Transport international de persoane Austria-Romania

Totul despre transportul de persoane pe ruta Austria – Romania

Austria este o tara aflata in centrul Europei, plasare geografica foarte convenabila pentru romanii care doresc sa o viziteze sau sa lucreze acolo, datorita proximitatii de tara noastra. Cunoscut oficial sub numele de Republica Austria, acest stat este gazda a mai mult de 91.000 de romani care lucreaza intre hotarele ei, conform cifrelor oficiale din 2015.

In afara de conationalii nostri care si-au cautat si gasit un loc de munca in aceasta tara, Austria este si o destinatie turistica extrem de importanta pentru romanii care cauta frumuseti naturale si peisaje minunate atat in sezonul cald cat si in timpul iernii. Sa nu uitam ca Alpii ofera conditii extraordinare pentru iubitorii sporturilor de iarna, dar nici ca orasele austriece precum Viena sau Salzburg se numara pe lista celor mai frumoase aglomerari urbane din Europa.

Acestea fiind spuse, nu e de mirare faptul ca transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Austria – Romania si invers este foarte solicitat. Romanii care lucreaza acolo si turistii care vor sa viziteze Austria aleg adeseori autocarul datorita preturilor mici si timpului scurt de calatorie intre aceste doua tari.

[toplist]

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Austria – Romania

Limita de greutate a bagajelor pe care companiile de transport cu autocarul o impun pasagerilor ce calatoresc din Austria in Romania difera de la o firma la alta, dar in cele ce urmeaza va vom prezenta cateva informatii orientative de care e bine sa tineti cont atunci cand va faceti planurile de drum.

 1. Veti avea voie cu unul sau maxim doua bagaje de cala care nu trebuie sa depaseasca greutatea totala de 50 de kilograme. Aceste bagaje vor fi depozitate in remorca autocarului sau in cala acestuia, in functie de spatiul disponibil.
 2. La bordul autocarului veti putea lua cu dvs un bagaj de mana mic, cu o greutate de maxim 5 kilograme. Acesta poate fi o geanta de dimensiuni reduse sau un ghiozdan in care trebuie sa va pastrati lucrurile de valoare si utile pe durata calatoriei: documente, mancare, bautura, dispozitive electronice si orice alte obiecte de care nu va puteti desparti pe drum.
 3. In cazul in care aveti nevoie sa transportati mai multe kilograme decat cele prevazute de regulile interne ale companiei de transport, in cele mai multe cazuri veti putea face acest lucru in schimbul achitarii unei taxe. Pentru ruta Austria – Romania taxa poate fi oriunde intre 1 si 7 Euro pentru fiecare kilogram depasit. De asemenea, unele companii percep taxe per bagaj, nu per kilogram. Acest lucru, insa, depinde de politica interna a companiei pe care ati ales-o, motiv pentru care va incurajam sa discutati direct cu ei aceste detalii.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Austria si Romania

Atunci cand alegeti transportul international cu autocarul stiti deja ca va asumati o calatorie mai lunga decat in cazul serviciilor aeriene, dar din fericire Austria si Romania se afla suficient de aproape pentru ca o asemenea deplasare sa nu fie prea obositoare.

Cele mai importante orase de plecare pentru cursele cu autocarul pe ruta Austria – Romania sunt Viena, Innsbruck, Linz, Salzburg, Graz, Parndorf si Sankt Polten, motiv pentru care vom calcula durata medie a unei asemenea calatorii tinand cont de aceste orase si capitala Romaniei, Bucuresti.

 • Viena – Bucuresti: 12 h
 • Innsbruck – Bucuresti: 16 h
 • Linz – Bucuresti: 14 h
 • Salzburg – Bucuresti: 14 h
 • Graz – Bucuresti: 14 h
 • Parndorf – Bucuresti: 11 h
 • Sankt Polten – Bucuresti: 12 h

Putem vedea, asadar, ca o calatorie intre Austria si Romania dureaza in medie 13,2 ore. Este un alt argument pe care il putem aduce celor care nu sunt convinsi inca de faptul ca transportul cu autocarul din Austria in Romania este o idee buna.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Austria si Romania

Nu aveti nevoie de viza pentru a calatori in si din Austria, lucru pe care suntem siguri ca il stiti deja. Singurele documente pe care trebuie sa va asigurati ca le aveti in stare buna si valabile sunt fie cartea de identitate, fie pasaportul. Nu aveti nevoie de amandoua, unul este suficient. Dar trebuie sa va asigurati ca cel pe care il aveti asupra dvs este valabil si nu prezinta urme de uzura foarte pronuntate

interface icon (3)Limite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Austria – Romania

Nu exista foarte multe reguli cu privire la continutul bagajelor pe care le transportati atunci cand calatoriti din Austria in Romania, dar e bine sa fiti informati cu privire la restrictiile de care trebuie sa tineti cont pentru a nu intampina probleme la granita.

