Transport internațional de persoane Danemarca – Romania

Totul despre transportul international de persoane pe ruta Danemarca – Romania

Danemarca este o tara europeana deosebit de interesanta din mai multe puncte de vedere. In primul rand, se evidentiaza prin faptul ca este cea mai mica si cea mai veche tara a Europei de Nord, acest ultim aspect oferindu-i un avantaj foarte important in ochii turistilor pasionati de istorie.

Danemarca, cunoscuta oficial sub denumirea de Regatul Danemarcei, este gazda a peste 10.000 de romani care cauta o piata de munca mai bine dezvoltata si mai bine platita decat cea din Romania. In ciuda faptului ca numarul conationalilor nostri prezenti in aceasta tara nu este extrem de mare, acest numar face ca firmele care se ocupa cu transportul de persoane cu autocarul intre cele doua state sa fie destul de aglomerate.

Daca mai adaugam la acest numar si turistii romani care aleg autocarul drept mijloc de transport pentru a vizita obiectivele turistice interesante ale acestei tari veti intelege de ce este nevoie de o planificare temeinica si din timp a unei asemenea calatorii. Numarul autocarelor care frecventeaza aceasta ruta nu este la fel de mare precum cel pe care il intalnim atunci cand discutam despre tari precum Anglia, Spania sau Italia, motiv pentru care este important sa va rezervati din timp biletul pentru calatoria in si dinspre Danemarca.

Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!

cta

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Danemarca – Romania

Toate companiile de transport vor oferi pasagerilor posibilitatea de a transporta atat bagaje de cala cat si bagaje de mana, facilitate intalnita si la serviciile aeriene. Singura diferenta este ca limita impusa bagajelor gratuite pe autocar este mai mare decat cea impusa pentru avion. Iata in continuare cateva informatii orientative cu privire la bagajele pe care le veti putea lua cu dvs in calatoria cu autocarul dintre Danemarca si Romania.

 1. Cele mai multe companii de transport permit unul sau maxim doua bagaje gratuite pentru fiecare pasager. Aceste bagaje sunt cele mari, de cala, care se vor depozita in compartimentul special amenajat din autocar sau in remorca acestuia. Aceste bagaje de cala trebuie sa respecte, de regula, o greutate maxima de 40-45 de kilograme in total.
 2. Pe langa bagajele de cala veti avea posibilitatea de a lua cu dvs la bordul autocarului un bagaj mic, de mana, care nu trebuie sa depaseasca greutatea de 5 kilograme. Desigur, puteti folosi acest bagaj pentru transportul unor lucruri utile pe durata calatoriei, precum mancare, bauturi racoritoare, documente, dispozitive electronice si orice altceva mai considerati dvs necesar.
 3. In cazul in care sunteti insotiti de copii e bine sa stiti ca majoritatea companiilor de transport cu autocarul permit si celor mici sa fie insotiti de bagaje. Mai exact, copiii cu varsta sub 3 ani vor avea dreptul la circa 10 kilograme de bagaje, in timp ce copiii cu varsta intre 4 si 12 ani vor putea sa transporte un total de 25 de kilograme in mod gratuit.
 4. Daca nevoile dvs va impun sa transportati un numar sau o greutate mai mare de bagaje decat cele permise in mod gratuit de catre compania de transport veti avea ocazia sa faceti acest lucru in schimbul unei taxe. De regula, aceasta taxa se situeaza intre 1 si 2 Euro pentru fiecare kilogram in plus.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca fiecare companie de transport isi seteaza propriile reguli in privinta bagajelor, iar aceste reguli pot fi diferite de informatiile pe care vi le-am prezentat mai sus. Din acest motiv va recomandam sa va adresati direct reprezentantilor companiei de transport pentru a afla informatii precise cu privire la greutatea bagajelor pe care le puteti transporta.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Danemarca si Romania

Nu putem sa stim cu precizie care va fi durata calatoriei pe care o veti intreprinde, dat fiind faptul ca nu cunoastem orasele de plecare si de destinatie, dar putem stabili care este durata medie a unui traseu cu autocarul intre Danemarca si Romania daca tinem cont de cele mai importante orase daneze din care se organizeaza plecari si capitala Bucuresti.

