Transport international de persoane Germania – Romania

Totul despre transportul international de persoane pe ruta Germania – Romania

Germania este una dintre cele mai populare tari europene alese de romanii care cauta locuri de munca in strainatate. Mai precis, Germania se afla in top trei state preferate de conationalii nostri, pe primele doua locuri fiind Italia si Spania. Acest lucru nu trebuie sa ne surprinda data fiind economia puternica a acestei tari care poate oferi salarii mult mai mari decat cele din Romania. Cifrele din 2013 aratau ca mai mult de 576.000 de romani lucreaza in Germania, iar aceasta cifra cu siguranta ca a crescut in ultimii trei ani.

O mare parte dintre acesti romani se intorc acasa de cateva ori pe an, ocazii in care aleg adesea serviciile de transport international de persoane cu autocarul intre Germania si Romania. Motivele acestei alegeri sunt legate de pret, de distanta relativ mica dintre cele doua state si de confortul oferit de companiile de transport care dispun de autocare moderne.

Dar transportul cu autocarul nu este folosit doar de muncitorii romani din Germania, ci si de turistii care vor sa viziteze aceasta tara cu costuri cat mai mici. Un numar important de oameni aleg transportul cu autocarul pentru a vedea Germania in vacanta, motiv pentru care aceasta ruta este una dintre cele mai solicitate si mai aglomerate din Europa.

Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!

cta

suitcaseLimite de bagaje in autocar pe ruta Germania – Romania

Limita de bagaje de care puteti dispune in autocar atunci cand calatoriti din Germania in Romania sau invers este mult mai mare decat cea permisa de companiile aeriene (un alt motiv indreptatit sa alegeti transportul cu autocarul), dar tot trebuie sa aveti grija la prevederile firmelor de transport pentru a va asigura ca nu incalcati anumite reguli.

 1. Fiecare companie de transport va permite pasagerilor sai sa calatoreasca cu bagaje de cala cu o greutate aproximativa de 50 de kilograme. Pot fi maxim doua bagaje mari pentru fiecare persoana, care vor fi depozitate in compartimentul special amenajat din cala autocarului sau in remorca acestuia.
 2. Pe langa aceste bagaje mari pasagerii vor mai avea voie sa ia cu ei un singur bagaj mic, de mana, care nu trebuie sa depaseasca greutatea de 5 kilograme. Acest bagaj mic poate fi o geanta sau un rucsac in care va trebui sa va pastrati lucrurile utile pe parcursul calatoriei. Acestea pot fi mancare, bauturi racoritoare, documente utile, dispozitive electronice si orice alte obiecte de mici dimensiuni de care aveti nevoie.
 3. Copiii pot sa calatoreasca si ei cu bagaj, iar greutatea maxima admisa difera in functie de varsta acestora. Astfel, copiii sub trei ani vor avea voie cu maxim 10 kilograme de bagaje, in timp ce cei cu varsta cuprinsa intre 4 si 12 ani vor putea calatori cu maxim 25 de kilograme.
 4. Aproape fiecare firma de transport va permite pasagerilor sai depasirea acestor limite daca spatiul din autocar este suficient de mare. Veti putea asadar sa transportati bagaje cu o greutate mai mare daca sunteti dispusi sa achitati o taxa cuprinsa de regula intre 1 si 2 Euro pentru fiecare kilogram depasit.

Tineti cont de faptul ca cifrele si informatiile de mai sus nu sunt universal valabile pentru toate companiile de transport. Fiecare firma are propriile sale reglementari pe care va trebui sa le cunoasteti inainte de a o alege. De aceea va indemnam sa adresati intrebari lamuritoare cu privire la limitele impuse bagajelor atunci cand va cumparati biletul de calatorie, mai ales daca stiti ca aveti de transportat greutati mari.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Germania si Romania

Singurul aspect mai putin placut al serviciilor de transport international de persoane cu autocarul este durata de calatorie. Din fericire, ruta Germania – Romania nu este cea mai lunga din Europa, acesta fiind un alt motiv pentru care aceste servicii sunt atat de solicitate.

Durata unei calatorii cu autocarul depinde extrem de mult de punctele alese pentru plecare si sosire, dar in cele ce urmeaza vom incerca sa facem o medie luand in calcul distantele dintre cele mai importante orase de plecare din Germania (Nurnberg, Hamburg, Berlin, Munchen, Stuttgart, Koln, Dortmund, Dusseldorf ) si capitala Romaniei, Bucuresti.

 • Nurnberg – Bucuresti: 17 h
 • Hamburg – Bucuresti: 21 h
 • Berlin – Bucuresti: 18 h
 • Munchen – Bucuresti: 16 h
 • Stuttgart – Bucuresti: 18 h
 • Koln – Bucuresti: 20 h
 • Dortmund – Bucuresti: 20 h
 • Dusseldorf – Bucuresti: 21 h

Iata, asadar, ca durata medie a unei calatorii intre Germania si Romania cu autocarul este de 18,8 ore. Este deci o ruta mai scurta decat cele parcurse de romanii care se intorc acasa din alte tari importante din Europa, precum Franta, Anglia sau Portugalia.

