Transport international de persoane Estonia – Romania

Totul despre transportul international de persoane pe ruta Estonia – Romania

Republica Estonia este o tara europeana foarte bine dezvoltata din punct de vedere economic, avand cel mai mare produs intern brut pe cap de locuitor dintre fostele republici ale URSS. Banca Mondiala o eticheteaza ca dispunand de o economie cu venit mare si un indice al dezvoltarii umane foarte ridicat. Din aceste motive, multi romani aleg sa se mute acolo si sa lucreze. Desigur, acest numar nu este unul foarte mare, insa suficient incat sa creasca cererea de transport international de persoane cu autocarul pe ruta Estonia – Romania si invers.

Estonia se situeaza in Europa de Nord, in regiunea Baltica. Se invecineaza cu Letonia la sud si cu Rusia la est. Are iesire la golful Finlandei, Marea Baltica si Lacul Peipus. In ciuda faptului ca se afla semnificativ departe de Romania, tara nu inceteaza sa starneasca interesul turistilor de aici, ce nu ezita sa o includa in planul de vacanta.

Cel mai important oras din Estonia este capitala Talinn, ce se situeaza in partea nordica a tarii. Printre principalele atractii turistice din Estonia se enumera Parcul Kadriorg, Gradina Zoologica din Tallinn, Biserica Sfanta Elisabeta din Parnu, Muzeul ocupatiei din Tallin etc.

Sarbatorile si concediile aduc acasa romanii plecati la munca, motiv pentru care in aceste perioade firmele ce ofera servicii de transport cu autocarul din Estonia in Romania sunt foarte solicitate. De asemenea, o mare parte din romanii ce viziteaza aceasta tara in scop turistic aleg sa calatoreasca cu autocarul, multumita preturilor reduse si a a conditiilor tot mai calitative de transport.

Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!

cta

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Estonia – Romania

Toate companiile de pe piata ofera pasagerilor posibilitatea de a transporta bagaje de cala si de mana, limitele impuse de acestea fiind considerabil mai permisive decat cele impuse de companiile aeriene. Iar orice roman ce vine acasa dupa o perioada de lunga de timp are nevoie de un spatiu mare pentru bagaj, unde sa gaseasca loc pentru toate lucrurile ce trebuie transportate. Va prezentam o serie de informatii orientative referitoare la limitele de bagaje impuse de companiile de transport cu autocarul pe ruta Estonia – Romania.

 1. Orice adult poate sa transporte unul sau doua bagaje de cala gratuite. Acestea nu trebuie sa depaseasca impreuna 45 de kilograme. Intrucat se depoziteaza in cala autocarului sau in remorca, este important sa nu lasati aici lucruri importante de care sa aveti nevoie pe durata calatoriei cu autocarul.
 2. Lucrurile importante le puteti transporta in bagajul de mana, pe care il veti avea asupra dumneavoastra pe tot parcursul calatoriei. Se recomanda ca acesta sa nu depaseasca 5 kg si poate fi reprezentat de o geanta de dimensiuni reduse, un rucsac, ghiozdan etc. In acesta veti include documentele necesare pe traseu, alimente, bauturi racoritoare, dispozitive electronice etc.
 3. In situatia in care veti calatori cu copii este important sa stiti ca si acestia au dreptul la bagaj de cala gratuit. In functie de varsta lor, greutatea acestora difera. Astfel, copiii de pana la 3 ani pot transporta bagaje cu greutate de pana la 10 kilograme, iar cei pana in 12 ani pana la 25 kilograme.
 4. Companiile de transport cu autocarul permit depasirea limitelor de greutate a bagajului de cala in schimbul achitarii unei taxe. De cele mai multe ori aceasta nu depaseste 1-2 euro pentru fiecare kilogram in plus. Este necesar sa cantariti acasa bagajul si sa va asigurati ca va incadrati in limitele impuse daca nu doriti sa platiti aceasta taxa.

