Transport international de persoane  Anglia – Romania

Tot ce vreti sa stiti despre transportul de persoane cu autocarul intre Anglia si Romania

Anglia se afla cu siguranta in topul tarilor preferate de romanii care muncesc peste hotare. Acest lucru devine cu atat mai clar atunci cand ne uitam la cifre: in 2013 mai bine de 150000 de romani munceau in aceasta tara, iar numarul lor nu putea decat sa creasca intre timp. Mai mult decat atat,  Anglia este una din tarile europene care starnesc un interes masiv turistilor romani care doresc sa viziteze cele mai importante orase si regiuni din aceasta tara fascinanta.

Romanii care muncesc in Anglia sau care o viziteaza aleg de cele mai multe ori transportul cu autocarul atunci cand vin acasa, deoarece conditiile de transport sunt foarte bune iar preturile sunt mai mici decat cele percepute de companiile aeriene. Nu este asadar de mirare faptul ca serviciile de transport international de persoane pe ruta Anglia – Romania si retur sunt atat de solicitate.

Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!

cta

suitcaseLimite de bagaje pe ruta Anglia – Romania

Daca va aflati in Anglia si planuiti o calatorie cu autocarul in Romania va recomandam sa tineti cont de restrictiile de bagaje pe care un drum cu autocarul o presupune.

 1. Cele mai multe companii care se ocupa cu transportul international de persoane pe ruta Anglia – Romania permit pasagerilor sa calatoreasca cu unul sau maxim doua bagaje care, de regula, nu trebuie sa depaseasca greutatea totala de 40-45 de kilograme. Aceste bagaje, desigur, vor fi depozitate in compartimentul special amenajat din cala autocarului sau in remorca acestuia, daca ea exista.
 2. Pe langa bagajele de cala veti avea voie sa luati cu dvs si un bagaj mic, de mana, care trebuie sa aiba greutatea maxima de 5 kilograme. Acesta poate fi un ghiozdan, o sacosa sau o geanta de dimensiuni mici in care va trebui sa va stocati bunurile necesare pentru calatorie: mancare, bautura, medicamente, dispozitive electronice etc.
 3. Firmele de transport international de persoane cu autocarul permit de obicei, in limita spatiului disponibil, depasirea limitelor de greutate sau de numar a bagajelor in schimbul unei taxe. Pentru ruta Anglia – Romania aceasta taxa poate fi cuprinsa intre 1 si 2 lire sterline pentru fiecare kilogram extra.

Va recomandam sa discutati direct cu operatorul pe care l-ati ales pentru a stabili cu precizie limitele pe care acesta le impune cu privire la greutatea bagajelor, deoarece fiecare firma poate avea propriile restrictii de care va trebui sa tineti cont.
clockDurata medie de calatorie intre Anglia si Romania

Cele mai importante orase din Anglia de unde au loc plecari zilnice de autocare sunt urmatoarele:  Birmingham, Londra, Manchester, Liverpool, Coventry, Northampton si Luton.

Calculand distanta dintre aceste orase si capitala Bucuresti ne vom da seama care este durata medie a unei calatorii cu autocarul pe ruta Anglia – Romania.

 • Birmingham – Bucuresti: 29 h
 • Londra – Bucuresti: 28 h
 • Manchester – Bucuresti: 31 h
 • Liverpool – Bucuresti: 31 h
 • Coventry – Bucuresti: 29 h
 • Northampton – Bucuresti: 29 h
 • Luton- Bucuresti: 28 h

Astfel, putem afirma ca durata medie a unei calatorii pe aceasta ruta este de 29,2 ore. Nu uitati insa ca pentru o precizie mai mare in obtinerea acestei informatii va trebui sa va adresati operatorului pe care l-ati ales, dat fiind faptul ca durata calatoriei dvs va depinde de punctele de plecare si sosire.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Anglia si Romania

Calatoria intre Anglia si Romania se poate face doar cu buletinul sau pasaportul in stare de valabilitate. Cu toate acestea, va recomandam sa aveti asupra dvs si biletul de calatorie, asigurarea medicala sau de calatorie si orice alt act pe care il considerati util.

healthyRestrictii privind bunurile transportate

Este important ca atunci cand parasiti Anglia cu autocarul sa stiti ce anume puteti si, mai ales, ce nu puteti lua cu dvs in bagaje. Asigurati-va, asadar, ca nu transportati bunuri care se afla pe lista de mai jos pentru a evita orice fel de probleme la iesirea din Anglia.

