Transport international de persoane Romania – Anglia

 

Tot ce trebuie sa stii despre transportul de persoane pe ruta Romania – Anglia

Anglia reprezinta una dintre principalele destinatii alese de romanii care doresc sa lucreze in strainatate si care, astfel, fac uz periodic (cel putin de doua ori pe an) de transportul international de persoane pe ruta Romania – Anglia oferit de firmele care asigura calatoria pe acest traseu cu ajutorul autocarelor si microbuzelor. Mai exact, in 2015 cifrele ne aratau ca mai mult de 150000 de romani au ales diferite locuri de munca din Marea Britanie. Dintre acestia, cei mai multi sunt concentrati in Anglia, aceasta fiind, de altfel, cea mai importanta tara din Regatul Unit.

Romanii care lucreaza in Anglia au ales aceasta tara in primul rand datorita salariilor mult mai mari decat cele din Romania, limbii engleze mult mai usor de asimilat decat germana sau franceza, de exemplu, dar si numarului mare de locuri disponibile pe piata muncii. Cei mai multi romani din Anglia au posturi de ospatar, infirmier sau asistent medical, barman, receptioner, tehnician, muncitor in agricultura sau cadru medical, toate aceste meserii fiind mult mai bine remunerate in Marea Britanie decat in Romania.

Pe langa romanii care calatoresc in Anglia, sa nu uitam si de faptul ca aceasta tara este si o destinatie turistica extrem de interesanta si vizitata de o multime de turisti romani care aleg optiunea transportului cu autocarele deoarece costurile de transport sunt mult mai mici decat cele pentru avion.

Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!

 

cta

Destinatii Populare Anglia

Vezi toate ofertele catre Londra

 

cta

Vezi toate ofertele catre Birmingham

 

cta

Vezi toate ofertele catre Liverpool

 

cta

Vezi toate ofertele catre Glasgow

 

cta

Vezi toate ofertele catre Edinburgh

 

cta

Vezi toate ofertele catre Leeds

 

cta

icon (1)

Informatii despre bagaje in cursele Romania – Anglia

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand calatoriti cu autocarul in Anglia este greutatea bagajelor pe care le luati cu dvs. Aceasta cifra difera, desigur, in functie de firma de transport pe care o alegeti.

suitcase

Limita permisa pentru bagaje de cala

 1. Bagajele de cala trebuie sa fie maxim 2 pentru fiecare persoana si nu trebuie sa depaseasca impreuna greutatea de 50 de kilograme. Acestea se asaza, desigur, in compartimentul special destinat bagajelor mari sau in remorca vehiculului, daca acesta este prevazut cu una.
 2. Bagajul de mana este cel pe care il veti lua cu dvs in interiorul masinii si care contine lucruri esentiale pe durata calatoriei (mancare, apa, medicamente etc). Acest bagaj, de obicei, nu trebuie sa depaseasca greutatea de 5 kilograme pentru a se conforma cu regulile companiilor de transport.

Exista si posibilitatea in care vi se va permite sa depasiti numarul sau greutatea bagajelor permise, caz in care va trebui sa achitati o suma pentru fiecare kilogram in plus. De exemplu, cele mai multe companii de transport va vor taxa cu 1,5 – 2 lire sterline pentru fiecare kilogram care depaseste maximul admis.

clockDurata medie a calatoriei cu autocarul pe traseul Romania – Anglia

Cele mai importante orase si, implicit, destinatii din Anglia sunt urmatoarele: Londra, Oxford, Birmingham, Nottingham, Rotherham, Liverpool, Manchester, Bolton.

Astfel, chiar daca durata calatoriei dvs depinde strict de orasul de plecare si de cel de destinatie, vom calcula o durata medie in functie de aceste orase si capitala Romaniei, Bucuresti.

 • Bucuresti – Londra: 28 h
 • Bucuresti – Oxford: 28 h
 • Bucuresti – Birmingham: 29 h
 • Bucuresti – Nottingham: 29 h
 • Bucuresti – Rotherham: 30 h
 • Bucuresti – Liverpool: 31 h
 • Bucuresti – Manchester: 30 h
 • Bucuresti – Bolton: 30 h

Calculand media orelor de mai sus va putem spune ca durata medie a calatoriilor cu autocarul in cursele Romania – Anglia este de 29,3 ore. Aveti in fata, astfel, una dintre cele mai indepartate destinatii din Europa, Anglia fiind mai departe decat Germania, Spania, Franta sau Italia (alte patru tari preferate de romanii care muncesc in strainatate).

interfaceicon (3)Tutun, alcool si alte obiecte permise in cursele Romania – Anglia

Exista anumite reguli pentru calatorii care folosesc transportul international de persoane pe ruta Romania – Anglia atunci cand vorbim de lucrurile care sunt permise la intrarea in tara si cele care sunt interzise.

Daca mai sus v-am oferim informatii despre numarul si cantitatea bagajelor, in cele ce urmeaza vom incerca sa lamurim cateva aspecte legat de continutul acestora.

