Transport international de persoane Franta – Romania

Aflati totul despre transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Franta – Romania

Companiile care se ocupa cu transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Franta – Romania si retur opereaza pe una dintre cele mai aglomerate rute din Europa. Acest lucru se intampla datorita numarului mare de romani care lucreaza in Franta si care vin acasa de cateva ori pe an. In aceasta categorie intra mai mult de 200000 de conationali, diaspora romaneasca avand asadar un numar insemnat de reprezentanti in Franta.

Paris, Nisa sau Lyon sunt orase preferate si de turistii romani care vor sa descopere frumusetile Europei, iar o mare parte dintre acesti turisti aleg sa calatoreasca in Franta cu autocarul datorita preturilor mici si conditiilor deosebit de confortabile oferite de companiile de transport.

Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!

cta

suitcaseLimite de bagaje pe ruta Franta – Romania

Firmele de transport de persoane cu autocarul au de obicei un set de reguli pe care trebuie sa-l cunoasteti atunci cand va pregatiti bagajele de calatorie. Chiar daca greutatea si numarul acestora este mai flexibil decat in cazul serviciilor aeriene, trebuie sa aveti grija sa nu depasiti limitele impuse pentru a nu intampina probleme la imbarcare.

 1. Majoritatea firmelor de transport permit pasagerilor sa ia cu ei bagaje de cala in limita a 40-50 de kilograme, in timp ce companiile aeriene nu accepta mai mult de 30 de kilograme. De obicei, in calatoriile cu autocarul puteti lua unul sau doua bagaje, dar ele nu trebuie sa depaseasca impreuna limita impusa de compania de transport. Aceste bagaje mari vor fi depozitate in cala autocarului.
 2. Puteti lua cu dvs in compartimentul de calatorie un singur bagaj de mana in care sa va transportati toate cele necesare pentru calatorie (mancare, bautura, documente, dispozitive electronice etc) atat timp cat nu depasiti greutatea de 5 kilograme.
 3. Daca aveti nevoie sa luati cu dvs un numar de bagaje care depaseste limitele de greutate si numar, veti putea face acest lucru in schimbul unei taxe care se aplica fiecarui kilogram in plus si care consta, de obicei, in 1-2 Euro/kilogram. Aceasta posibilitate va fi oferita, desigur, in limita spatiului disponibil in autocar.

Nu uitati ca este foarte important sa discutati din timp cu firma de transport pentru a afla care sunt aceste reglementari, deoarece ele difera de la o companie la alta. In acest fel va puteti asigura ca nevoile dvs vor fi satisfacute.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Franta si Romania

Cele mai populare orase de plecare din Franta spre Romania sunt urmatoarele: Angers, Bordeaux, Paris, Nisa, Lyon, Marseille, Toulouse si Montpellier. Tinand cont de distanta dintre ele si Bucuresti vom calcula o distanta medie a unei asemenea calatorii facute cu autocarul, pentru ca dvs sa stiti, orientativ, la ce trebuie sa va asteptati.

 • Angers – Bucuresti: 27 h
 • Bordeaux – Bucuresti: 28 h
 • Paris – Bucuresti: 24 h
 • Nisa – Bucuresti: 22 h
 • Lyon – Bucuresti: 23 h
 • Marseille – Bucuresti: 24 h
 • Toulouse – Bucuresti: 27 h
 • Nantes – Bucuresti: 27 h

Asadar, judecand dupa cifrele de mai sus, putem spune ca o calatorie cu autocarul intre Franta si Romania va dura in medie 22,1 ore. Va recomandam insa sa cereti informatii exacte de la compania de transport pentru a afla exact cat va dura calatoria dvs, in functie de orasul de plecare si cel de sosire.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Franta si Romania

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a intra in Franta, astfel incat si iesirea din aceasta tara se va face cu ajutorul documentelor care au asigurat intrarea: buletin sau pasaport romanesc valabile. Este o idee buna, totusi, sa aveti asupra dvs si alte acte care s-ar putea dovedi folositoare, precum asigurarile de calatorie, biletul cumparat sau contractul de munca (daca este cazul).

icon (1)Restrictii privind bunurile ce pot fi transportate pe ruta Franta – Romania

Dupa ce obtineti de la compania de transport informatiile precise cu privire la limitele de greutate impuse bagajelor, este timpul sa va hotarati asupra continutului acestora. Iata mai jos cateva informatii de care va recomandam sa tineti cont pentru a evita probleme la iesirea din Franta si/sau la intrarea in Romania.

