Transport international de persoane Romania – Austria

Tot ce trebuie sa stiti despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Austria

Austria este una dintre cele mai frumoase tari din Europa, fiind totodata si gazda unui numar mare de romani care cauta locuri de munca bine platite in strainatate. Cifrele din 2015 ne aratau, mai exact, ca mai mult de 91.000 de romani lucreaza in aceasta tara, iar numarul lor se afla intr-o continua crestere. Este usor de inteles de ce conationalii nostri aleg sa lucreze in aceasta tara, date fiind conditiile mult mai bune de pe piata muncii, dar si distanta relativ mica dintre Austria si Romania, ceea ce face calatoriile acasa mult mai rapide si mai ieftine.

O mare parte dintre romanii care lucreaza in Austria aleg serviciile de transport international de persoane atunci cand doresc sa vina in vizita in Romania, lucru care se intampla de cel putin doua ori pe an. Din acest motiv autocarele care servesc ruta Romania – Austria si invers sunt destul de aglomerate, in ciuda curselor dese.

Aceasta aglomeratie se datoreaza si turistilor romani care vor sa viziteze obiectivele turistice austriece si folosesc pentru deplasare transportul de persoane cu autocarul pentru ca e mai ieftin si foarte confortabil. Cele mai des alese orase de catre vizitatorii romani sunt Viena si Salzburg. Primul reprezinta o atractie turistica deosebit de interesanta datorita arhitecturii impresionante, in timp de al doilea este un punct de atractie pentru persoanele care iubesc istoria, castelele medievale si peisajele verzi si relaxante din jurul sau.

 

[toplist]

Destinatii Populare Austria

 Curse Romania-Viena

Curse Romania-Salzburg

Curse Romania-Gratz

Curse Romania-Innsbruck

Curse Romania-Klagenfurt

Curse Romania-Linz

suitcaseLimita pentru bagajele permise in autocar pe ruta Romania – Austria

Daca alegeti transportul cu autocarul pe ruta Romania – Austria va recomandam sa tineti cont de urmatoarele lucruri legate de bagajele pe care le transportati cu dvs:

 1. Cele mai multe companii de transport va vor permite sa calatoriti cu unul sau maxim doua bagaje mari, de cala, care nu trebuie sa depaseasca o greutate totala de 45-50 de kilograme. Aceste bagaje vor fi depozitate in cala autocarului sau in remorca acestuia, daca ea exista.
 2. Pe langa bagajele mari veti avea voie sa transportati cu dvs, in compartimentul de calatorie, inca un bagaj mic, de mana, care poate fi un ghiozdan sau o geanta de dimensiuni mici. Acesta nu trebuie sa depaseasca greutatea de 5 kilograme si trebuie sa contina lucruri esentiale pe durata calatoriei: alimente, bauturi racoritoare, documente, dispozitive electronice etc.
 3. Copiii care va insotesc vor avea si ei dreptul la anumite cantitati de bagaje, in functie de varsta. Astfel, copiii mai mici de 3 ani pot avea 10 kilograme de bagaje in mod gratuit, in timp ce copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani pot transporta bagaje cu o greutate de pana la 25 kilograme.
 4. In limita spatiului disponibil, companiile de transport va vor permite si depasirea acestor limite in schimbul unei taxe. Aceasta taxa poate fi perceputa pentru fiecare bagaj suplimentar sau pentru fiecare kilogram extra.

Tineti cont de faptul ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au caracter informativ, ceea ce inseamna ca nu sunt universal valabile pentru toate companiile de transport. Fiecare firma are libertatea de a-si seta propriile reguli si limite ale bagajelor in functie de anumiti factori, motiv pentru care va recomandam sa discutati aceste detalii cu reprezentantii companiei pentru a va asigura ca reglementarile lor sunt conforme cu nevoile dvs.

icon (3) interfaceRestrictii privind bunurile transportate la intrarea in Austria

Austria si Romania sunt tari membre ale Uniunii Europene, ceea ce inseamna ca exista o libertate destul de mare in privinta bunurilor pe care le puteti transporta intre cele doua state. Cu toate acestea, va recomandam sa evitati transportul de arme albe sau de foc, de munitie, de produse ce incalca drepturile de autor (filme sau jocuri piratate, de exemplu), de animale vii, de produse provenite de la animale pe cale de disparitie etc.

