Transport international de persoane Polonia – Romania

 

Transport international cu autocarul pe ruta Polonia – Romania

Serviciile de transport international de persoane pe ruta Polonia – Romania sunt optim dezvoltate, multumita numarului mare de romani ce pleaca acolo si se intorc acasa dupa o vreme. Motivele pentru care romanii frecventeaza aceasta tara sunt diverse: oportunitatile de munca, atractiile turistice, universitatile etc.  Indiferent de scopul vizitei, Polonia este o tara frumoasa, unde traiul de viata este la fel de ieftin ca si in Romania.

Turistii care merg in Polonia se indreapta cu precadere spre capitala Varsovia sau capitala istorica Cracovia. Lagarul Auschwitz este cu siguranta inclus pe lista obiectivelor turistice, fiind un loc ce a marcat atat de puternic omenirea in ultimul secol. Iubitorii de munte merg in Muntii Tatra, cunoscut ca fiind cel mai inalt sector al Carpatilor, iar iubitorii de istorie merg in orasele vechi, unde inca se mai pot observa ramasite ale vechilor culturi.

Cultura poloneza are o istorie veche de mii de ani, caracterizata de influente occidentale si orientale, atat de vizibile astazi in arhitectura, folclor si arta. Polonia este o tara populara si in randul studentilor ce se muta aici pentru perioade limitate de timp prin programe Erasmus, ce le permit sa realizeze studiile in afara granitelor Romaniei.

Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!

Curse Polonia – Romania

Curse Varsovia – Romania

Curse Cracovia – Romania

Curse Wroclaw – Romania

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Polonia – Romania

Indiferent care este motivul care v-a determinat sa vizitati aceasta tara, atunci cand planuiti sa va intoarceti trebuie sa va informati corespunzator cu privire la bagajele de calatorie. Companiile de transport cu autocarul pe ruta Polonia – Romania se ghideaza de regula dupa urmatoarele reguli.

 1. Aveti dreptul sa calatoriti cu unul sau doua bagaje de cala, care sa nu depaseasca o greutate totala de 40-45 de kilograme. Acestea se depoziteaza in spatiul special amenajat din cala autocarului sau in remorca. De aceea, este important sa nu lasati aici obiecte importante, de care veti avea nevoie in autocar, intrucat nu le veti putea accesa pe perioada calatoriei.
 2. Aveti dreptul la un bagaj de mana, care sa nu depaseasca o greutate de 5 kilograme. Poate fi un ghiozdan, o geanta de dimensiuni mici, un rucsac sau chiar o poseta. Aici puteti depozita documentele importante, dispozitivele electronice, banii, alimentele, bauturile racoritoare pentru drum etc.
 3. Si copiii au dreptul la bagaje gratuite de cala, greutatea maxima admisa pentru ei diferentiindu-se in functie de varsta. Astfel, copiii de pana la 3 ani pot transporta un bagaj cu o greutate de maxim 10 kilograme, in vreme ce limita se extinde la 25 de kilograme pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani.
 4. In situatia in care nu reusiti nicicum sa va incadrati in aceasta limita, o veti putea depasi cu conditia achitarii unei taxe. Aceasta presupune plata a 1-2 euro pentru fiecare kilogram depasit, in functie de companie. Daca vreti sa nu aveti parte de costuri suplimentare, cantariti cu atentie bagajele inainte de calatorie.

Aceste date au caracter general valabil, insa este posibil ca unele companii de transport sa isi rezerve dreptul de a avea propriile reguli. Sfatul nostru este sa contactati compania ce realizeaza curse cu autocarul pe ruta Polonia-Romania premergator calatoriei si sa va informati cu privire la aceste aspecte. Astfel, va veti asigura ca evitati situatiile neplacute.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Polonia si Romania

O calatorie cu autocarul pe ruta Polonia-Romania nu este de foarta mare durata, motiv pentru care cei mai multi turisti aleg aceasta varianta. Pentru a stabili care este durata medie a unei calatorii intre cele doua tari, vom folosi ca punct de plecare cele mai importante orase din Polonia, iar ca punct de sosire, capitala Bucuresti.