Desigur, aceste informatii sunt orientative, existand situatii cand companiile aleg sa isi stabileasca propriile reguli cu privire la acest aspect. Astfel, daca va decideti sa calatoriti cu autocarul pe ruta Estonia – Romania, asigurati-va ca discutati aceste detalii cu reprezentantii companiei, pentru a evita situatiile neplacute.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Estonia si Romania

Durata unei calatorii pe traseul Estonia – Romania este una suficient de mare. Iata care este durata unei calatorii cu autocarul din Bucuresti catre cele mai importante orase din Estonia:

 • Bucuresti – Tallinn: 30 h
 • Bucuresti – Kassari: 35 h
 • Bucuresti – Tartu: 29 h
 • Bucuresti – Paldiski: 30 h
 • Bucuresti – Otepaa: 29 h
 • Bucuresti – Parnu: 28 h
 • Bucuresti – Kunda: 31 h
 • Bucuresti – Haapsalu: 30 h

In medie, o calatorie cu autocarul intre Estonia si Romania are o durata de 30,2 ore.  Pentru o durata mai specifica, este necesar sa calculati distanta dintre punctul de plecare din Estonia si punctul de destinatie din Romania. Puteti cere informatii referitoare la acest aspect direct de la compania de transport, care va sti exact care este orarul, ce include si pauzele ce se realizeaza pe traseu.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Estonia si Romania

Cetatenii romani nu au nevoie de viza petru a calatori in Estonia si implicit, nici atunci cand se vor intoarce acasa. Veti avea nevoie doar de buletin sau pasaport, ce trebuie sa fie in perioada de valabilitate si sa nu fie uzate. Documentele deteriorate pot crea probleme de legitimare, motiv pentru care ele trebuie pastrate intr-o stare optima. Asigurati-va ca nu pierdeti aceste acte pe perioada calatoriei, intrucat ele va permit trecerea granitei.

icon (3) interfaceLimite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Estonia – Romania

Un alt aspect caruia trebuie sa ii acordati importanta este limita de transport pentru bunurile pe care le aduceti acasa. Uniunea Europeana impune un set de reguli cu privire la acest lucru, motiv pentru care este important sa le cunoasteti si sa le respectati. Nu transportati arme albe sau de foc, animale sau plante protejate de lege, bunuri piratate care incalca drepturile de autor etc. De asemenea, asigurati-va ca respectati cantitatile maxime permise cu privire la transportul de alcool si tutun.

interface

Produsele din tutun nu trebuie sa fie in cantitati mai mari de:

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Bauturile alcoolice nu trebuie sa depaseasca urmatoarele cantitati:

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

In situatia in care transportati cantitati ce se apropie de limitele maxime admise, puteti fi suspectat pentru intentie de uz comercial al produselor si acestea pot fi confiscate. Sfatul nostru este sa nu transportati mai mult decat este necesar pentru uz personal, pentru a evita riscurile.

Alte sfaturi utile

Va oferim o serie de sfaturi utile pentru transportul international de persoane cu atocarul pe ruta Estonia – Romania, care sa va ofere o calatorie linistita si lipsita de situatii neplacute.

Prezentati-va la timp pentru imbarcare
romania-germaniaCompaniile de transport dispun de un orar foarte bine stabilit pe care trebuie sa il respecte. Din acest motiv, nu pot sa intarzie cursa pentru a astepta persoanele ce nu se prezinta la timp pentru imbarcare.
Respectati regulamentul intern al companiei
peacePentru a asigura o calatorie cat mai agreabila pentru toti pasagerii, companiile de transport dispun de o serie de reguli interne. Nu fumati in autocar, nu consumati alcool pe traseu si nu apelati la manifestari violente la adresa celorlalti calatori.
Nu pierdeti documentele de calatorie
pasaportActul de identitate si pasaportul sunt documente importante cu ajutorul carora puteti trece de autoritatile vamale. Asigurati-va ca nu uitati bagajul de mana la restaurant sau in alte locuri de popas.
Acestea sunt doar cateva dintre aspectele pe care trebuie sa le cunoasteti referitor la transportul international cu autocarul pe ruta Estonia – Romania, astfel incat va recomandam sa discutati mai in detaliu cu firma de transport pe care o alegeti.
Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×