Transport international de persoane Grecia – Romania

Totul despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Grecia – Romania

Grecia, sub numele sau oficial de Republica Elena, este cunoscuta pentru oportunitatile de munca pe care le ofera si pentru statiunile de vacanta cochete si curate, pe care turistii aleg sa le includa adesea in planul de calatorie. Din acest motiv serviciile de transport international de persoane cu autocarul pe ruta Grecia – Romania s-au dezvoltat considerabil in ultimii ani.

Situata optim la intersectia a trei continente, Grecia se invecineaza la nord-vest cu Albania, in nord cu Macedonia si Bulgaria, iar in nord-est cu Turcia. Dispune de peste 200 de insule ce pot fi locuite si are cea mai lunga coasta din intregul bazin al Marii Mediterane. Cel mai cunoscut oras al Greciei este reprezentat de capitala Atena. Cele mai populare insule sunt Mykonos, Zakynthos, Corfu, Creta, Rodhos, Thasos etc. Turistii prefera aceste locatii datorita climei foarte placute, cu veri calduroase.

Conform statisticilor, majoritatea turistilor ce viziteaza Grecia sunt de pe continentul european, din tari precum Regatul Unit, Germania, Franta, Romania etc. Orasul Salonic se afla pe lista celor mai potrivite orase pentru petreceri din lume, conform Lonely Planet. Acesta concureaza cu orase precum Montreal sau Dubai. Insulele Greciei sunt apreciate pentru apa curata, nisipurile fine si preturile avantajoase pentru pachetele turistice.

Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Grecia – Romania

Un alt avantaj atunci cand ne raportam la companiile de transport cu autocarul este reprezentat de limita generoasa de bagaje de cala, de care orice roman ce se intoarce acasa dupa mult timp are atata nevoie. De asemenea, e mereu placut sa stiti ca puteti aduce din vacanta suveniruri, fara sa va ingrijorati cu privire la cantitatea de bagaj. In acest sens, va oferim o serie de informatii utile:

 1. Orice persoana adulta poate calatori cu unul sau doua bagaje mari de cala, ca sa nu depaseasca impreuna o greutate de 45 de kilograme. Intrucat acestea se depoziteaza intr-un spatiu special amenajat in acest sens in cala autocarului sau in remorca, este important sa nu includeti aici lucruri ce va vor fi necesare pe durata calatoriei cu autocarul.
 2. Lucrurile importante se pot depozita in bagajul de mana, care nu trebuie sa fie mai greu de 5 kilograme. Puteti depozita aici documentele de calatorie, bauturi racoritoare, alimente pentru drum, dispozitive electronice sau orice credeti ca va este necesar pe traseu. Bagajul de mana poate fi un ghiozdan, o geanta mai mica sau o poseta.
 3. In situatia in care calatoriti insotit de copii, va informam ca si acestia au dreptul la bagaje de cala, greutatea maxima admisa variind in functie de varsta. Copiii de pana la 3 ani pot transporta bagaje de pana la 10 kilograme, in vreme ce limita admisa crestepana la 25 de kilograme pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani.
 4. Daca se intampla ca bagajele dumneavoastra de cala sa depaseasca limita maxima admisa, insa nu vreti sa renuntati la acestea, le veti putea transporta in schimbul achitarii unei taxe. De regula ea se invarte in jurul unei sume de 1-2 euro pentru fiecare kilogram depasit.