Retineti ca exista si anumite reguli pentru transportul produselor din tutun si ale bauturilor alcoolice care se impun persoanelor cu varsta mai mare de 18 ani. Iata aceste informatii mai jos:

interface

Cantitati maxime permise ale produselor din tutun

Va recomandam sa nu transportati mai mult de:

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi (maxim 3 grame fiecare)
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitati maxime permise ale bauturilor alcoolice

Va recomandam sa nu transportati mai mult de:

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 de litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Tineti cont de faptul ca fiecare cantitate de mai sus reprezinta maximul pe care o persoana cu varsta peste 18 ani o poate transporta. Astfel, daca aveti asupra dvs 1 kilogram de tutun, nu veti mai putea avea si alte produse din tutun. Cantitatile mari vor fi suspecte de uz comercial si pot fi confiscate la intrarea in Austria, motiv pentru care va recomandam sa nu transportati mai mult decat folositi personal.

business (2)Documentele necesare calatoriei pe ruta Romania – Austria

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Austria, dar va trebui sa aveti asupra dvs buletinul sau pasaportul din Romania. Nu este obligatoriu sa aveti ambele acte, dar este necesar ca documentul pe care il aveti asupra dvs sa fie in stare de validitate si sa nu prezinte urme de uzura puternice.

clockDurata medie de calatorie cu autocarul in cursele Romania – Austria

Cum spuneam mai sus, calatoria cu autocarul din Romania in Austria se face destul de rapid, dat fiind faptul ca aceasta tara este una dintre cele mai apropiate destinatii pentru cursele cu autocarul din Europa. Nu putem spune acelasi lucru despre tari precum Anglia, Norvegia sau Suedia, de exemplu.

In cele ce urmeaza vom determina durata medie a unei calatorii intre Romania si Austria tinand cont de capitala Bucuresti si cele mai importante destinatii austriece:

 • Bucuresti – Viena: 12 h
 • Bucuresti – Graz: 13 h
 • Bucuresti – Linz: 13 h
 • Bucuresti – Salzburg: 14 h
 • Bucuresti – Innsbruck: 16 h
 • Bucuresti – Klagenfurt: 14 h

Iata, asadar, ca distanta medie pentru o calatorie cu autocarul intre Romania si Austria este de 13,6 ore. Tineti cont de faptul ca durata exacta a calatoriei dvs va depinde in mare masura de orasele de plecare si destinatie pe care le alegeti. Cereti informatii precise de la compania de transport atunci cand va rezervati sau cumparati biletul de calatorie.

Sfaturi utile pentru cursele cu autocarul pe ruta Romania – Austria

Cu scopul de a va ajuta sa va bucurati de o calatorie foarte confortabila, va oferim in aceasta sectiune o serie de sfaturi pe care noi le consideram foarte utile pentru calatoria cu autocarul intre Romania si Austria.

Nu intarziati la imbarcare

romania-germaniaEste unul dintre principalele lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand va planuiti calatoria. Companiile de transport sunt dependente de un anumit program pentru a se asigura ca toti pasagerii ajung in timp util la destinatie, motiv pentru care nu vor putea sa-i astepte pe cei intarziati. Prezentati-va cu cel putin 30 de minute inainte de plecare.

Aveti grija de documentele dvs

pasaportActele pe care le aveti asupra dvs trebuie pastrate in siguranta pe tot parcursul calatoriei pentru a va asigura ca nu intampinati probleme la granite. Incercati sa le tineti intr-un loc aflat la indemana (bagajul de mana, de exemplu) si faceti copii de siguranta pentru ele.

Achizitionati o asigurare medicala si/sau de calatorie

people (1)Asigurarile medicale si de calatorie se pot dovedi foarte utile atunci cand plecati la drum. Companiile de transport fac eforturi constante pentru a asigura curse fara peripetii, dar exista mereu riscul aparitiei unor situatii neprevazute. In aceste cazuri asigurarile se vor dovedi foarte utile, mai ales daca tineti cont de faptul ca preturile lor sunt destul de mici.

Familiarizati-va cu regulile firmei de transport

peaceInterzicerea fumatului in compartimentul de calatorie, a consumului de alcool pe toata durata traseului si a comportamentelor violente la adresa altor pasageri sau a reprezentantilor firmei sunt doar cateva dintre regulile pe care va trebui sa le respectati atunci cand alegeti transportul de persoane cu autocarul. Tineti cont de ele pentru a va asigura o calatorie cat mai confortabila.

Alegeti transportul international cu autocarul pe ruta Romania – Austria daca doriti sa va bucurati de o calatorie rapida si foarte confortabila datorita autocarelor moderne puse la dispozitia pasagerilor, de preturi mult mai mici decat cele percepute de companiile aeriene si de limite de greutate a bagajelor foarte mari.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×