Transport international de persoane Romania – Cehia

Totul despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Cehia

Cehia, denumita oficial Republica Ceha, este una dintre cele mai apreciate tari europene de catre turistii romani datorita numeroaselor sale atractii si activitati de care se pot bucura acestia in vizita lor. Cehia se afla destul de aproape de Romania pentru ca o calatorie cu autocarul sa se faca in cele mai bune conditii de confort, motiv pentru care cei mai multi turisti aleg acest mijloc de transport atunci cand vor sa viziteze frumusetile acestei tari.

Cehia ii are ca vecini pe Germania la vest, Polonia la nord, Austria la sud si Slovacia la est, iar cel mai mare oras al sau este capitala Praga, una dintre cele mai fascinante aglomerari urbane din intreaga Europa.

Praga se afla in fiecare an pe lista foarte multor romani care doresc sa viziteze cele mai frumoase capitale ale continentului si care aleg pentru acest lucru serviciile de transport international de persoane cu autocarul datorita avantajelor pe care le ofera.

Pe lista obiectivelor turistice fascinante din Praga putem include Podul Carol ce traverseaza raul Vltava. Acesta dateaza inca din secolul al XV-lea, fiind un obiectiv istoric deosebit de important. Sa nu uitam si de Cetatea din Praga, un complex fortificat de cladiri care dateaza din secolul al IX-lea si continua sa impresioneze turistii pasionati de istorie si arhitectura.

Daca mai adaugam la numarul mare de turisti si numerosii romani care lucreaza in Cehia si care calatoresc anual in si dinspre Romania, putem intelege foarte usor de ce numarul curselor cu autocarul pe ruta Romania – Cehia si invers sunt foarte solicitate.

Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!

Destinatii Populare Cehia

Curse Romania – Praga

Curse Romania – Brno

Curse Romania – Liberec

suitcaseCate bagaje pot fi transportate in autocar pe ruta Romania – Cehia

Bagajele reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa va ingrijiti atunci cand alegeti sa calatoriti cu autocarul din Romania in Cehia, deoarece trebuie sa respectati niste reguli pe care le vom detalia mai jos.

 1. Veti avea voie sa transportati unul sau doua bagaje mari, de cala, care nu trebuie sa depaseasca greutatea de 40-45 de kilograme. Acestea vor fi depozitate in spatiul special amenajat din cala autocarului si nu vor putea fi accesate pana la destinatie (cu mici exceptii).
 2. Lucrurile pe care le considerati ca fiind utile pe durata calatoriei vor putea intra in bagajul de mana pe care il veti putea lua cu dvs in compartimentul de calatorie. Acesta nu trebuie sa depaseasca 5 kilograme si poate contine alimente, bauturi racoritoare, documente, dispozitive electronice si altele.
 3. Daca in aceasta calatorie sunteti insotiti de catre minori, trebuie sa stiti ca cele mai multe companii de transport vor permite ca acestia sa calatoreasca cu bagaje de diferite greutati, in functie de varsta. Astfel, copiii mai mici de 3 ani vor putea transporta bagaje de maxim 10 kilograme, in timp ce copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani vor putea dispune de bagaje de maxim 25 de kilograme.
 4. Daca aceste limite sunt totusi prea mici pentru nevoile dvs, firmele de transport va vor permite sa le depasiti in schimbul achitarii unei taxe de circa 1-2 Euro pentru fiecare kilogram depasit.

Va rugam sa tineti cont de faptul ca aceste informatii au caracter orientativ si ca nu se aplica in mod obligatoriu pentru fiecare companie de transport. Firmele au dreptul de a-si seta propriile reguli cu privire la greutatea bagajelor admise, motiv pentru care va recomandam sa discutati aceste detalii din timp cu reprezentantii lor.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Romania si Cehia

Calatoria cu autocarul pe ruta Romania – Cehia este mult mai scurta decat pe alte rute din Europa (cum ar fi Anglia, Norvegia, Suedia etc), dar ea depinde in mare masura de punctele de plecare si sosire pe care le alegeti.

In aceasta sectiune vom determina care este durata medie a unei astfel de calatorii in functie de distantele dintre capitala Bucuresti si cele mai populare destinatii cehe: Praga, Brno, Ostrava, Plzen, Liberec, Olomouc si Pardubice.