Informatii generale

business (1)In primul rand, este important sa stiti ca, dat fiind faptul ca Romania si Anglia fac parte din Uniunea Europeana, nu se va achita nicio taxa suplimentara pentru lucrurile pe care le transportati daca acestea sunt aduse in Anglia pentru folosinta personala sau cu scop de cadouri. Nu puteti aduce, in schimb, lucruri pe care intentionati sa le comercializati.

peopleIn al doilea rand, va informam ca ofiterii vamali britanici au libertatea de a va chestiona cu privire la lucrurile pe care le transportati in cazul in care cantitatea sau tipul acestora ridica suspiciuni. In astfel de situatii va trebui sa raspundeti la intrebari privind modul in care le-ati cumparat, locul si dovada de achizitie, scopul calatoriei etc. Toate acestea sunt insa proceduri standard peste care este posibil sa va loviti la intrarea in Anglia si care nu ar trebui sa va provoace probleme daca respectati informatiile de mai jos.

moneyIn al treilea rand, numerarul pe care il puteti avea asupra dvs nu este restrictionat, dat fiind faptul ca ambele tari fac parte din Uniunea Europeana. Cu toate acestea, recomandarea noastra este sa evitati transportul unor sume mari de bani in timpul calatoriei, deoarece exista riscul de pierdere sau sustragere a acestora.

icon (3)

Cantitatea de alcool permisa

Veti ridica suspiciunile ofiterilor vamali daca transportati alcool in cantitati mai mari decat cele enumerate mai jos.

 • Bere: 110 litri
 • Vin: 90 litri
 • Bauturi spirtoase: 10 litri
 • Vin alcoolizat: 20 litri

interfaceCantitatea de tutun permisa

Asigurati-va ca tutunul pe care il transportati, indiferent de forma lui de ambalare (tigari, trabucuri etc) nu depaseste urmatoarele cantitati:

 • Tigari: 800 bucati
 • Trabucuri: 200 bucati
 • Tigari de foi: 400 bucati
 • Tutun: 1 kilogram

healthyBunuri interzise la intrarea in Anglia

Tine cont de faptul ca urmatoarele bunuri nu vor avea acces in Anglia si ca ele vor fi confiscate la granita.

 • Droguri ilegale
 • Arme albe sau de foc (daca nu ai licenta speciala pentru ele)
 • Explozibil sau munitie (fara licenta speciala)
 • Spray-uri pentru auto-aparare (cu piper, lacrimogen etc)
 • Animale si plante pe cale de disparitie
 • Diamante neslefuite
 • Materiale pornografice
 • Bunuri care incalca drepturi de autor (ex: filme sau jocuri piratate)

personRestrictii privind accesul animalelor de companie

De regula, cele mai multe firme care se ocupa cu transportul international de persoane pe ruta Romania – Anglia sau alte rute din Uniunea Europeana nu accepta ca pasagerii sa fie insotiti de animale de companie.

Daca totusi aveti aceasta posibilitate este important sa stiti ca, indiferent de animalul de companie pe care il transportati, acesta trebuie sa respecte in anumite cerinte inainte de a intra in Anglia.

 • Animalul trebuie sa dispuna de vaccinul anti-rabie cu cel putin 21 de zile inainte de calatorie si aveti nevoie de certificatul de vaccin pentru a dovedi ca procedura s-a efectuat corect.
 • Animalul trebuie sa dispuna de microcip aplicat inainte de vaccinarea anti-rabie.
 • Animalul trebuie sa aiba pasaport sau certificat de veterinar.
 • Cainii trebuie sa beneficieze de un tratament impotriva teniei cu cel mult 120 de ore inainte de intrare.

Alte sfaturi utile

Atunci cand alegeti varianta transportului international de persoane pe ruta Romania – Anglia este recomandat sa va informati din timp cu privire la orice lucruri care va pot perturba calatoria si sa tineti cont de unele sfaturi utile.

Pastrati chitanta bunurilor transportate

icon (2)Orice cumparati si transportati in Anglia ar putea fi obiectul unei perchezitii desfasurate de autoritatile vamale britanice, iar daca nu puteti face dovada achizitiei lor, bunurile dvs vor fi in pericol de confiscare.

Achizitionati biletul din timp sau faceti rezervare

buttonCele mai multe firme de transport ofera posibilitatea de rezervare a biletelor in mediul online, iar noi va sfatuim sa profitati de acest lucru. In acest mod va veti putea asigura ca aveti un loc in autocar. Nu lasati rezervarea biletelor pe ultima suta de metri, deoarece ruta companiile care transporta persoane pe ruta Romania – Anglia sunt adeseori foarte aglomerate si riscati sa nu prindeti loc.

Respectati regulile interne ale firmei de transport

business (2)Cele mai multe companii au anumite reguli de care va recomandam sa tineti cont pentru a va bucura de o experienta placuta in timpul calatoriei. Aceste reguli includ, de cele mai multe ori, interzicerea fumatului in interiorul autocarului, evitarea consumului de bauturi alcoolice si temperarea comportamentelor violente la adresa personalului sau a altor calatori.

Aveti grija de documentele necesare

pasaportPentru intrarea in Anglia veti avea nevoie de cartea de identitate valabila sau de pasaport valabil inca cel putin 6 luni de la momentul intrarii in tara. De asemenea, va recomandam sa pastrati in bune conditii si biletul de calatorie pentru eventualele verificari.

Nu uitati ca cea mai sigura reteta pentru o calatorie cu autocarul in cele mai bune conditii este oferita de informarea corecta. Toate companiile care se ocupa cu transportul international de persoane pe ruta Romania – Anglia si nu numai fac eforturi pentru ca pasagerii lor sa fie bine pregatiti si sa detina toate cunostintele necesare pentru a nu intampina probleme la vama, motiv pentru care nu aveti motive de ingrijorare.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×