Transport international de persoane Belgia – Romania

Totul despre transportul International de persoane pe ruta Belgia – Romania

Tara gazda a Parlamentului European nu este la fel de populara printre conationalii nostri care cauta de lucru peste hotare precum Spania, Germania sau Italia, dar asta nu inseamna ca diaspora romaneasca duce lipsa de reprezentanti in Belgia. Mai precis, cifrele din anul 2015 ne aratau ca mai mult de 65.000 de romani lucreaza in aceasta tara, iar cu siguranta ca aceasta cifra a crescut intre timp.

Mare parte dintre acesti romani aleg sa calatoreasca acasa, pe ruta Belgia – Romania si Romania-Belgia, folosind serviciile de transportul International de persoane cu autocarul, date fiind numeroasele avantaje pe care acestea le ofera pasagerilor.

In afara de romanii care lucreaza in Belgia si care se intorc acasa de cateva ori pe an, autocarele sunt foarte des folosite si de turistii care isi doresc sa viziteze obiectivele turistice ale acestei tari cu un buget redus si in conditii de confort ridicate. Orasele precum Bruxelles, Liege sau Charleroi sunt recunoscute pentru numeroasele atractii pe care le ofera turistilor romani. Printre destinatiile preferate ale Romanilor de peste granite se numara: Anglia, Germania, Franta, Olanda, Spania, Italia

Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!

cta

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Belgia – Romania

Fiecare companie de transport cu autocarul isi creeaza propriile reguli legate de numarul si greutatea bagajelor pe care fiecare pasager are dreptul sa le transporte, dar in cele ce urmeaza vom incerca sa va prezentam cateva informatii generale care au un scop orientativ si care va pot ajuta sa intelegeti la ce tip de reglementari trebuie sa va asteptati.

 1. Pe ruta Belgia- Romania, firmele de transport permit de cele mai multe ori un numar maxim de doua bagaje pentru fiecare pasager. Aceste bagaje vor fi depozitate in cala sau remorca autocarului, dupa caz, si nu trebuie sa depaseasca greutatea totala de 40 de kilograme.
 2. In plus fata de aceste bagaje mari, fiecare pasager va mai avea dreptul sa transporte un bagaj de mana (ghiozdan, sacosa etc) de maxim 5 kilograme care va putea fi luat la bordul autocarului, in compartimentul de calatorie. Acest bagaj de mana va contine lucruri care se vor dovedi utile pe tot parcursul calatoriei, precum mancare, bauturi racoritoare, dispozitive electronice, documente si orice alte lucruri indispensabile, de dimensiuni reduse.
 3. Cele mai multe companii de transport dau voie copiilor cu varsta sub 3 ani sa fie insotiti de bagaje in limita a 10 kilograme, in timp ce copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 12 ani vor putea transporta maxim 25 de kilograme de bagaje. Acestea se adauga in plus fata de cele ale adultilor care ii insotesc, deci de cele mai multe ori aceste limite de bagaje nu sunt atinse de majoritatea calatorilor.
 4. Daca totusi veti avea nevoie sa calatoriti cu mai multe bagaje decat cele prevazute in mod gratuit, firmele de transport vor permite de cele mai multe ori acest lucru, in limita spatiului disponibil din autocar. Cu toate acestea, fiecare kilogram depasit va fi taxat cu circa 1-2 Euro, motiv pentru care va recomandam sa va incadrati in limitele de greutate impuse de companie.

Aceste informatii au caracter orientativ, deoarece fiecare companie de transport isi seteaza propriile reguli, motiv pentru care va recomandam sa discutati aceste detalii cu reprezentantii firmei pe care ati ales-o pentru a primi informatii detaliate si precise.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Belgia si Romania

Durata calatoriei cu autocarul intre Belgia si Romania depinde foarte mult de punctele de plecare si sosire pe care le alegeti. Cu toate acestea, in cele ce urmeaza vom calcula o durata medie a acestui traseu tinand cont de distanta dintre cele mai importante orase belgiene si capitala Bucuresti.

 • Bruxelles – Bucuresti: 23 h
 • Charleroi – Bucuresti: 23 h
 • Antwerpen – Bucuresti: 23 h
 • Liege – Bucuresti: 22 h
 • Leuven – Bucuresti: 23 h
 • Roeselare – Bucuresti: 24 h
 • Genk – Bucuresti: 22 h

Iata, asadar, ca durata medie a unei asemenea calatorii este de 22,8 ore. Va recomandam insa sa cereti estimari mai precise companiei de transport atunci cand veti cunoaste exact orasul de plecare si cel de sosire.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Belgia si Romania

Dat fiind faptul ca cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori din Romania in Belgia, nici drumul inapoi nu va necesita prezenta altor documente decat cele deja obisnuite: cartea de identitate sau pasaportul.

