Transport international de persoane Finlanda-Romania

Totul despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Finlanda – Romania

Finlanda nu se numara pe lista tarilor europene preferate de romanii care cauta locuri de munca bine platite in strainatate, dat fiind faptul ca acestia se indreapta de regula spre state mult mai apropiate, precum Anglia, Franta, Spania, Italia sau Germania. Mai precis, numarul oficial al concetatenilor nostri care lucreaza intre hotarele acestei tari este mai mic de 1000. Din acest motiv si companiile care ofera servicii de transport international cu autocarul pe ruta Finlanda – Romania si invers sunt mai putine la numar. Acest lucru, insa, duce si la dezavantajul de a risca sa nu gasiti locuri in autocare daca nu va rezervati din timp calatoria.

Chiar daca numarul romanilor care muncesc in Finlanda nu este foarte mare, acesta se compenseaza prin numarul turistilor din tara noastra care aleg sa calatoreasca in fiecare an cu autocarul in tara nordica, dornici sa se bucure de frumusetile pe care aceasta regiune le are de oferit.

Obiectivele turistice din Finlanda sunt numeroase, cu capitala Helsinki drept principala destinatie pentru turisti. De acolo, insa, vizitatorii se pot indrepta catre unele dintre cele mai minunate atractii din Europa, descoperind locuri magice, cu peisaje parca rupte din romanele de aventuri. Exemple bune pot fi Arhipelagul Aland, orasul Hämeenlinna, orasul Jyväskylä sau, desigur, capitala Helsinki.

Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!

cta
suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Finlanda – Romania

Daca doriti sa calatoriti cu autocarul din Finlanda in Romania trebuie sa aveti grija la bagajele pe care le transportati cu dvs, deoarece exista anumite limite de greutate de care trebuie sa tineti cont. Iata in continuare cateva informatii orientative care va pot ajuta sa obtineti o idee generala despre aceste reguli:

 1. Veti avea dreptul la unul sau maxim doua bagaje mari cu o greutate totala de circa 40 kilograme. Aceste bagaje vor fi depozitate in cala autocarului sau in remorca acestuia, ceea ce inseamna ca nu veti avea posibilitatea sa umblati usor la ele in timpul calatoriei.
 2. Veti putea lua cu dvs in compartimentul de calatorie un bagaj mai mic, de maxim 5 kilograme, care poate fi un rucsac sau o geanta de mici dimensiuni. Acest bagaj va fi util pentru transportul lucrurilor de care veti avea nevoie pe parcursul calatoriei, respectiv alimente, bautura, dispozitive electronice, documente etc.
 3. Copiii care va insotesc vor avea si ei dreptul la anumite cantitati de bagaje in mod gratuit. Astfel, copiii cu varsta mai mica de 3 ani vor putea transporta maxim 10 kilograme, in timp ce copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani vor avea dreptul la bagaje cu o greutate de aproximativ 25 kilograme.
 4. Daca aceste limite de greutate nu se vor dovedi suficiente pentru ce nevoile dvs, cele mai multe companii de transport va vor permite sa le depasiti in schimbul achitarii unei taxe. Aceasta taxa, de obicei, este de 1-2 Euro pentru fiecare kilogram depasit.

Va rugam sa tineti cont de faptul ca aceste informatii au caracter orientativ, ceea ce inseamna ca nu sunt neaparat valabile pentru toate companiile de transport care efectueaza curse pe ruta Finlanda – Romania. Pentru a primi informatii precise cu privire la limitele de greutate a bagajelor va recomandam sa cereti detalii reprezentantilor companiei pe care o alegeti. In acest mod va veti asigura ca regulile lor se potrivesc cu nevoile dvs.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Finlanda si Romania

Finlanda este una dintre tarile nordice aflate la mare distanta de Romania, lucru pe care va trebui sa-l aveti in vedere atunci cand planuiti o asemenea calatorie. In cele ce urmeaza vom determina distanta medie dintre Finlanda si tara noastra tinand cont de cele mai populare orase finlandeze si capitala Romaniei, Bucuresti.

 • Helsinki – Bucuresti: 34 h
 • Turku – Bucuresti: 35 h
 • Tampere – Bucuresti: 35 h
 • Oulu – Bucuresti: 40 h
 • Jyväskylä – Bucuresti: 36 h

Iata, asadar, ca durata medie a unei calatorii intre Finlanda si Romania este de 36 de ore. Este un traseu lung, fara indoiala, dar care este parcurs in conditii foarte confortabile datorita facilitatilor moderne oferite de companiile care se ocupa cu transportul de persoane pe aceasta ruta.

