Transport international de persoane Italia – Romania

Informatii utile despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Italia – Romania

Fara doar si poate Italia este cea mai populara alegere pentru romanii care aleg sa munceasca in strainatate. Mai exact, in 2014 diaspora romaneasca din Italia numara mai mult de 1,1 milioane de reprezentanti pe tot teritoriul tarii sub forma de cizma. Acest lucru se datoreaza in primul rand cererii mari de forta de munca de pe piata italiana, dar si salariilor cu mult peste cele pe care le intalnim in Romania.

O mare parte dintre oamenii care lucreaza in Italia calatoresc acasa de cateva ori pe an, de dorul familiilor si prietenilor sau pentru multe alte motive. Un numar important dintre acestia aleg in calatoria lor din Italia in Romania serviciile de transport international de persoane cu autocarul, puse la dispozitia publicului de numeroase companii care ofera servicii de calitate la preturi accesibile.

In afara de cei peste 1 milion de romani care lucreaza in Italia, clientela firmelor de transport contine si un numar important de turisti romani care aleg autocarul pentru drumul dus-intors dintre aceste doua tari. Orasele italiene precum Roma, Milano sau Venetia functioneaza ca un adevarat magnet pentru toti cei dornici sa se bucure de atractiile turistice din Italia, iar firmele de transport de persoane cu autocarul sunt astfel foarte solicitate pe aceste rute, in ambele directii.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!

cta

suitcase

Reguli pentru bagajele din autocar pe ruta Italia – Romania

Daca, dintr-un motiv sau altul, trebuie sa faceti o asemenea calatorie, va trebui sa tineti cont de unele lucruri importante. Spre exemplu, e bine sa stiti care sunt regulile generale privind numarul si greutatea bagajelor pe care le puteti lua cu dvs, astfel incat sa va pregatiti din timp aspectele calatoriei.

 1. De obicei, companiile de transport ofera pasagerilor lor posibilitatea de a fi insotiti de unul sau doua bagaje mari care nu trebuie sa depaseasca greutatea de 45-50 de kilograme. Aceste bagaje vor fi depozitate in cala autocarului sau in remorca acestuia.
 2. Aditional bagajelor mari de cala pasagerii mai pot lua cu ei in compartimentul de calatorie al autocarului o geanta sau un rucsac de mici dimensiuni care sa contina lucruri utile precum alimente, bauturi racoritoare, dispozitive electronice, documente, medicamente etc. Acest bagaj de mana nu trebuie sa depaseasca greutatea de 5 kilograme.
 3. Cele mai multe companii de transport ofera si copiilor posibilitatea de transporta bagaje in anumite limite, in functie de varsta. Astfel, un copil mai mic de 3 ani poate fi insotit de un bagaj cu o greutate maxima de 10 kilograme, in timp ce copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 12 ani au dreptul la bagaje de maxim 25 kilograme.
 4. Daca spatiul o permite, firmele de transport vor oferi doritorilor posibilitatea de a depasi aceste limite de bagaje specificate mai sus in schimbul platii unei taxe cuprinsa, de obicei, intre 1 si 2 Euro pentru fiecare kilogram depasit.

Retineti faptul ca aceste informatii au caracter orientativ si ele pot sa nu coincida cu politica interna a companiei pe care o alegeti. Din acest motiv va incurajam sa contactati operatorul inainte de achizitionarea biletului pentru a va interesa cu privire la propriile restrictii si limite de bagaje. In acest fel va veti asigura ca oferta companiei satisface nevoile dvs.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Italia si Romania

Pentru ca nu putem sti exact cat va dura calatoria dvs, vom face in cele ce urmeaza o estimare medie bazata pe durata de calatorie dintre cele mai importante puncte de plecare din Italia si capitala Romaniei, Bucuresti. Orasele italiene cele mai frecventate sunt: Roma, Milano, Venetia, Bologna, Napoli, Salerno, Udine si Sicilia.

 • Roma – Bucuresti: 21 h
 • Milano – Bucuresti: 19 h
 • Venetia – Bucuresti: 17 h
 • Bologna – Bucuresti: 18 h
 • Napoli – Bucuresti: 23 h
 • Salerno – Bucuresti: 24 h
 • Udine – Bucuresti: 16 h
 • Sicilia – Bucuresti: 27 h

Folosind cifrele de mai sus, asadar, putem calcula durata medie a unei calatorii intre Italia si Romania, care este de 20,6 ore.

Retineti insa faptul ca pentru a obtine o estimare mai precisa a timpului pe care il veti petrece in calatoria dvs este important sa va adresati operatorului pe care il alegeti. Durata exacta a calatoriei depinde in mare masura de punctele de plecare si destinatie.

business (2)Documentele necesare pentru calatoria intre Italia si Romania

Deoarece ambele state sunt membre ale Uniunii Europene cetatenii romani nu au nevoie de viza sau alte permise de sedere pentru a calatori in si dinspre Italia, ceea ce inlesneste si migratia fortei de munca spre aceasta tara.

