Transport international de persoane Letonia – Romania

Totul despre transportul international de persoane pe ruta Letonia – Romania

Letonia este o tara baltica, situata in nordul Europei. Se invecineaza la nord cu Estonia, la sud cu Lituania, la est cu Rusia si la vest cu Marea Baltica. Istoria bogata si multitudinea de obiective turistice din aceasta tara atrag an de an tot mai multi turisti din toata lumea, printre care si romani. Din acest motiv, serviciile de transport international cu autocarul pe ruta Letonia-Romania s-au dezvoltat optim, fiind din ce in ce mai solicitate.

Cel mai important oras din Letonia este Riga, ce face parte din lista locurilor din patrimoniul cultural mondial. Aceasta este apreciata cu precadere pentru arhitectura in stil art nouveau, ce concureaza cu orase precum Vinena, Barcelona sau Praga. De asemenea, Riga a castigat in anul 2014 titlul de Capitala Culturala Europeana, statul ce a atras si mai multa forta turistica pe taramurile baltice.

La fel de populare sunt orase precum populara statiune maritima Jurmala, Rezekene, Sigulda etc. Pe de alta parte, iubitorii de natura se indreapta spre Parcul National Razna, care se intinde pe o suprafata de 532 kilometri patrati.

Turistii ce viziteaza aceste orase folosesc adesea autocare pe ruta Letonia-Romania pentru a se intoarce acasa, motiv pentru care companiile de transport sunt destul de aglomerate.

Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!

cta

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Letonia – Romania

In situatia in care intentionati sa calatoriti cu autocarul pe ruta Letonia-Romania, este important sa fiti informat cu privire la greutatea bagajelor. Daca ati petrecut un concediu in Letonia, cu siguranta veti dori sa veniti acasa cu diverse suveniruri si cumparaturi, pe care vreti sa va asigurati ca se puteti aduce acasa. La fel se intampla si daca lucrati in Letonia si va intoarceti acasa dupa o perioada indelungata de timp.

 1. De regula, companiile permit pasagerilor sa calatoreasca cu unul sau doua bagaje de cala, care sa nu depaseasca o greutate totala de 45 kg. Aceasta este limita de bagaj pentru un pasager adult. Intrucat ele se depoziteaza in cala autocarului sau in remorca, va sfatuim sa nu lasati acolo lucruri de care veti avea nevoie pe parcursul calatoriei cu autocarul.
 1. In autocar aveti voie sa luati cu dumneavoastra un bagaj de mana de maxim 5 kilograme. Puteti opta pentru un ghiozdan, o poseta sau o geanta de mici dimensiuni, in functie de preferinte. Aici veti depozita documente de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, diverse di dispozitive electronice, bauturi racoritoare, alimente etc.
 1. Si copiii pot transporta bagaje de cala, insa limitele maxime difera in functie de varsta acestora. Astfel, un copil de pana la 3 ani poate pune in cala un bagaj de pana la 10 kilograme, in vreme ce copiii de pana la 12 ani pot transporta pana la 25 de kilograme. Aceste limite sunt suficiente pentru a transporta lucrurile necesare celor mici.
 1. In situatia in care depasiti aceste limite impuse de compania de transport, este necesar sa platiti o taxa pentru cantitatea in plus. De obicei, aceasta variaza intre 1 si 2 euro pentru fiecare kilogram depasit. Daca nu sunteti dispus sa realizati aceasta cheltuiala suplimentara, incercati sa va incadrati in numarul de kilograme impus.

Desigur, informatiile pe care vi le oferim au character informativ. Este posibil ca ele sa nu fie valabile pentru absolut toate companiile de transport international de persoane cu autocarul existente pe piata. Sfatul nostru este sa cereti aceste informatii unui reprezentant al companiei la care urmeaza sa apelati, pentru a evita situatiile neplacute.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Letonia si Romania

Intrucat Letonia este situata in nordul Europei, iar Romania in centrul acesteia, un drum cu autocarul este destul de lung. Desigur, conditiile de transport si dotarile de care autocarele dispun s-au imbunatatit semnificativ, motiv pentru care drumul va fi mai comod. Va prezentam durata dintre Letonia si Romania pentru cele mai importante orase, cu sosire in Bucuresti.

