Transport international de persoane Portugalia-Romania

Totul despre transportul international de persoane pe ruta Portugalia – Romania

Portugalia este una dintre cele mai frumoase tari din Europa, iar numarul mare de romani care aleg sa munceasca in acest stat dovedeste acest lucru. Diaspora romaneasca numara mai mult de 40000 de reprezentanti in Portugalia, iar faptul ca limba portugheza e oarecum similara cu limba romana face integrarea conationalilor nostri mult mai usoara decat in alte state (de exemplu Germania).

Cu toate acestea, oricat de frumos ar fi in Portugalia, romanii care muncesc in aceasta tara incearca sa ajunga acasa cat de des posibil, la rude si prieteni, iar un numar mare dintre ei aleg sa foloseasca transportul international de persoane cu autocarul pentru calatoriile din Portugalia in Romania si invers.

Aceste servicii de transport, insa, nu sunt solicitate doar de romanii care muncesc in Portugalia, ci si de turistii romani care vor sa descopere frumusetea naturala a acestei tari vizitand-o. In fiecare an un numar foarte mare de turisti romani aleg autocarul pentru a calatori in Lisabona sau in numeroasele statiuni turistice de pe malul Oceanului Atlantic, dornici sa descopere similitudinile de cultura dintre cele doua popoare. Aceste lucruri fac, asadar, ca ruta Portugalia – Romania cu autocarul sa fie foarte solicitata.

[toplist]

suitcaseLimite de bagaje in autocar pe ruta Portugalia – Romania

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand va decideti sa folositi serviciile de transport de persoane cu autocarul intre Portugalia si Romania este legat de greutatea bagajelor pe care le transportati cu dvs. Din fericire, limitele sunt mult mai mari decat cele impuse de serviciile aeriene.

 1. Fiecare pasager va avea voie sa transporte unul sau doua bagaje care sa nu depaseasca greutatea totala de 50 de kilograme. Aceste bagaje vor fi plasate in cala autocarului sau in remorca acestuia, in caz ca ea exista.
 2. In compartimentul de calatorie va trebui sa luati cu dvs un singur bagaj de mana. Acesta poate fi un ghiozdan, o sacosa sau o geanta de dimensiuni mici care nu trebuie sa depaseasca greutatea de 5 kilograme. In acest bagaj va puteti pune lucrurile utile pentru calatorie: documente, dispozitive electronice, alimente, bauturi racoritoare etc.
 3. Cele mai multe companii de transport ofera si copiilor posibilitatea de a transporta bagaje in functie de varsta acestora. Astfel, copiii cu varsta sub 3 ani vor avea dreptul la circa 10 kilograme de bagaje in mod gratuit, in timp ce cei cu varsta intre 4 si 12 ani vor putea transporta bagaje cu greutatea maxima de 25 kilograme.
 4. In limita spatiului ramas disponibil in autocar dupa instalarea tuturor bagajelor gratuite ale pasagerilor, companiile de transport vor oferi si posibilitatea de a se depasi limitele de greutate si numar impuse de la inceput in schimbul unei taxe. Aceasta taxa se poate situa intre 1 si 2 Euro pentru fiecare kilogram depasit.

Nu uitati ca este foarte important sa cereti de la compania de transport informatii cu privire la propriile reguli legate de numarul de bagaje permis, pentru a va asigura ca stiti din timp ce restrictii trebuie sa respectati.

romania-germaniaDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Portugalia si Romania

Firmele care ofera servicii de transport international de persoane cu autocarul pe ruta Portugalia – Romania dispun de o numeroase puncte de plecare si sosire pe care le puteti folosi pentru a ajunge rapid la destinatie.

Putem calcula durata medie a unei asemenea calatorii tinand cont de capitala Bucuresti si cele mai importante puncte de plecare din Portugalia: Lisabona, Setubal, Evora, Elvas, Estremoz, Beja, Montemor si Moura.

 • Lisabona – Bucuresti: 38 h
 • Setubal – Bucuresti: 38 h
 • Evora – Bucuresti: 37 h
 • Elvas – Bucuresti: 36 h
 • Estremoz – Bucuresti: 37 h
 • Beja – Bucuresti: 38 h
 • Montemor – Bucuresti: 38 h
 • Porto – Bucuresti: 36 h

Durata medie a unei calatorii intre Portugalia si Romania este, asadar, de 37,2 ore, fiind una dintre cele mai lungi calatorii pe care romanii care lucreaza in Europa trebuie sa le faca pentru a ajunge acasa. Nu uitati sa cereti informatii mai precise legate de durata calatoriei dvs de la operatorul pe care l-ati ales, care va sti sa va informeze cu privire la acest subiect in functie de punctele de plecare si sosire.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Portugalia si Romania

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a intra sau iesi din Portugalia, dat fiind faptul ca ambele state fac parte din Uniunea Europeana. Va trebui, insa, sa aveti asupra dvs fie buletinul, fie pasaportul de calatorie. Indiferent ce alegeti, trebuie sa va asigurati ca sunt in stare de valabilitate si in conditie buna. Documentele care prezinta urme de uzura mari s-ar putea sa creeze probleme la trecerea granitelor.