Va recomandam sa discutati cu reprezentantii companiei de transport pe care ati ales-o pentru a primi informatii precise cu privire la durata calatoriei dvs, deoarece aceste detalii vor depinde in mare masura de orasele de plecare si de destinatie
business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Finlanda si Romania

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori intre Finlanda si Romania sau invers, dat fiind faptul ca ambele tari sunt state membre ale Uniunii Europene. Astfel, veti avea nevoie doar de cartea de identitate sau de pasaport, ambele in stare de validitate si in conditii bune, fara urme de uzura puternice. Retineti ca documentele care prezinta stricaciuni evidente ar putea crea probleme cu autoritatile in cazul unui control care poate sa apara oricand pe durata calatoriei.

icon (3) interfaceLimite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Finlanda – Romania

Chiar daca limitele de greutate a bagajelor permise la bordul autocarelor pe ruta Finlanda – Romania sunt mai mari decat cele permise de companiile aeriene, va trebui sa aveti grija la bunurile pe care le transportati.

Va recomandam sa evitati transportul de arme albe sau de foc, munitie, animale vii, produse provenite de la animale pe cale de disparitie, bunuri care incalca drepturile de autor, narcotice sau orice alte lucruri care va pot crea probleme cu autoritatile vamale.

In aceasta categorie intra si produsele din tutun sau bauturile alcoolice, de care trebuie sa tineti cont dupa cum urmeaza:

interface

Cantitatea maxima permisa pentru produsele din tutun

Va recomandam sa nu transportati mai mult de:

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitatea maxima permisa pentru bauturile alcoolice

Va recomandam sa nu transportati mai mult de:

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Tineti cont de faptul ca fiecare cantitate specificata mai sus reprezinta maximul pe care o persoana cu varsta mai mare de 18 ani o poate avea asupra ei. Astfel, daca transportati 1 kilogram de tutun nu veti mai avea voie sa transportati alte produse din tutun.

Cantitatile care pot fi suspecte de uz comercial vor fi confiscate la granita si va pot crea probleme legale cu autoritatile.
Alte sfaturi utile

Va recomandam sa va planuiti din timp calatoria si sa luati in calcul orice element care ar putea sa creeze probleme. Din acest motiv va invitam sa tineti cont si de sfaturile de mai jos:

Alegeti cu atentie firma de transport

icon (2)Numarul companiilor de transport care efectueaza curse cu autocarul pe ruta Finlanda – Romania nu este deloc mic, motiv pentru care va incurajam sa studiati cu atentie mai multe oferte inainte de a lua o decizie de cumparare. Pot exista mici diferente care se pot dovedi foarte importante pentru dvs. Exemple pot fi limitele impuse bagajelor sau facilitatile disponibile in autocare.

Cumparati o asigurare de calatorie

people (1)Asigurarile de calatorie nu sunt foarte populare printre turistii sau muncitorii romani care calatoresc cu autocarul din Finlanda in Romania sau invers, dar noi va recomandam sa achizitionati una deoarece sunt ieftine si va pot scapa de multe probleme in anumite cazuri nefericite.

Nu intarziati la imbarcare

romania-germaniaCompaniile de transport nu vor putea astepta pasagerii intarziati deoarece au de respectat un program bine stabilit. Va recomandam, asadar, sa ajungeti la punctul de imbarcare cu cel putin 30 de minute inainte de plecare, pentru a evita orice fel de probleme.

Acordati o atentie sporita documentelor

pasaportDocumentele pe care le aveti asupra dvs sunt printre cele mai importante bunuri pe care le transportati, deoarece ele va asigura libera trecere a frontierelor. Va recomandam sa le acordati o atentie sporita tinandu-le la indemana si facand copii de siguranta pentru ele.

Respectati regulile firmei de transport

peaceNu fumati in compartimentul de calatorie, nu consumati bauturi alcoolice pe durata traseului si nu manifestati comportamente violente (fizice sau verbale) la adresa altor pasageri sau a reprezentantilor companiei de transport. Acestea sunt doar cateva dintre regulile pe care va trebui sa le respectati pentru a asigura tuturor calatorilor o experienta cat mai placuta.

Va recomandam sa alegeti transportul cu autocarul pe ruta Finlanda – Romania daca doriti sa calatoriti in conditii de confort maxim, sa beneficiati de preturi mici si de limite mari la bagajele transportate.
Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×