 • Cracovia – Bucuresti: 15 h
 • Varsovia – Bucuresti: 18 h
 • Gdansk – Bucuresti: 19 h
 • Wroclaw – Bucuresti: 16 h
 • Poznan – Bucuresti: 19 h

Putem spune asadar ca durata medie a unei calatorii din polonia in Romania este de aproximativ 17,4 ore. Desigur, traseul poate fi mai lung sau mai scurt, in functie de punctele de plecare si sosire pe care le alegeti. De asemenea, trebuie luate in considerare si acele mici pauze care se iau pe parcursul calatoriei. Pentru informatii precise, puteti intreba reprezentantul companiei care este durata unei stfel de calatorii.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Polonia si Romania

Atat Polonia, cat si Romania sunt membre ale Uniunii Europene, motiv pentru care nu este nevoie de viza pentru a calatori in aceste tari. Veti avea nevoie de un buletin sau de un pasaport pentru a trece granita. Iar pentru a nu avea probleme la vama, asigurati-va ca buletinul dumneavoastra sau pasaportul dumneavoastra se afla in perioada devalabilitate si nu este uzat. Este necesar ca acestea sa fie in stare buna, pentru ca ofiterii vamali sa inteleaga informatiile din ele si sa va poata identifica corespunzator.

icon (3) interfaceLimite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Polonia – Romania

Un alt aspect pe care nu trebuie sa il uitati din vedere este reprezentat de bunurile pe care le aduceti din Polonia. Nu transportati blanuri de animale protejate de lege, narcotice, obiecte de arta fara dovezi de achizitie, medicamente in cantitati mari, arme albe sau de foc etc. Nici bunurile piratate ce incalca drepturile de autor nu ar trebui sa se regaseasca in bagajele dumneavoastra.

In ceea ce priveste transportul de bauturi alcoolice si produse din tutun, Uniunea Europeana impune o serie de reglementari cu privire la cantitatea pe care o puteti avea asupra dumneavoastra.

interface

Produsele din tutun nu trebuie sa fie in cantitati mai mari de:

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Bauturile alcoolice nu trebuie sa depaseasca urmatoarele cantitati:

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Nu scapati din vedere faptul ca acestea sunt cantitatile maxime admise. Daca veti transporta 90 de litri de vin, nu aveti voie sa mai transportati si alte bauturi alcoolice. Noi va recomandam sa nu transportati mai multe decat este necesar pentru uzul personal. Intrucat ofiterii vamali au dreptul de a va confisca bunurile daca sunteti suspectat ca le veti utiliza in scop comercial.

Alte sfaturi utile

Ajungeti la timp pentru imbarcare

romania-germaniaPentru a evita situatiile neplacute, incercati sa ajungeti la imbarcare cu jumatate de ora inainte de ora programata. Din pricina orarului bine stabilit, soferii de autocar nu isi permit sa astepte eventualii pasageri ce intarzie.

Aveti grija la acte

pasaportAveti mare grija de actele dumneavoastra, intrucat ele va permit sa treceti granitele tarii. Indiferent ca mergeti sa mancati sau iesiti doar cateva minute din autocar, va sfatuim sa luati bagajul de mana cu dumneavoastra si sa nu il scapati din ochi.

Respectati regulamentul companiei de transport

peaceRespectati intrutotul regulile impuse de compania de transport si atunci cand se iau pauze pe traseu, nu plecati singuri in diverse locuri indepartate, pentru a nu fi uitat acolo.

Analizati oferta existenta pe piata

icon (2)Inainte de a decide care este compania de transport international cu autocarul cu care doriti sa calatoriti, analizati cu mare atentie ofertele existente pe piata, in asa maniera incat sa o alegeti pe cea mai avantajoasa pentru dumneavoastra.

Transportul de persoane cu autocarul pe ruta Polonia – Romania s-a dezvoltat optim in ultimii ani. Autocarele sunt moderne, dotate cu diverse facilitati menite sa ofere pasagerilor o calatorie cat mai placuta. Sunt avantajoase din punct de vedere al pretului si generoase cu privire la limitele de bagaje.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×