Atentie insa la valabilitatea acestor documente si la modul in care acestea se prezinta, deoarece documentele aflate in stare deplorabila ar putea sa creeze probleme cu autoritatile.

interfaceicon (3)Limite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Belgia – Romania

Dat fiind faptul ca cele doua state sunt membre ale Uniunii Europene, restrictiile privind bunurile ce pot fi transportate pe aceasta ruta prin intermediul autocarului nu sunt foarte stricte. Cu toate acestea, cele mai importante lucruri care pot crea probleme la granite sunt produsele din tutun si bauturile alcoolice, iar in cele ce urmeaza va vom informa cu privire la cantitatile maxime permise:

interface

Cantitatea maxima permisa pentru produsele din tutun

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitatea maxima permisa pentru bauturile alcoolice

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie peste 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 de litri de vin
 • 60 de litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Tineti cont de faptul ca fiecare dintre aceste cantitati reprezinta maximul permis pentru o persoana cu varsta mai mare de 18 ani. Acest lucru inseamna, de pilda, ca nu mai puteti avea nici un produs din tutun asupra dvs daca deja transportati 800 de tigari. Aceste doua tipuri de bunuri, in cantitati mari, pot ridica suspiciuni autoritatilor vamale si pot fi confiscate, motiv pentru care va indemnam sa pastrati o cantitate cat mai mica, suficienta pentru uzul personal.

moneyDetalii despre numerarul permis

Nu exista restrictii cu privire la numerarul pe care il puteti avea asupra dvs intr-o asemenea calatorie, dat fiind faptul ca cele doua tari se afla in Uniunea Europeana. Restrictiile de acest gen se aplica doar persoanelor ce intra in UE dintr-o tara care nu e membra, caz in care trebuie declarate sumele egale sau mai mari de 10.000 Euro.

Alte sfaturi utile

Va indemnam sa tineti cont si de urmatoarele sfaturi atunci cand planuiti sa folositi serviciile de transport de persoane International pe ruta Belgia – Romania, pentru a va asigura o calatorie fara peripetii.

Alegeti cu atentie firma de transport
icon (2)Sunt foarte multe companii care efectueaza calatorii pe aceasta ruta, motiv pentru care va indemnam sa studiati mai multe optiuni atunci cand faceti aceasta alegere. Anumite diferente dintre companii pot fi importante pentru anumiti pasageri, lucru pentru care e bine sa fiti cat mai bine informati atunci cand cumparati biletul de calatorie.
Nu intarziati la imbarcare
romania-germaniaEste recomandat sa ajungeti la imbarcare cu minim 30 de minute inainte de ora de plecare, pentru a avea timp de inregistrarea bagajelor si ocuparea locurilor in autocar. Persoanele care intarzie la imbarcare risca sa ramana fara loc in autocar deoarece companiile de transport trebuie sa respecte un program de la care nu se pot departa.
Acordati o atentie sporita documentelor
pasaportActele pe care le aveti asupra dvs sunt foarte importante deoarece ele va asigura traversarea granitelor si calatoria in toate tarile pe care le tranzitati. Din acest motiv va recomandam sa nu pierdeti din vedere siguranta lor. Pastrati-le intr-un loc sigur, pe care sa-l aveti mereu la indemana, dar faceti si copii de siguranta care s-ar putea dovedi utile in caz de nevoie.
Respectati regulile firmei de transport
peaceFiecare companie isi va seta diverse reguli pe care pasagerii au obligatia de a le cunoaste si de a le respecta pe toata durata calatoriei. Aceste reguli au rolul de a asigura tuturor pasagerilor o calatorie in cele mai bune conditii, motiv pentru care va recomandam sa le respectati cu strictete. Regulile general valabile includ interzicerea fumatului in compartimentul de calatorie, interzicerea consumului de bauturi alcoolice pe durata traseului, dar si interzicerea comportamentelor violente la adresa reprezentantilor firmei sau a altor pasageri.
Cumparati o asigurare de calatorie

people (1)Asigurarile de calatorie se pot dovedi foarte utile in anumite situatii neplacute pe care le puteti intalni pe parcursul calatoriei dvs. Mai mult decat atat, ele au rolul de a va oferi o liniste psihica stiind ca sunteti asigurati impotriva oricaror neplaceri.

Inca va intrebati daca transportul de persoane cu autocarul este potrivit pentru dvs? Iata, pe scurt, care sunt avantajele principale de care va veti bucura: conditii de transport foarte confortabile, autocare moderne si echipate cu tot ceea ce aveti nevoie, preturi mult mai mici si limite mai mari la bagaje decat cele intalnite la serviciile aeriene.

 

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×