Transport international de persoane Elvetia-Romania

icon (1)Tot ce trebuie sa stiti despre transportul international de persoane pe ruta Elvetia – Romania

Nivelul de civilizatie, conditiile ridicate de trai si salariile mari de pe piata muncii din Elvetia fac din aceasta tara una dintre cele mai atractive destinatii pentru romanii care pleaca la munca in strainatate. In 2012 erau mai mult de 8500 de romani inregistrati pe piata muncii din Elvetia, dar o data cu eliminarile interdictiilor elvetiene pentru romani si bulgari din 2016 numarul acesta creste tot mai mult.

Conationalii nostri care locuiesc in Elvetia se intorc acasa de cateva ori pe an, iar cei mai multi dintre ei aleg serviciile oferite de firmele de transport international de persoane cu autocarul. Ruta Elvetia – Romania este, asadar, destul de solicitata. Mai mult decat atat, foarte multi turisti care doresc sa viziteze Elvetia aleg aceste servicii pentru preturile mai mici si confortul oferit de autocare. Cei mai multi dintre ei rezerva locuri dus-intors pentru o vacanta de cateva zile in unul dintre numeroasele orase elvetiene pline de obiective turistice interesante.

[toplist]

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Elvetia – Romania

Daca si dvs aveti nevoie de serviciul de transport cu autocarul pe ruta Elvetia – Romania (sau invers), va recomandam sa tineti cont de restrictiile pe care trebuie sa le respectati atunci cand va pregatiti bagajele. Iata cateva informatii orientative care va pot fi de folos:

 1. Cele mai multe companii permit pasagerilor sa transporte unul sau doua bagaje de persoana care nu trebuie sa depaseasca greutatea totala de 50 de kilograme. Aceasta limita este mult peste cea impusa de companiile aeriene, motiv pentru care multi romani aleg autocarul atunci cand se intorc acasa din Elvetia. Bagajele acestea vor fi depozitate in cala autocarului sau in remorca acestuia, in cazul in care exista una.
 2. Pe langa bagajele mari pasagerii vor mai avea voie sa calatoreasca cu un bagaj de dimensiuni reduse, de maxim 5 kilograme, pe care il vor lua cu ei in compartimentul de calatorie. Acest bagaj trebuie sa contina doar lucrurile de valoare si indispensabile pe timpul deplasarii. Puteti asadar sa tineti in el mancare, apa, documente, dispozitive electronice si orice alte lucruri de care veti avea nevoie.
 3. Tinand cont si de spatiul ramas disponibil dupa ce toate bagajele gratuite s-au asezat, firmele de transport vor permite pasagerilor si depasirea acestor limite in schimbul unei taxe. Aceasta taxa poate fi intre 1 si 2 Euro pentru fiecare kilogram pe care il aveti in plus.

Va rugam sa retineti faptul ca informatiile de mai sus au caracter orientativ si nu sunt valabile pentru toate firmele de transport. Deoarece fiecare companie isi stabileste propriile reguli interne va recomandam sa discutati aceste detalii cu reprezentantii firmei inainte de a cumpara biletul. In acest mod va veti asigura ca reglementarile lor sunt conforme cu nevoile dvs.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Elvetia si Romania

Elvetia nu este nici pe departe cea mai indepartata destinatie pentru firmele care se ocupa cu transportul international de persoane in Europa, dar in cele ce urmeaza vom incerca sa determinam care este durata medie a unei calatorii intre Elvetia si Romania, pentru ca dvs sa stiti la ce trebuie sa va asteptati.

Astfel, vom lua in calcul distanta dintre cele mai importante orase elvetiene (Bern, Zurich, Lausanne, Lucerna, Geneva, St. Gallen) si capitala Bucuresti.

 • Berna – Bucuresti: 21 h
 • Zurich – Bucuresti: 19 h
 • Lausanne – Bucuresti: 21 h
 • Lucerna – Bucuresti: 20 h
 • Geneva – Bucuresti: 22 h
 • Gallen – Bucuresti: 19 h

Iata, asadar, ca o calatorie cu autocarul intre Elvetia si Romania dureaza in medie 20,3 ore. Nu uitati, insa, ca timpul pe care dvs iti veti petrece calatorind va depinde in mare masura de orasele de plecare si destinatie, care pot fi diferite de cele de mai sus. Consultati reprezentantii firmei de transport pentru a primi estimari corecte cu privire la durata calatoriei dvs.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Elvetia si Romania

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a intra sau iesi din Elvetia, motiv pentru care tot ce trebuie sa aveti asupra dvs este buletinul sau pasaportul. Este insa foarte important ca aceste acte care va asigura trecerea granitei sa fie valabile si sa nu prezinte urme de uzura puternice pentru a nu va crea probleme cu autoritatile.

icon (3) interfaceBunurile ce pot fi transportate pe ruta Elvetia – Romania

In general, atunci cand parasiti Elvetia nu exista foarte multe reguli de care trebuie sa tineti cont cu privire la continutul bagajelor. Cu toate acestea, este bine sa fiti informati cu privire la orice interdictii si reglementari care ar putea sa apara inainte de plecarea dvs. De regula, bunurile care va pot crea probleme la granita fac parte din categoria animalelor vii, armelor sau a obiectelor de arta falsificate.