Cu toate acestea, documentele de care cu siguranta veti avea nevoie sunt buletinul sau pasaportul in stare de valabilitate si in conditie buna. Daca aveti documente ce prezinta urme de uzura grave va recomandam sa le schimbati inainte de a pleca la drum pentru a evita eventualele probleme.

Bunuri ce pot fi transportate pe ruta Italia – Romania

Faptul ca atat Italia cat si Romania sunt membre ale Uniunii Europene permite o tranzitie usoara a mai multor bunuri intre cele doua tari. Cu toate acestea calatorii trebuie sa cunoasca o serie de reguli si restrictii privind bunurile transportate pentru a nu intampina probleme la granita.

icon (3) interfaceInformatii despre produsele din tutun si alcool

 • Produsele din tutunpe care le transportati nu trebuie sa depaseasca urmatoarele cantitati pentru a va fi permisa intrarea in Romania: 800 de tigari, 400 de tigari de foi de maxim 3 grame fiecare, 200 de trabucuri sau 1 kilogram de tutun.
 • Bauturile alcoolicetrebuie sa fie in cantitati mai mici de: 10 litri cu o concentratie alcoolica mai mare de 22%, 20 litri cu o concentratie mai mica de 22%, 90 litri de vin, 60 litri de vin spumant sau 110 litri de bere.

Retineti faptul ca fiecare din cantitatile de mai sus reprezinta maximul pe care o persoana adulta il poate transporta intre tarile din Uniunea Europeana. Daca depasiti aceste cifre sau daca cantitatea produselor din tutun si alcool e suficient de mare pentru ca autoritatile italiene sau romane sa suspecteze o activitate de natura comerciala riscati sa ramaneti fara ele in vama.

Cel mai sigur si recomandat este transportul acestor bunuri in cantitati mici, destinate uzului personal sau al familiei.

icon (1)Alte informatii utile privind bunurile transportate

 

 • Numerarul pe care il aveti asupra dvs nu trebuie declarat, indiferent de suma. Aceasta regula se impune doar calatorilor care vor sa intre in tarile membre ale Uniunii Europene din alta tara, caz in care trebuie sa declare sumele de bani egale sau mai mari de 10.000 Euro sau echivalentul in alta moneda.
 • Armele de foc si munitia vor fi verificate foarte bine la granita, atat la iesirea din Italia cat si la intrarea in Romania, astfel incat trebuie sa fiti pregatiti pentru prezentarea intregii documentatii necesare.
 • Medicamentele pe care le transportati vor trebui sa fie intr-o cantitate mica, respectiv cantitatea necesara pentru folosul propriu timp de maxim 30 de zile. Totusi, daca aveti o cantitate mai mare de medicamente sunt utile prescriptiile de la medic si chitantele de achizitionare pentru a se dovedi necesitatea lor.

Alte sfaturi utile

Serviciile de transport international de persoane cu autocarul pe ruta Italia – Romania se supun mai multor reguli si reglementari ale statelor sau ale companiilor de transport, motiv pentru care va incurajam sa va documentati corespunzator inainte de calatorie. Din acest motiv v-am pregatit la final si cateva sfaturi care, credem noi, se vor dovedi utile pentru dvs.

Respectati cu strictete regulile firmei de transport

bookDe obicei companiile de transport interzic lucruri precum fumatul in compartimentul de calatorie, comportamentele violente la adresa altor calatori sau consumul de bauturi alcoolice ori droguri pe tot parcursul traseului. Prin aceste reguli firmele incearca sa stabileasca o atmosfera civilizata in care tota lumea sa aiba parte de o calatorie in cele mai bune conditii, motiv pentru care va incurajam sa le cititi si sa le respectati.

Prezentati-va din timp la plecare

romania-germaniaIncercati sa ajungeti cu cel putin 30 de minute inainte de ora de plecare pentru a va putea depozita bagajele si pentru a va ocupa locul in autocar. Pasagerii intarziati nu vor fi asteptati deoarece cursele trebuie sa respecte un program bine stabilit.

Achizitionati din timp biletul de calatorie

timeDat fiind faptul ca ruta Italia – Romania este una dintre cele mai aglomerate din Europa, va recomandam sa va cumparati din timp biletul de calatorie, pentru ca sunt foarte mici sansele sa gasiti loc in autocar de pe o zi pe alta.

 

 

Transportul de persoane international pe ruta Italia – Romania se face in conditii de confort maxim deoarece firmele de transport dispun de autocare moderne, cu multe facilitati care sporesc confortul pasagerilor. Adaugati la acest lucru preturile mici si limitele mari de greutate de la bagaje si veti intelege de ce aceste servicii sunt atat de cautate.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×