de a întâlni proprietarul și de a afla mai mule informatii despre istoricul automobilului. Proprietarii sunt mai flexibili la negociere și acceptă plata cash. De asemenea, cumpărătorul poate compara pașaportul vânzătorului cu documentele mașinii, pentru a evita situațiile neplăcute.
Pentru ca persoana ce cumpara autoturismul sa obtina placute de inmatriculare pentru export, este necesar sa se asigure ca inspectiile tehnice sunt valide. In situatia in care certificatele nu sunt valide, se justifica cerea unei reduceri de pret, intrucat aceasta devine responsabilitatea cumparatorului. Dezavantajele acestui tip de achizitie sunt reprezentate de cheltuielile administrative mai mari si riscul ridicat la care cumparatorul se supune.

auction-hammer-variant-toolCele mai populare targuri de masini din Germania

Pe teritoriul Germaniei exista nenumarate targuri de masini. Cea mai apreciata zona de romani este zona 9 (Nurnberg, Amberg), fiind un loc foarte aglomerat atat de cumparatori, cat si de vanzatori. Astfel, odata cu cresterea posibilitatii de alegere a masinii optime creste si disconfortul.

Zona 5 (Dortmund, Duisburg, Essen, Manheim, Amberg, Dusseldorf, Bonn, Koln, Neuss,Wuppertal) se afla, de asemenea printre preferintele cumparatorilor de masini, fiind foarte apropiata de zona 6 (Frankfurt, Manheim, Wiesbaden). Aici densitatea parcurilor este foarte mare. De multe ori, cumparatorii cauta online masina dorita, apeland la o firma de tractari auto din Germania pe platforma pentru a o aduce acasa.

tagPrețuri transport auto pe platforma Germania Romania

Preturile pentru transportul autoturismului cumparat variaza in functie de optiunea aleasa. De cele mai multe ori, acestea se invart in jurul sumei de 400 de euro. Acesta variaza in functie de numarul de masini aduse. O companie ce transporta 8 masini pe o platforma isi va permite sa practice un pret semnificativ mai scazut decat una ce transporta o singura masina.

De asemenea, exista oferte mult mai accesibile ca pret, insa profesionalismul serviciilor prestate poate fi unul indoielnic. Inainte de a alege compania potrivita pentru dumneavoastra, cereti toate informatiile referitoare la asigurarea calatoriei, incarcarea si descarcarea masinii si desigur, punctele de plecare si sosire.

examActe pentru inmatricularea mașinii în Romania

Odata adusa in tara masina transportata pe platforma din Germania in Romania, aceasta trebuie inmatriculata. Documentele solicitate de Directia de Inmatriculari pentru inmatricularea vehiculeleor achizitionate intracomunitar sunt:

Fisa de inmatriculare

Pe fisa de inmatriculare sunt mentionate datele tehnice ale masinii exact asa cum apar ele in cartea de identitate (fata), iar pe verso apar datele de identificare ale cumparatorului. Pe aceasta se obtine in prealabil o viza de inscriere a masinii, din partea organului fiscal competent al autoritatii locale.

Cererea de inmatriculare

Aceasta se compleeaza si se semneaza, alaturandu-se la dosar in original, alaturi de celelalte acte necesare pentru a aduce masina din Germania.

Asigurarea RCA

Aceasta trebuie sa aiba o valabilitate de minimum 6 luni si sa fie intocmita pe numele solicitantului. O copie se depunde la dosar, iar originalul ramane asupra solicitantului, pentru situatia in care originalul va fi solicitat spre verificare la ghiseu.

Dovada platii certificatului si a taxei de inmatriculare

Plata contravalorii certificatului de inmatriculare se realizeaza la CEC Bank, iar dovada primita se anexeaza la dosar in original, exceptie facand societatile din contabilitate, caz in care se depune o copie. Taxa de inmatriculare se plateste la CEC Bank, Directia de Impozite si Taxe Locale sau la Posta Romana. La dosar se va pune dovada in original.

Decizia pentru calculul de timbre de mediu si dovada achitarii taxei

Decizia de calcul a taxei de timbre se obtine de la Administratia Financiara de pe raza careia solicitantul are domiciliul. Aceasta se ataseaza la dosar in copie, la fel ca si dovada platii ei. Plata se face tot la ANAF sau la trezorerie. Documentele originale se pastreaza la indemana, existand posibilitatea ca acestea sa fie solicitate.

Dovada de proprietate

Un alt act care trebuie adaugat la dosar este actul de proprietate asupra vehiculului. In functie de statutul proprietarului din Germania, se va realiza fie un contract de vanzare-cumparare, fie se va emite o facture fiscala.

Cartea de identitate a masinii

Documentul se emite de Registrul Auto Roman. Aici Directia de Inmatriculari urmeaza sa treaca datele de identificare si numarul de inmatriculare.

Certificatul de autenticitate

Se elibereaza tot de la Registrul Auto Roman, atunci cand se elibereaza si cartea de identitate a masinii. Are termen de valabilitate de 60 de zile si se ofera pentru automobilele ce au fost anterior inmatriculate in Germania.

Dovada pentru efectuarea ITP

Aceasta se elibereaza de la RAR pentru masinile ce au fost anterior inmatriculate in alta tara.

Actul de identitate al solicitantului

Acesta trebuie anexat la dosar atat in copie, cat si original.

Actele de inmatriculare originale

Documentele de inmatriculare eliberate de autoritatile din Germania sunt foarte importante, intrucat inscrierea masinii se realizeaza doar daca se obtine confirmarea statului ca solicitantul poate inmatricula masina in Romania.

Placutele cu numar de inmatriculare

Lipsa placutelor de inmatriculare din Germania tradeaza faptul ca masina a fost radiata din circulatie si a fost adusa pe platforma. Astfel, trebuie depus la dosar documentul CMR.

Desigur, in functie de particularitatile fiecarui caz in parte, este posibil sa apara necesitatea unor alte documente. Pentru informatii precise, solicitati ajutor specializat, inainte de a va prezenta la Directia de Inmatriculari in vederea depunerii dosarului.

Serviciile de transport auto Germania Romania castiga o tot mai mare popularitate din princina avantajelor pe care le aduc. Astfel, daca luati in calcul ideea de a cumpara o masina din Germania, nu ezitati sa contactati companiile de profil in vederea alegerii celei mai potrivite oferte.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

  • Eurolines Romania

Orar

  • L,M,M,J,V,S
    Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

  • De la 70€

Dotari

  • Priza Aer Conditionat Wifi
×