Transport international de persoane Lituania – Romania

Transport international cu autocarul pe ruta Lituania – Romania

Lituania este o tara de mici dimensiuni, amplasata in nordul Europei, ce atrage anual un numar semnificativ de turisti europeni, printre care si romani. Acestia sunt atrasi de castelele impunatoare si peisajele naturale ce se bucura de o salbaticie aparte, parca neatinse de mana omului.

Romanii care merg in Lituania in scop turistic apeleaza la serviciile de transport de persoane  cu autocarul, multumita flexibilitatii de care dau dovada. Chiar daca ruta Lituania-Romania nu este una de scurta durata, beneficiile se regasesc in costurile reduse si limita generoasa in materie de bagaje de cala.

Capitala tarii este Vilnius, un centru cultural, istoric si arhitectural. Este apreciata ca fiind unul dintre cele mai frumoase orase europene, multumita centrului istoric in stil baroc. Campiile Lituaniei sunt impartite de dealuri si dune de nisip. Acestea sunt cunoscute sub numele de Istm Curonian, iar in spatele acestuia se intinde Laguna Curoniana. Unicul port comercial din Lituania se afla aici, unde laguna se deschide spre mare si este inclus in itinerariul de vacanta al celor ce vin in frumoasa tara baltica.

Iubitorii de istorie aleg sa calatoreasca in Trakai, o statiune balneara aflata in apropiere de Vilnius. Daca ne raportam la plaje, una dintre cele mai cautate statiuni este Palanga, situata in vest, la Marea Baltica. Statiunea se bucura de o mare popularitate multumita infrastructurii moderne.

Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!

cta

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Lituania – Romania

Toate companiile de transport international cu autocarul pe ruta Lituania-Romania ofera pasagerilor posibilitatea de a avea unul sau doua bagaje mari, de cala, cat si bagaje de mana. Desigur, spre deosebire de companiile aeriene, acestea ofera limite de greutate mult mai generoase. Iata care sunt cele mai importante informatii cu privire la limitele de bagaje pe care le puteti lua cu dumneavoastra in calatorie.

 1. Veti putea calatori cu unul sau doua bagaje gratuite mari, de cala. Acestea se vor depozita in remorca autocarului sau in compartimentul special amenajat pentru transportul bagajelor, motiv pentru care este important sa nu lasati acolo obiecte de care veti avea nevoie pe parcursul traseului. Bagajele de cala nu trebuie sa depaseasca mai mut de 40-45 kilograme.
 2. In autocar veti avea nevoie de un bagaj in care sa va includeti actele de calatorie, dispozitivele electronice, bauturi racoritoare sau diverse alimente. Puteti folosi un ghiozadan, o geanta mica, un rucsac sau chiar o poseta mai incapatoare. Greutatea bagajului de mana nu trebuie sa depaseasca 5 kilograme.
 3. In situatia in care veti calatori cu copii, este important sa stiti ca si cei mici pot fi insotiti de bagaje de cala. Desigur, limitele difera in functie de varsta. Astfel, pentru copii in varsta de pana la 3 ani aveti dreptul la aproximativ 10 kilograme, iar pentru copii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani aveti dreptul la 25 de kilograme de bagaj de cala, gratuit.
 4. Daca vacanta in Lituania s-a sondat cu nenumarate cadouri si suveniruri, iar limitele de bagaj va ingrijoreaza, va instiintam ca de cele mai multe ori, limitele pot fi depasite daca se plateste o anumita taxa. Aceasta nu depaseste 1-2 euro si se plateste pentru fiecare kilogram ce depaseste limita maxima impusa.

Aceste limite sunt general valabile, insa exista companii care isi rezerva dreptul de a avea propriile reguli. De aceea, este important ca premergator calatoriei sa contactati compania de transport cu autocarul  pentru a cere informatii suplimentare referitoare la cantitatea de bagaje pe care le puteti transporta.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Lituania si Romania

O calatorie din Lituania in Romania nu este chiar una scurta, datorita distantei foarte mari dintre cele doua tari. Pentru a stabili o durata medie a unei calatorii cu autocarul din Lituania in Romania, vom stabili diverse trasee cu plecare din orasele importante spre Bucuresti.