 • Bucuresti – Praga: 14 h
 • Bucuresti – Brno: 12 h
 • Bucuresti – Ostrava: 14 h
 • Bucuresti – Plzen: 15 h
 • Bucuresti – Liberec: 15 h
 • Bucuresti – Olomouc: 13 h
 • Bucuresti – Pardubice: 14 h

Iata, asadar, ca durata medie a unei calatorii cu autocarul intre Romania si Cehia este de 13,8 h. Va recomandam insa sa cereti informatii precise de la compania de transport atunci cand va rezervati biletul de calatorie.

business (2)Documente pentru calatoria intre Romania si Cehia

Nu aveti nevoie de viza pentru a calatori in Cehia, dat fiind faptul ca ambele tari sunt membre ale Uniunii Europene. Veti avea nevoie in schimb de pasaport sau de cartea de identitate, ambele in stare de validitate si in conditii fizice suficient de bune pentru a se putea citi informatiile de pe ele.

icon (3) interfaceLimite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Romania – Cehia

Va recomandam sa evitati transportul unor bunuri periculoase precum arme albe sau de foc, munitie, animale sau produse din animale pe cale de disparitie, narcotice, medicamente in cantitati mari etc. In ceea ce priveste numerarul, nu exista o limita pentru suma pe care o puteti avea asupra dvs la calatoria in si din tarile membre ale Uniunii Europene.

Trebuie sa aveti grija si la normele europene pentru transportul de tutun si bauturi alcoolice, pe care vi le prezentam in cele ce urmeaza:

interfaceCantitatea maxima permisa pentru produsele din tutun

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitatea maxima permisa pentru bauturile alcoolice

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Retineti faptul ca fiecare cantitate de mai sus reprezinta maximul pe care o persoana adulta, cu varsta peste 18 ani, il poate transporta. Astfel, daca aveti asupra dvs 1 kilogram de tutun nu veti mai putea transporta alte produse din tutun.

Alte sfaturi utile

Va recomandam sa tineti cont si de sfaturile din aceasta sectiune pentru a evita orice probleme pe traseu si pentru a va asigura o calatorie in cele mai bune conditii:

Nu va abateti de la regulile interne ale companiei de transport
icon (2)Fiecare firma dispune de un set de reguli intocmit cu scopul de a asigura o calatorie cat mai confortabila tuturor pasagerilor sai. Aceste reguli trebuie cunoscute si respectate de catre toata lumea, adesea incluzand lucruri precum interzicerea fumatului in compartimentul de calatorie sau interzicerea consumului de alcool pe toata durata cursei.
Cautati mai multe optiuni de companii
buttonExista mai multe firme ce asigura servicii de transport international de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Cehia, motiv pentru care trebuie sa va ganditi foarte bine la optiunile pe care le aveti disponibile pentru a lua cea mai potrivita decizie pentru dvs. Este posibil ca regulile companiilor sa fie diferite, de exemplu, chiar daca preturile sunt la fel, ceea ce inseamna ca o puteti alege pe cea care rezoneaza cel mai bine cu nevoile dvs specifice.
Nu uitati de asigurarea de calatorie
people (1)Va recomandam sa nu plecati la drum fara o asigurare de calatorie, deoarece se pot intampla multe lucruri neprevazute pe care o asigurare le poate rezolva foarte rapid.
Aveti grija la actele dvs
pasaportDocumentele pe care le aveti asupra dvs va asigura libera trecere a frontierelor, motiv pentru care trebuie pastrate intr-un loc aflat la indemana si mereu sub supraveghere atenta. De asemenea, ar fi bine sa faceti si copii de siguranta pentru ele pe care sa le pastrati intr-un loc diferit de originale.
Nu intarziati la imbarcare

romania-germaniaEste foarte important sa fiti punctuali si sa nu intarziati la imbarcare, deoarece riscati ca autocarul sa plece in cursa fara dvs. Programul tuturor trebuie respectat, ceea ce inseamna ca va trebui sa ajungeti cu cel putin 30 de minute inainte de plecare pentru a va plasa bagajele si pentru a va ocupa locul in compartimentul de calatorie.

Avantajele de care va puteti bucura atunci cand alegeti transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Cehia sunt foarte multe, iar lista include urmatoarele: preturi foarte bune, conditii de calatorie foarte confortabile, autocare moderne cu numeroase facilitati si limite de bagaje mult mai mari decat cele oferite de companiile aeriene.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×