 • Arme de foc de orice fel carora le lipseste licenta. Acestea vor fi verificate de autoritatile britanice si vor fi confiscate daca nu respecta legea. Vor crea probleme chiar si replicile de arme de foc, cele scoase din uz sau chiar si jucariile care imita armele de foc.
 • Munitie de orice calibru si in orice cantitati.
 • Orice tip de explozibil, incluzand suvenirurile de razboi sau antichitatile. Detonatoarele, grenadele cu fum, minele, artificiile si orice alte obiecte pirotehnice va vor crea probleme cu autoritatile britanice, motiv pentru care e recomandat sa nu le transportati.
 • Obiectele care contin substante ce pot afecta oamenii, precum armele cu gaz, spray-urile paralizante sau cu gaz lacrimogen, fosfor, acid sau alte substante periculoase.
 • Substantele inflamabile precum benzina, vopsea, alcool cu o concentratie ridicata etc.
 • Orice fel de arme albe (cutite, sabii, sageti etc), incluzand cutite de buzunar cu lama mai mare de 75 mm lungime. Cutitele de buzunar cu lama mai scurta de 75 mm vor fi permise.
 • Orice alt obiect care poate servi drept arma sau parte a unei arme, acest lucru fiind lasat la latitudinea si interpretarea autoritatilor britanice.
 • Animale sau parti de animale pe cale de disparitie.
 • Plante vii pe cale de disparitie.
 • Bunuri contrafacute sau piratate (muzica, filme, jocuri video etc). Practic, orice bun care incalca drepturile de autor vor fi confiscate.

Tineti cont de faptul ca lista de mai sus nu contine absolut toate lucrurile pe care nu trebuie sa le transportati, dar poate servi ca un bun punct de informare asupra naturii acestor restrictii. Practic, trebuie sa va feriti de orice lucruri care pot fi periculoase sau care pot fi folosite pe post de arma pentru a comite acte de violenta.

moneyDespre numerar

Puteti transporta asupra dvs orice suma de bani doriti, dat fiind faptul ca Anglia si Romania fac parte din Uniunea Europeana. Cu toate acestea, va recomandam sa nu aveti asupra dvs sume mari de bani in numerar pe parcursul calatoriei pentru a va feri de riscul de pierdere sau sustragere a acestora.

Alte sfaturi utile

Va recomandam sa tineti cont si de sfaturile de mai jos atunci cand alegeti transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Anglia – Romania.

Cumparati biletul de calatorie din timp

timeCele mai multe companii de transport va asigura si o reducere substantiala daca achizitionati bilet dus-intors. Astfel, daca stiti deja cand va veti intoarce e o idee buna sa luati ambele bilete pentru a profita de reducerea respectiva. Daca nu faceti acest lucru va recomandam sa achizitionati biletul din timp pentru ca ruta Anglia – Romania este una dintre cele mai aglomerate din Europa si riscati sa nu gasiti loc de pe o zi pe alta.

Pastrati dovezile de achizitie a bunurilor transportate

business (1)Chitantele si facturile bunurilor pe care le transportati ar trebui sa se afle in posesia dvs in cazul in care vi se va cere la granita sa dovediti achizitia lor.

Nu intarziati la imbarcare

romania-germaniaIndiferent de locul de plecare din Anglia si indiferent de firma de transport pe care ati ales-o, va exista un program de calatorie care trebuie respectat pentru ca toti pasagerii sa ajunga la timp la destinatie. Din acest motiv nu se pot face exceptii si nu se poate intarzia plecarea din cauza pasagerilor care nu ajung la timp la imbarcare. Asigurati-va ca va prezentati cu cel putin 30 de minute inainte de plecare pentru a va depozita bagajele si a va ocupa locul.

Respectati regulile de calatorie

icon (2)Companiile care se ocupa cu transportul international de persoane pe ruta Anglia – Romania sau alte rute din Europa au deja un set de reguli bine stabilit cu scopul de a asigura o calatorie cat mai confortabila fiecarui pasager. Respectati aceste reguli pentru a nu crea probleme in timpul calatoriei. De obicei regulamentul intern interzice lucruri precum fumatul in compartimentul de calatorie, consumul de bauturi alcoolice pe traseu sau comportamentele violente la adresa pasagerilor sau a personalului.

Calatoria intre Anglia si Romania poate fi facuta, asadar, in conditii foarte bune prin intermediul companiilor care asigura transportul de persoane international cu autocarul. Preturile mici si conditiile moderne din autocare atrag mereu tot mai multi pasageri. Tot ce trebuie sa faceti este sa va informati din timp despre restrictiile pe care le puteti intampina la granita, despre documentele necesare si alte reguli de care trebuie sa tineti cont.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×