Limite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Portugalia – Romania

Dupa ce ati aflat care e greutatea maxima a bagajelor pe care le puteti lua cu dvs din Portugalia in Romania e timpul sa va informati si cu privire la continutul acestor bagaje.

icon (3) interface

Tutun si alcool

Transportul produselor din tutun si alcool sunt reglementate de Uniunea Europeana, astfel incat va trebui sa tineti cont de anumite restrictii atunci cand doriti sa intrati intr-o tara membra:

 • Produsele din tutun nu pot depasi urmatoarele cantitati:800 de tigari, 400 de tigari de foi de maxim 3 grame fiecare, 200 de trabucuri sau 1 kilogram de tutun.
 • Bauturile alcoolice nu pot depasi urmatoarele cantitati:10 litri cu o concentratie mai mare de 22%, 20 de litri cu o concentratie mai mica de 22%, 90 litri de vin, 60 litri de vin spumant sau 110 litri de bere.

Retineti faptul ca fiecare dintre aceste cantitati reprezinta maximul permis pentru o persoana. Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a confisca acest tip de bunuri daca suspecteaza ca vor fi folosite in scopuri comerciale, motiv pentru care va recomandam sa nu transportati mai mult decat aveti nevoie pentru uz personal.

icon (2)Alte informatii privind restrictiile bunurilor transportate

 • Medicamentele sunt permise atat timp cat vor fi utilizate in scop personal. Cantitatea lor nu trebuie sa fie exagerat de mare si e recomandat sa dispuneti de dovezi medicale care sa ateste nevoia dvs de a le consuma.
 • Trebuie sa declarati la granita toate bijuteriile si pietrele pretioase pe care le aveti in posesie.
 • Numerarul nu este restrictionat in calatoriile dintre tarile membre ale Uniunii Europene, dar va recomandam sa nu calatoriti cu o suma mare de bani in numerar asupra dvs pentru a evita cat mai mult posibil pierderea sau sustragerea acestora. De asemenea, este bine sa stiti ca pentru calatoriile in tari din afara Uniunii Europene exista reguli care obliga cetatenii sa declare la granita sumele de bani egale sau mai mari de 10.000 Euro (sau echivalentul in alta moneda).

Alte sfaturi utile

Daca alegeti transportul international de persoane cu autocarul intre Portugalia si Romania va dorim o calatorie fara peripetii, motiv pentru care va punem la dispozitie si cateva sfaturi pe care speram sa le gasiti utile. Cititi-le pe toate mai jos.

Pastrati chitantele bunurilor transportate

icon (2)Toate lucrurile pe care le aveti in posesia dvs pot fi obiectul unui interogatoriu din partea autoritatilor portugheze sau romane, caz in care va trebui sa dovediti ca le-ati achizitionat in mod legal. Din acest motiv, fie ca vorbim despre cadouri pentru cei dragi sau lucruri cumparate pentru folosul propriu, va recomandam sa pastrati dovezile de achizitie.

Oferiti atentie suplimentara actelor

pasaportToate documentele care va asigura trecerea granitelor trebuie pastrate in cea mai mare siguranta, pentru a evita furtul sau pierderea acestora. Faceti copii de siguranta ale documentelor dvs si pastrati-le chiar si pe un dispozitiv de stocare extern (stick USB, de exemplu), astfel incat sa le puteti accesa rapid in caz de nevoie.

Studiati piata pentru compania de transport potrivita

businessDaca aveti anumite nevoi specifice va recomandam sa cercetati cu atentie ofertele mai multor companii de transport si sa o alegeti pe cea mai potrivita pentru dvs. Autocarele, facilitatile diferite si regulile interne nu sunt intotdeauna la fel, motiv pentru care trebuie sa alegeti firma care vi se potriveste cel mai bine.

Prezentati-va din timp la imbarcare

romania-germaniaDupa cum dvs aveti un program de respectat, la fel si compania de transport trebuie sa respecte programul pe care l-a comunicat pasagerilor pentru a se asigura ca toata lumea ajunge la timp la destinatie. Din acest motiv va incurajam si noi sa nu intarziati la imbarcare. Daca va puteti prezenta cu circa jumatate de ora inainte de ora stabilita pentru plecare veti avea timp sa va asezati bagajele si sa va ocupati locul in autocar.

In cazul in care nu stiti sigur daca transportul international de persoane cu autocarul e o idee buna, dati-ne voie sa va mai prezentam cateva argumente, pe scurt: preturile sunt mult mai mici decat in cazul companiilor aeriene, conditiile si facilitatile sunt foarte confortabile, iar limita maxima de bagaje este mult mai mare decat cea impusa pe aeroporturi.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×