Bijuterii si obiecte de valoare

La iesirea din Franta va trebui sa declarati orice obiecte care sunt facute din aur. Sunt exceptate bijuteriile personale care nu depasesc o greutate totala de 50 de grame.

Numerar

Dat fiind faptul ca Franta si Romania sunt membre ale Uniunii Europene, nu exista nicio limita asupra sumei de bani pe care o puteti avea asupra dvs atunci cand calatoriti pe aceasta ruta. Pentru tari din afara UE, in schimb, trebuie declarate toate sumele egale sau mai mari de 10000 Euro (sau echivalentul acestei sume in alte monede).

icon (3) interfaceCantitati de tutun si alcool permise la intrarea in Romania

Chiar si cetatenii romani trebuie sa respecte limitele europene de transport ale bunurilor din categoria produselor de tutun si alcool.

Astfel, nu veti putea intra in Romania cu mai mult de 800 de tigari, 400 de tigari de foi (maxim 3 grame fiecare), 200 de trabucuri sau 1 kilogram de tutun.

In ceea ce priveste alcoolul, nu trebuie sa depasiti 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%, 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%, 90 litri de vin normal, 60 de litri de vin spumant sau 110 litri de bere.

Fiecare dintre aceste cantitati reprezinta maximul permis pentru tutun sau alcool. Astfel, de exemplu, daca transportati 1 kilogram de tutun nu veti mai avea voie sa aveti nicio tigara asupra dvs. La fel si cazul bauturilor alcoolice: daca aveti 110 litri de bere nu mai aveti voie sa transportati nici un produs cu alcool in plus.

Incercati sa respectati pe cat posibil aceste restrictii, deoarece autoritatile romane sau chiar si cele franceze vor putea sa va confiste bunurile daca se considera ca ele nu sunt destinate uzului personal.

Alte sfaturi utile

Daca alegeti transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Franta – Romania va recomandam cateva sfaturi pe care s-ar putea sa le gasiti folositoare si pe care va indemnam sa le urmati pentru a va feri de orice eventuale probleme.

Cumparati asigurari medicale si de calatorie
people (1)Romanii nu au foarte bine implementata in mentalitate achizitionarea asigurarilor atunci cand calatoresc, dar ele se pot dovedi foarte utile in caz de accident, de pierdere sau furt al bunurilor ori in cazul in care apar anumite probleme medicale. Asigurarile sunt ieftine si va pot scoate din numeroase necazuri.
Respectati regulile de calatorie
icon (2)Vorbim aici de greutatea bagajelor, de comportamentul pe care trebuie sa-l adoptati pe tot parcursul calatoriei, de abtinerea de la fumat sau consum de bauturi alcoolice si orice alte reguli interne ale companiei de transport. Atat dvs cat si ceilalti pasageri veti avea parte astfel de o experienta frumoasa si confortabila in timpul calatoriei.
Respectati ora de imbarcare
romania-germaniaAutocarul, la fel ca si avionul, nu poate astepta calatorii intarziati, deoarece exista un program care trebuie respectat. Unii pasageri pot depinde de ora sosirii pentru a prinde alte legaturi catre alte destinatii, astfel incat asigurati-va ca ajungeti la timp pentru verificarea actelor, amplasarea bagajelor si ocuparea locului rezervat.
Faceti copii alte actelor dvs
pasaportDocumentele de calatorie care va asigura buna desfasurare a calatoriei trebuie tratate cu cea mai mare atentie. In acest scop poate fi util sa faceti copii tuturor documentelor pe care le aveti asupra dvs si sa le pastrati intr-un loc separat de originale.

Daca inca nu sunteti convinsi ca alegerea transportului de persoane cu autocarul este cea mai buna solutie pentru dvs, iata cateva argumente: calatoria cu autocarele firmelor specializate se face in conditii maxime de confort (aer conditionat, wi-fi, scaune ergonomice, opriri dese, baie in autocar si multe alte facilitati), preturile sunt substantial mai mici decat cele percepute de companiile aeriene, iar limita de greutate impuse bagajelor sunt mult mai mari decat restrictiile pe care le intalniti atunci cand calatoriti cu avionul.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×