 • Vilnius – Bucuresti: 23 h
 • Kaunas – Bucuresti: 23 h
 • Klaipeda – Bucuresti: 25 h
 • Siauliai – Bucuresti: 24 h
 • Utena – Bucuresti: 24 h
 • Taurage – Bucuresti: 24 h
 • Alytus – Bucuresti: 22 h
 • Jonava – Bucuresti: 23 h

Asadar, putem spune ca durata medie a unei calatorii cu autocarul pe ruta Lituania-Romania este de 23.5 ore. Desigur, aceasta variaza in functie de punctual de plecare sic el de sosire, precum si de pauzele luate pe parcursul traseului.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Lituania si Romania

Lituania se afla in Uniunea Europeana, motiv pentru care nu este nevoie de viza nici pentru a merge acolo, nici pentru a va intoarce acasa. Pentru a trece granita Lituaniei veti avea nevoie fie de o carte de identitate, fie de un pasaport. Desigur, este necesar ca acestea sa fie valabile pe durata calatoriei si sa se afle intr-o stare fizica buna.

Liminterface icon (3)ite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Lituania – Romania

Daca planuiti o calatorie cu autocarul din Lituania in Romania, limitele bagajelor de cala nu sunt singurele aspecte cu privire la care trebuie sa va ingrijorati. Continutul bagajelor este foarte important. Trebuie sa va asigurati ca respectati reglementarile impuse de Uniunea Europeana cu privire la acest aspect: este interzis transportul armelor albe sau de foc, al animalelelor pe cale de disparitie, a munitiei, a substantelor narcotice etc.

Exista limite impuse si cu privire la produsele alcoolice si din tutun pe care le puteti transporta.

interface

Produsele din tutun nu trebuie sa fie in cantitati mai mari de:

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Bauturile alcoolice nu trebuie sa depaseasca urmatoarele cantitati:

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Desigur, fiecare cantitate expusa mai sus reprezinta maximul ce poate fi transportat de o singura persoana adulta. Daca veti transporta 10 litri de bauturi alcoolice cu concentratie mai mare de 22%, nu veti mai putea transporta alte bauturi alcoolice.

De asemenea, autoritatile vamale va pot confisca bunurile daca sunteti banuit ca le-ati putea utiliza in scop comercial. De aceea, va recomandam sa nu transportati cantitati mai mari decat acelea necesare pentru uz personal.

Alte sfaturi utile

Daca optati pentru servicii de transport international de persoane cu autocarul pe ruta Lituania –Romania, tineti cont de urmatoarele sfaturi utile pentru a nu intampina probleme pe parcursul calatoriei.

Rezervarea timpurie

buttonLituania nu este o tara la fel de populara precum tari precum Italia, Spania, Portugalia etc. De aceea, numarul autocarelor care frecventeaza ruta este mai mic, iar acestea circula mai rar. Pentru a evita situatia in care toate locurile din autocar sunt deja rezervate, este important sa realizati acest aspect din timp, cu 1-2 saptamani premergator calatoriei.

Documentele de identificare

pasaportAcestea sunt extrem de importante, intrucat va permit trecerea granitelor. Pastrati-le intr-un singur loc si nu ezitati sa faceti copii ale acestora. Documentele se pastreaza in bagajul de mana, de care trebuie sa aveti mare grija.

Imbarcarea

romania-germaniaVa sfatuim sa ajungeti la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme, pentru a avea suficient timp sa va depozitati bagajele si sa va gasiti locul. De asemenea, va veti asigura ca nu veti intarzia daca va luati aceasta masura de siguranta.

Calatoriile cu autocarul pe ruta Lituania-Romania sunt avantajoase multumita costurilor reduse, a bagajelor de cala foarte mari, dar si a conditiilor de calatorie ce s-au imbunatatit considerabil in ultima vreme.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×