Nu uitati, insa, ca durata exacta a calatoriei dvs va depinde de orasele de plecare si de destinatie, deci va recomandam sa cereti informatii precise de la compania de transport.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Germania si Romania

Romanii care calatoresc inspre si dinspre Germania nu au nevoie de viza pentru a face acest lucru, dat fiind faptul ca ambele state sunt membre ale Uniunii Europene. Documentele importante pe care va trebui sa le aveti asupra dvs, in schimb, sunt cartea de identitate sau pasaportul, ambele neaparat in stare de valabilitate.

Pe langa starea de valabilitate va trebui sa aveti grija si la starea fizica a acestor documente. Daca prezinta urme de uzura puternice s-ar putea sa intampinati probleme la granita, deci va recomandam sa le schimbati cu unele noi inainte de a pleca la drum.

icon (3) interfaceLimite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Germania – Romania

Continutul bagajelor este la fel de important precum greutatea acestora atunci cand planuiti sa folositi serviciile de transport cu autocarul pe ruta Germania – Romania. Chiar daca amandoua sunt state membre ale Uniunii Europene si calatorii romani beneficiaza, astfel, de multe libertati, exista si cateva reglementari de care trebuie sa tineti cont.

Cele mai severe dintre acestea vizeaza transportul produselor din tutun si al bauturilor alcoolice.

interface

Limite impuse produselor din tutun:

 • Maxim 800 de tigari
 • Maxim 400 de tigari de foi (3 grame fiecare)
 • Maxim 200 trabucuri
 • Maxim 1 kilogram de tutun

icon (3)

Limite impuse bauturilor alcoolice:

 • Maxim 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • Maxim 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • Maxim 90 litri de vin
 • Maxim 60 litri de vin spumant
 • Maxim 100 litri de bere

Tineti cont de faptul ca fiecare cantitate de mai sus reprezinta maximul admis pentru o singura persoana. Autoritatile vamale ar putea sa confiste aceste bunuri daca suspecteaza ca vor fi folosite in scopuri comerciale, motiv pentru care va recomandam sa nu transportati alte bunuri decat cele destinate uzului propriu sau al familiei dvs.

Alte sfaturi utile

Inainte de a pleca intr-o calatorie, indiferent de mijlocul de transport ales sau de destinatie, este foarte bine sa ne informam din timp cu privire la orice probleme pot sa apara si la regulile pe care trebuie sa le respectam pentru a ne bucura de o calatorie linistita.

Acest lucru nu este mai putin adevarat pentru cei care aleg sa calatoreasca cu autocarul intre Germania si Romania, astfel incat va invitam sa cititi sfaturile noastre de mai jos.

Aveti grija la documentele pe care le aveti cu dvs

pasaportFara documentele necesare veti avea probleme nu doar la iesirea din Germania (in caz de control), dar si la intrarea in Romania sau la traversarea altor granite dintre cele doua tari. Tineti la indemana actele dvs si faceti copii pe care sa le pastrati separat. Pe acestea din urma le puteti folosi in caz ca originalele sunt pierdute sau furate.

Nu intarziati la imbarcare

romania-germaniaE un sfat pe care nu ar trebui sa-l mai dam, dar multe persoane considera ca autocarul ii poate astepta atunci cand intarzie. Aceasta impresie este gresita, desigur, pentru ca firma de transport trebuie sa respecte un program de care depind poate ceilalti calatori. Din acest motiv orele de plecare si de sosire trebuie sa fie respectate. Incercati sa ajungeti cu macar 30 de minute inainte de plecare.

Familiarizati-va cu regulile companiei de transport

business (2)Fiecare firma are regulile sale interne pe care pasagerii au datoria de a le respecta atunci cand aleg sa-i foloseasca serviciile. Aceste reguli sunt facute cu scopul de a asigura tuturor o calatorie cat mai confortabila, motiv pentru care trebuie sa le cunoasteti si sa le respectati.

Cumparati o asigurare de calatorie

people (1)In ciuda faptului ca nu sunt foarte populare printre calatorii romani, o asemenea asigurare va poate scapa din diferite situatii neprevazute si foarte neplacute. Cele mai multe dintre ele sunt ieftine, astfel incat noi credem ca merita efortul financiar daca ne gandim la beneficiile pe care s-ar putea sa vi le aduca.

Alegeti transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Germania – Romania daca vreti o calatorie sigura, confortabila si cu costuri reduse. Este o alegere potrivita atat pentru romanii care muncesc in Germania si vin acasa de cateva ori pe an, cat si pentru turistii care vor sa viziteze in conditii moderne aceasta tara frumoasa.

 

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×