Desigur, aceste informatii au caracter informativ. De aceea, daca doriti sa fiti 100% sigur de acuratetea acestor limite, nu ezitati sa contactati compania de transport international cu autocarul cu care urmeaza sa calatoriti pe ruta Grecia – Romania. Este posibil ca aceasta sa isi rezerve dreptul de a dispune de propriile reguli.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul pe ruta Grecia – Romania

In situatia in care urmeaza sa calatoriti cu autocarul din Grecia pana in Romania si va intrebati care este durata unei astfel de calatorii, analizati datele pe care vi le punem la dispozitie. Folosind ca punct de plecare cele mai importante orase din Grecia si ca punct de sosire capitala Bucuresti, durata unui drum va fi urmatoarea:

 • Atena – Bucuresti: 14 ore
 • Thessaloniki – Bucuresti: 9 ore
 • Meteora – Bucuresti: 11 ore
 • Parga – Bucuresti: 12 ore
 • Larissa – Bucuresti: 11 ore
 • Kavala – Bucuresti: 8 ore
 • Pireas – Bucuresti: 14 ore
 • Volos – Bucuresti: 11 ore

Folosind datele de mai sus, putem concluziona ca durata media a unei calatorii din Grecia in Romania este de 11.2 ore. Desigur, aceasta variaza in functie de punctele de plecare si cele de sosire, trafic, pauzele luate pe traseu si diversi alti factori. In situatia in care calatoria se va face in noaptea, timpul va trece pe nesimtite, iar conditiile confortabile din autocar va vor permite sa va odihniti in acest timp.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Grecia si Romania

Grecia este tara membra a Uniunii Europene, precum Romania. Nu ati avut nevoie de viza cand ati plecat acolo si cu siguranta nu veti avea nevoie nici la intoarcere. Documentele care va permit trecerea granitelor sunt cartea de identitate (buletinul) sau pasaportul. Este necesar sa va asigurati ca acestea sunt in stare optima si nu sunt expirate, pentru a nu avea probleme la vama.

icon (3) interfaceLimite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Grecia – Romania

Daca ati fost la cumparaturi in Grecia si doriti sa transportati acasa diverse suveniruri si achizitii, este necesar sa acordati mare atentie regulilor pe care Uniunea Europeana le impune in acest sens. Este interzis transportul armelor albe sau de foc, a bunurilor ce incalca dreptul de autor, a unor animale pe cale de disparitie, medicamente in cantitati mari etc.

De asemenea, exista o serie de reglementari in ceea ce priveste transportul bauturilor alcoolice si a produselor din tutun:

interface

Cantitatea maxima permisa pentru produsele din tutun

Nu transportati mai mult de:

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitatea maxima permisa pentru bauturile alcoolice

Nu transportati mai mult de:

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Acestea sunt cantitatile maxime ce pot fi transportate de o persoana adulta. Spre exemplu, daca transportati 10 litri de bauturi alcoolice cu concentratie de peste 22%, nu mai aveti dreptul sa transportati alte bauturi alcoolice.

Alte sfaturi utile

Pentru a avea parte de o calatorie linistita si cat mai placuta, nu ezitati sa tineti cont de urmatoarele recomandari:

Nu intarziati la autcar

romania-germaniaIdiferent ca ne raportam la imbarcare sau la pauzele luate pe parcursul traseului, este extrem de important sa nu intarziati la autocar. Soferii dispun de un orar pe care trebuie sa il respecte, motiv pentru care nu pot astepta dupa pasagerii ce intarzie.

Nu transportati produse pentru uz comercial

Nu transportati produse in cantitati foarte mari, care ridica suspiciunea unui uz comercial. In situatia in care autoritatile vamale va suspecteaza in acest sens, acestea au dreptul de a confisca bunurile.

Nu scapati din ochi documentele de calatorie

pasaportCartea de identitate si/sau pasaportul sunt extrem de importante, intrucat acestea va permit trecerea granitelor. Nu uitati bagajul de mana in popasuri si nu il scapati din ochi.

Majoritatea turistilor ce aleg aceasta destinatie de vacanta opteaza pentru transportul international de persoane cu autocarul, multumita drumului relativ scurt, a conditiilor de calatorie confortabile si a preturilor mici, comparativ cu cele oferite de companiile aeriene. De asemenea, concediile si sarbatorile importante atrag acasa un numar considerabil de muncitori, ce opteaza pentru autocare pe ruta Grecia – Romania.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×