Cele mai importante restrictii de care trebuie sa tineti cont, totusi, sunt cele legate de produsele din tutun si bauturile alcoolice. De aceste reglementari va veti lovi la intrarea in Romania, deoarece si tara noastra se supune regulilor Uniunii Europene.

Tineti cont, asadar, de informatiile de mai jos:

interface

Cantitati maxime permise pentru produsele din tutun la intrarea in Romania

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi de maxim 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilograme de tutun

icon (3)

Cantitati maxime permise pentru bauturile alcoolice la intrarea in Romania

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Fiecare dintre cantitatile de mai sus reprezinta maximul de tutun sau alcool pe care o persoana o poate introduce intr-o tara din Uniunea Europeana, motiv pentru care va recomandam sa nu exagerati cu aceste produse. Autoritatile din Romania vor confisca produsele a caror cantitate este suspect de mare. Ideal este sa nu transportati nimic in cantitati mai mari decat cele necesare uzului personal.

Alte sfaturi utile

Transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Elvetia – Romania se supune, asadar, unor reguli pe care este important sa le cunoasteti inainte de a porni la drum. Avem pentru dvs cateva sfaturi care credem noi ca va vor ajuta sa va pregatiti mai bine pentru aceasta deplasare si sa evitati orice eventuale probleme pe traseu.

Alegeti cu atentie firma de transport

icon (2)Cu toate ca majoritatea companiilor de transport ofera conditii moderne de calatorie si numeroase facilitati care pot creste confortul pasagerilor, exista anumite diferente intre ele care o sa va ajute in alegerea firmei potrivite cu nevoile dvs. Fie ca vorbim de preturi, de limitele impuse bagajelor sau pur si simplu de regulamentele interne, aceste diferente se pot dovedi importante in cazul in care aveti anumite nevoi specifice. De aceea este important sa analizati mai multe optiuni inainte de a face o alegere.

Pastrati dovezile de achizitie ale bunurilor transportate

business (1)Calatoriti din Elvetia in Romania si ati cumparat cadouri pentru cei dragi? E o idee buna sa pastrati dovezile de achizitie ale acestor bunuri. Facturile si chitantele ar putea sa se dovedeasca foarte utile in cazul unui control la vama.

Nu intarziati la imbarcare

romania-germaniaCompania de transport pe care ati ales-o va va comunica cu siguranta itinerariul calatoriei, iar datoria dvs este de a ajunge la timp pentru imbarcare. Autocarele nu pot intarzia plecarea din cauza pasagerilor ce nu respecta orele stabilite, motiv pentru care va indemnam sa va prezentati cu cel putin 30 de minute inainte de ora de plecare.

Aveti grija de documente

pasaportCum ziceam si mai sus, documentele care va asigura calatoria trebuie sa fie valabile si intr-o stare fizica buna, dar aceste lucruri nu vor mai conta daca le pierdeti pe durata deplasarii. Asigurati-va asadar ca pastrati actele dvs intr-un loc sigur, dar si ca faceti copii pe care sa le tineti separat de originale.

Respectati regulile interne ale firmei de transport

peaceFiecare companie dispune de un set de reguli bine stabilite pe care le comunica pasagerilor sai cu scopul de a asigura tuturor o calatorie in cele mai bune conditii. Va indemnam sa va familiarizati cu aceste reguli si sa le respectati pentru a va bucura de o deplasare linistita, fara peripetii.

 

Cumparati o asigurare de calatorie

people (1)Toate lucrurile neplacute care se pot intampla pe parcursul calatoriei pot fi despagubite prin intermediul unei asigurari de calatorie destul de ieftine in comparatie cu avantajele pe care le aduce.

Serviciile de transport international cu autocarul sunt foarte populare printre calatorii romani, indiferent de destinatie. Acest lucru se explica prin tarifele mici, posibilitatea de a transporta bagaje cu greutati mari si conditiile confortabile de transport oferite de flotele de autocare moderne puse la dispozitia calatorilor de firmele de transport.

 

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×