 • Riga- Bucuresti: 26 h
 • Jurmala – Bucuresti: 27 h
 • Ventspils – Bucuresti: 27 h
 • Rezekne – Bucuresti: 27 h
 • Valmiera – Bucuresti: 28 h
 • Daugavpils – Bucuresti: 26 h
 • Liepaja – Bucuresti: 26 h
 • Jelgava – Bucuresti: 26 h

Durata medie a unei calatorii cu autocarul pe ruta Letonia – Romania este de 26.6 ore. Desigur, durata calatoriei variaza in functie de punctul de plecare si punctul de sosire, precum si de pauzele luate pe parcursul traseului. Nu ezitati sa va informati premergator calatoriei care este durata medie a acesteia, de la compania de transport.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Letonia si Romania

Romania este tara membra a Uniunii Europene, ceea ce inseamna ca nu este nevoie de viza sau pasaport nici pentru a intra in Letonia, nici pentru a parasi tara. Veti avea nevoie doar de cartea de identitate, care trebuie sa fie valabila pe durata vizitei si sa nu fie intr-o stare deteriorate. De asemenea, nu ezitati sa faceti copii ale acestor documente, pentru orice eventualitate.

icon (3) interfaceLimite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Letonia – Romania

Inainte de a va aventura intr-o calatorie pe ruta Letonia-Romania, nuezitati sa va informati cu referire la obiectele pe care le puteti transporta. Sunt interzise armele albe sau de foc, medicamentele in cantitati mari, animale pe cale de disparitie etc. In ceea ce priveste transportul bauturilor alcoolice si a produselor din tutun, este necesar sa cunoasteti care sunt reglementarile impuse de Uniunea Europeana.

interface

Produsele din tutun nu trebuie sa fie in cantitati mai mari de:

 • 800 de tigari

 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Bauturile alcoolice nu trebuie sa depaseasca urmatoarele cantitati:

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant

Cantitatile prezentate mai sus reprezinta maximul pe care il puteti lua asupra dumneavoastra, in calitate de persoana adulta. Spre exemplu, daca veti transporta 90 de litri de vin, nu veti mai putea transporta alte tipuri de bauturi alcolice, intrucat ati atins limita maxima. Daca autoritatile vamale va suspecteaza pentru utilizarea produselor in scop comercial, riscati confiscarea lor. Recomandarea noastra asta sa nu transportati mai mult decat aveti nevoie pentru uz personal.

Alte sfaturi utile

Pentru a evita situatiile neplacute atunci cand optati pentru serviciile de transport international de persoane cu autocarul pe ruta Letonia –Romania, va oferim urmatoarele sfaturi:

Nu intarziati la plecare

romania-germaniaIntrucat soferii dispun de un orar fix pe care trebuie sa il respecte cu strictete, nu vor putea astepta pentru imbarcarea pasagerilor intarziati. De aceea, este de preferat sa ajungeti la punctul de plecare cu macar 30 de minute inainte de ora stabilita.

Aveti grija de acte

pasaportActul de identitate va permite trecerea frontierelor, motiv pentru care este important sa aveti grija de el. Indiferent ca va opriti sa mancati sau sa fumati, nu ezitati sa luati actele la dumneavoastra.

Respectati regulamentul companiei de transport

business (2)Fiecare companie dispune de un regulament pe care pasagerii se obliga sa il respecte atunci cand opteaza sa calatoreasca cu aceasta.  Vizeaza interzicerea fumatului sau consumului de bauturi alcoolice in autocar,a comportamentului violent, a intarzierii pasagerilor dupa pauzele luate pe traseu etc.

Transportul de persoane cu autocarul pe ruta Letonia-Romania este alegerea ideala daca sunteti in cautarea unei solutii ieftine si generoasa cu privire la greutatea bagajelor. Pe piata exista o multitudine de companii ce ofera acest serviciu. De aceea, va sfatuim sa analizati fiecare oferta in parte si sa o alegeti pe aceea ce se potriveste nevoilor dumneavoastra.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×