Transport international de persoane Romania – Belgia

Topfirmedetransport.ro – Tot ce trebuie sa stii despre transportul de persoane pe ruta Romania – Belgia

Conform cifrelor oficiale din 2015, diaspora romana este reprezentata de aproximativ 65000 romani care lucreaza in Belgia, lucru care explica de ce transportul international de persoane din Romania in aceasta tara este destul de solicitat.

Mai mult decat atat, Belgia reprezinta si o atractie turistica importanta pentru romanii care vor sa cunoasca mai bine Europa si istoria acestui continent, motiv pentru care numerosi turisti romani calatoresc anual pe ruta Romania – Belgia cu autocarul sau cu alte mijloace de transport.

Orasele belgiene sunt cunoscute in principal datorita aerului medieval pe care il emana, iar iubitorii de istorie si de fortificatii vor descoperi in ele adevarate oaze de informatii si privelisti impunatoare. Un alt lucru care merita mentionat si care vorbeste despre importanta turistica a Belgiei este reprezentat de cele peste 60 de monumente UNESCO pe care micuta tara europeana le detine.

Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!

cta

Destinatii Populare Belgia

bruxeles

Curse Romania – Bruxeles

cta

Bruge

Curse Romania – Brugge

cta

Gent

Curse Romania – Gent

cta

Liege

Curse Romania – Liege

cta

Antwerp

Curse Romania – Antwerp

cta

Charleroi

Curse Romania – Charleroi

cta

suitcaseLimita pentru bagajele permise in autocar pe ruta Romania – Belgia

Indiferent de motivul pentru care calatoresti in Belgia, fie el turistic sau profesional, atunci cand alegi o companie de transport persoane international va trebui sa te gandesti cu atentie si la limitele impuse bagajelor pe care urmeaza sa le transporti. Iata mai jos cateva informatii orientative pe acest subiect.

 1. Cele mai multe firme de transport permit fiecarui pasager sa transporte gratuit maxim doua bagaje care nu pot depasi greutatea totala de 40-50 de kilograme, in functie de politica interna a fiecarei companii. Aceste bagaje vor fi depozitate pe durata calatoriei in compartimentul special amenajat din autocar sau in remorca acestuia, daca ea exista.
 2. In plus fata de bagajele de cala, pasagerii vor mai avea voie sa calatoreasca cu un bagaj de mana pe care il vor lua in autocar si care nu poate sa depaseasca greutatea standard de 5 kilograme. Acest bagaj contine, de obicei, lucruri utile pe parcursul calatoriei, care pot fi alimente, bauturi, medicamente, documente, dispozitive electronice etc.
 3. Daca spatiul permite, compania de transport va oferi pasagerilor si optiunea de a depasi aceste limite in schimbul unei taxe. Aceasta taxa este de regula situata intre 1 si 2 euro pentru fiecare kilogram aditional si variaza in functie de compania de transport pe care ati ales-o.

Precizia acestor informatii depinde in mare masura de firma de la care cumparati sau rezervati biletul de calatorie, iar noi va recomandam sa va interesati de aceste detalii inainte de a alege definitiv compania de transport. In acest mod va veti asigura ca restrictiile impuse se aliniaza sau nu cu nevoile pe care le aveti dvs.

interface icon (3)Bunuri permise sau interzise la intrarea in Belgia

Belgia, ca orice alt stat din lume, are anumite restrictii in ceea ce priveste bunurile pe care calatorii le pot introduce sau nu in tara. Dat fiind faptul ca atat Romania cat si Belgia fac parte din Uniunea Europeana restrictiile impuse asupra calatorilor din tara noastra sunt mai permisive decat in cazul calatorilor care vin din tari aflate in afara UE.

interfaceCantitati maxime permise ale produselor din tutun

 

 • Maxim 800 de tigari
 • Maxim 400 de tigari de foi (nu mai mult de 3 grame fiecare)
 • Maxim 200 de trabucuri
 • Maxim 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitati maxime permise ale bauturilor alcoolice

 • Maxim 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie de peste 22%
 • Maxim 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • Maxim 90 litri de vin
 • Maxim 60 litri de vin spumant
 • Maxim 110 litri de bere

Asigurati-va ca nu transportati cantitati mai mari decat cele de mai sus pentru a nu trezi suspiciuni autoritatilor vamale care le-ar putea confisca in cazul in care suspecteaza o natura comerciala a acestor bunuri. Tot ce transportati trebuie sa fie strict pentru uz personal.

icon (1)Alte informatii si restrictii pentru bunurile permise in Belgia

Tineti cont si de urmatoarele informatii pentru a nu avea probleme la intrarea in Belgia atunci cand folositi transportul international de persoane cu autocarul:

 • Bunurile contrafacute vor fi confiscate la granita si exista riscul unor penalitati financiare pentru cei prinsi ca le transporta. Aceste bunuri contrafacute includ copii ilegale ale produselor protejate de drepturile de autor (haine de firma, jocuri, filme sau muzica piratate)
 • Speciile de plante sau animale protejate prin lege sau produsele derivate din acestea nu vor putea fi introduse in Belgia, iar masuri legale se vor lua impotriva persoanelor prinse ca transporta astfel de bunuri.
 • Medicamentele pe care le aveti asupra dvs trebuie sa fie strict pentru uzul personal, iar cantitatile acestora trebuie sa fie suficient de mici pentru a nu trezi suspiciuni autoritatilor vamale. Retetele sau orice alte acte medicale justificative vor fi folositoare in caz de control.
 • Nu exista limita in ceea ce priveste sumele de bani pe care le transportati, deoarece Romania si Belgia fac parte din Uniunea Europeana. In cazul in care Belgia nu este destinatia dvs finala, este bine sa stiti ca intrarea in tarile ce nu fac parte din UE cu numerar in valoare egala sau mai mare de 10000 Euro este interzisa.

Va indemnam sa tineti cont de aceste informatii si sa respectati legile belgiene pentru a nu intampina dificultati la intrarea in tara.

business (2)Documentele necesare calatoriei pe ruta Romania – Belgia

Fiind parte din Uniunea Europeana, Belgia va cere calatorilor romani doar identificarea cu un pasaport sau cu un buletin valabil, dar este recomandat sa aveti asupra dvs si urmatoarele documente:

 • Biletul de calatorie de la compania de transport
 • Asigurarea medicala si/sau cea de calatorie (optional)
 • Documente justificative pentru achizitia bunurilor transportate (facturi, chitante, bonuri)

Nu uitati ca este foarte important sa aveti grija de toate aceste documente pe tot parcursul calatoriei, pentru a fi pregatite atunci cand vor fi solicitate de catre autoritatile vamale.

clockDurata medie de calatorie cu autocarul in cursele Romania si Belgia

Cele mai importante orase de destinatie pentru firmele care se ocupa cu transportul de persoane pe ruta Romania – Belgia sunt urmatoarele: Bruxelles, Antwerpen, Liege, Genk, Charleroi, Leuven si Roeselare. Calculand distantele dintre aceste orase si capitala Bucuresti, pe care o luam ca punct de referinta pentru plecarile din Romania, putem sa aflam care este durata medie a unei calatorii cu autocarul intre tara noastra si Belgia.

 • Bucuresti – Bruxelles: 23 h
 • Bucuresti – Antwerpen: 23 h
 • Bucuresti – Liege: 22 h
 • Bucuresti – Genk: 22 h
 • Bucuresti – Charleroi: 23 h
 • Bucuresti – Leuven: 23 h
 • Bucuresti – Roeselare: 24 h

Durata medie a unei curse cu autocarul intre Romania si Belgia este, asadar, de 22,8 ore. Retineti insa faptul ca durata exacta a calatoriei dvs nu poate fi cunoscuta decat de catre compania de transport pe care o alegeti, deoarece ea depinde in cea mai mare masura de punctele de plecare si destinatie. Din acest motiv va recomandam sa va informati cu privire la aceste detalii la rezervarea sau achizitionarea biletului de calatorie.

Sfaturi utile pentru cursele cu autocarul pe ruta Romania – Belgia

Respectati legile tarilor pe care le tranzitati

peopleEste un lucru de la sine inteles faptul ca trebuie sa va feriti de violarea oricarei legi din tarile pe care le tranzitati pe parcursul calatoriei. Vorbim aici, de obicei, de Ungaria, Austria si Germania, acestea fiind statele pe care le veti traversa in drumul catre Belgia.

Respectati regulile interne ale companiei de transport

business (2)Un alt lucru nu mai putin important pe care trebuie sa-l aveti in vedere este respectarea regulilor interne ale firmei de transport. Acestea urmaresc sa stabileasca o conduita ce va permite tuturor pasagerilor sa se bucure cum se cuvine de confort si siguranta in timpul calatoriei.

Prezentati-va cu cel putin 30 de minute inainte de plecare

romania-germaniaEste important sa va faceti planurile din timp si sa nu intarziati la imbarcare, deoarece autocarele care se ocupa cu transportul international de persoane pe ruta Romania – Belgia (si nu numai) sunt supuse unui program pe care trebuie sa-l respecte. Autocarul nu va putea, asadar, sa astepte nici un pasager intarziat.

Faceti copii documentelor si actelor dvs

pasaportActele si documentele pe care le aveti asupra dvs sunt vitale pentru intrarea in Belgia si pentru a va asigura o calatorie fara peripetii. De aceea este o idee buna sa faceti copii de siguranta pentru acestea si sa le pastrati intr-un loc diferit de cele originale.

Profitati de confortul si avantajele financiare oferite de o calatorie cu autocarul pe ruta Romania – Belgia indiferent de motivul pentru care vreti sa ajungeti in aceasta tara. In acelasi timp, va recomandam sa tineti cont de toate informatiile pe care vi le-am furnizat mai sus pentru a va bucura cum se cuvine de o calatorie placuta si confortabila.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×