 • Copenhaga – Bucuresti: 25 h
 • Aarhus – Bucuresti: 25 h
 • Svendborg – Bucuresti: 25 h
 • Abenra – Bucuresti: 23 h
 • Kolding – Bucuresti: 24 h
 • Odense – Bucuresti: 25 h

Conform cifrelor de mai sus, asadar, putem estima ca o durata medie a unei calatorii cu autocarul intre Danemarca si Romania este de 24,5 ore. Nu este, cu siguranta, cea mai scurta calatorie pe care o puteti face in Europa cu autocarul, dar nu este nici cea mai lunga.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Danemarca si Romania

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru calatoria in Danemarca, deci nu veti avea nevoie de acest lucru nici pentru intoarcerea acasa. In schimb, trebuie sa fiti insotiti pe tot parcursul drumului de cartea de identitate sau de pasaportul romanesc.

Chiar daca nu este necesar sa fie prezente ambele actele, este foarte important ca documentul pe care il aveti asupra dvs sa fie valabil si sa aiba o stare materiala buna. Tineti cont de faptul ca actele deteriorate va pot crea probleme atunci cand autoritatile din orice tara va solicita legitimarea.

interface icon (3)Limite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Danemarca – Romania

Dupa cum probabil stiti deja, nu veti avea voie sa calatoriti intre Danemarca si Romania cu orice lucruri doriti dvs si in orice cantitate, chiar daca legile pentru tarile din Uniunea Europeana privind transportul de bunuri sunt mai putin restrictive.

Trebuie sa va feriti de transportul armelor de foc, armelor albe, animalelor vii, plantelor pe cale de disparitie, bunurilor care incalca drepturile de autor etc. In cele ce urmeaza, insa, vrem sa va informam cu privire la cantitatile maxime permise pentru produsele din tutun si pentru bauturile alcoolice, acestea ridicand de obicei mari probleme la granita.

interface

Produsele din tutun nu trebuie sa fie in cantitati mai mari de:

 

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Bauturile alcoolice nu trebuie sa depaseasca urmatoarele cantitati:

 

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Autoritatile vor suspecta intentie de comercializare a acestor produse in cazul in care cantitatea lor se apropie de cele mentionate mai sus, motiv pentru care va recomandam sa nu transportati mai mult decat aveti nevoie pentru uz personal. De asemenea, este important sa tineti cont de faptul ca fiecare cantitate mentionata mai sus reprezinta maximul permis pentru o persoana cu varsta mai mare de 18 ani.

Alte sfaturi utile

Atunci cand alegeti transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Danemarca – Romania trebuie sa tineti cont de anumite lucruri si reguli pentru a nu intampina probleme la trecerea frontierelor.

Iata mai jos unele sfaturi pe care credem ca le veti considera utile:

Faceti rezervarea din timp
timeDupa cum ziceam mai sus, Danemarca nu este o destinatie la fel de populara precum Anglia, Spania, Italia sau Germania, dar acest lucru ar putea fi un dezavantaj pentru pasageri deoarece si numarul autocarelor care frecventeaza aceasta ruta este mai mic. Din acest motiv exista posibilitatea ca pe ultima suta de metri sa nu mai existe locuri disponibile. Incepeti planificarea si faceti rezervarea cu macar 2 saptamani inainte pentru a va asigura ca prindeti loc.
Aveti grija de actele dvs
pasaportTineti documentele necesare calatoriei intr-un loc sigur (de preferat bagajul de mana) si faceti copii tuturor originalelor. Grija fata de acte trebuie sa fie principala preocupare pentru pasagerii care calatoresc in Europa cu autocarul, deoarece puteti fi opriti pentru verificari atat la granita cat si in timpul tranzitului.
Familiarizati-va cu regulamentul intern al companiei
bookFirmele de transport vor face toate eforturile posibile pentru a va asigura o calatorie cat mai placuta, dar acest lucru va fi imposibil daca regulile companiei nu sunt respectate de toti pasagerii. Nu fumati in compartimentul de calatorie, nu consumati bauturi alcoolice pe toata durata traseului si nu apelati la manifestari violente (fizice sau verbale) la adresa altor pasageri sau a reprezentantilor companiei de transport.
Nu intarziati la imbarcare
romania-germaniaEste un lucru foarte important de care trebuie sa tineti seama, deoarece programul autocarului nu poate fi dat peste cap asteptand pasagerii intarziati. Ajungeti cu cel putin 30 de minute inainte de plecare pentru a evita orice probleme.
Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×