Dat fiind faptul ca cele mai importante restrictii sunt cele legate de produsele din tutun si de bauturile alcoolice, va indemnam sa tineti cont de informatiile de mai jos:

interface

Cantitatea maxima permisa pentru produsele din tutun

 

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi (maxim 3 grame fiecare)
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutut

icon (3)

Cantitatea maxima permisa pentru bauturile alcoolice

 

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere.

Va rugam sa tineti cont de faptul ca fiecare dintre cantitatile prezentate mai sus reprezinta maximul permis pentru o singura persoana. Daca autoritatile austriece sau romane considera ca bunurile pe care le transportati sunt intr-o cantitate prea mare pentru uzul propriu ar putea sa vi le confiste.

Alte sfaturi utile

Transportul international de persoane cu autocarul intre Austria si Romania este o experienta extrem de placuta pentru persoanele care se pregatesc din timp, se informeaza si respecta atat regulile interne ale companiei de transport cat si legile statelor pe care le tranziteaza. Din acest motiv incercam sa va aducem in atentie cateva recomandari de care trebuie sa tineti cont pentru a va bucura de o calatorie fara peripetii.

Sositi din timp pentru imbarcare

romania-germaniaEste unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand va pregatiti de calatorie. Faceti toate eforturile pentru a va prezenta cu macar 30 de minute inainte de ora plecarii. Veti avea astfel timp suficient pentru plasarea bagajelor si pentru ocuparea locului, iar autocarul va putea respecta programul deja stabilit.

Respectati regulile interne ale companiei

peaceIndiferent de care firma de transport veti alege va trebui sa va familiarizati cu regulile interne de care e bine sa tineti cont pe toata durata deplasarii. Cele mai multe companii interzic lucruri precum consumul de bauturi alcoolice pe toata durata traseului, fumatul in compartimentul de calatorie (cu exceptia eventualelor spatii special amenajate) si manifestarea unui comportament violent fizic sau verbal la adresa altor pasageri sau a angajatilor firmei.

Oferiti o atentie sporita actelor dvs

pasaportUnul dintre cele mai neplacute lucruri care se pot intampla unui calator, indiferent de destinatie sau de scopul calatoriei, este pierderea sau furtul actelor sale. Acestea va asigura trecerea granitelor si deplasarea in tara in care calatoriti, iar daca nu le veti avea asupra dvs cand va vor fi solicitate s-ar putea sa intampinati probleme cu autoritatile. Din acest motiv va recomandam sa tineti la loc sigur originalele si sa faceti copii pe care sa le pastrati intr-un loc diferit de acestea.

Achizitionati o asigurare medicala

people (1)Desi pentru unii dintre dvs acest lucru ar putea parea o investitie lipsita de sens, va asiguram ca o asigurare de calatorie isi face cu adevarat simtite beneficiile in cazul nefericit in care veti avea nevoie de ea. Investitia financiara, de obicei, nu este deloc mare, dar avantajele pe care vi le ofera sunt foarte importante.

Nu sunteti inca siguri ca transportul de persoane cu autocarul este alegerea potrivita pentru dvs? Dati-ne voie sa mai aducem cateva argumente in discutie, cu accent pe avantajele unei asemenea alegeri: cantitatea bagajelor permisa la bordul autocarelor este mai mare decat cea alocata de companiile aeriene fiecarui pasager, conditiile de deplasare sunt foarte confortabile, distanta dintre Austria si Romania este mica, iar preturile sunt simtitor mai mici decat cele pe care le veti suporta pentru un zbor cu avionul.

Tot ce trebuie sa faceti este sa va pregatiti de calatorie tinand cont de informatiile pe care vi le-am prezentat pe aceasta pagina.

 

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×