Transport international de persoane Romania – Elvetia

Aflati totul despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Elvetia

Elvetia este una dintre cele mai importante state din Europa atunci cand vorbim de destinatiile firmelor care se ocupa cu transportul international de persoane cu autocarul, iar acest lucru este valabil in ciuda faptului ca nu face parte din Uniunea Europeana. Cu toate acestea, exista un numar semnificativ de romani care aleg transportul cu autocarul pe ruta Romania – Elvetia datorita celor aproximativ 10000 de concetateni care lucreaza in aceasta tara si numarului mare de turisti care o viziteaza in fiecare an.

Atunci cand vorbim de Elvetia ne gandim in principal la ceasuri precise si la Alpii ademenitori, dar acest stat are multe alte lucruri interesante pe care le poate oferi turistilor si persoanelor care doresc sa-si gaseasca un loc de munca si, de ce nu, sa se stabileasca in aceasta tara. Inainte insa sa va decideti asupra unui drum cu autocarul din Romania pana in Elvetia, va recomandam sa va informati cum se cuvine asupra tuturor restrictiilor pe care le-ati putea intampina in timpul calatoriei dvs.

 

[toplist]

Destinatii Populare Elvetia

zurich

Curse Romania – Zurich

Basel

Curse Romania – Basel

Berna

Curse Romania – Berna

Geneva

Curse Romania – Geneva

Laussane

Curse Romania – Laussane

Lucerna

Curse Romania – Lucerna

suitcaseLimita pentru bagajele permise in autocar pe ruta Romania – Elvetia

Daca alegeti transportul international de persoane cu autocarul pe aceasta ruta este important sa tineti cont de anumite restrictii privitoare la numarul si greutatea bagajelor pe care le puteti transporta cu dvs.

 1. Cele mai multe companii de transport permit pasagerilor sa fie insotiti de unul sau maxim doua bagaje de cala care nu trebuie sa depaseasca impreuna greutatea de 50 de kilograme. Aceste bagaje vor fi depozitate in compartimentul special amenajat din cala autocarului sau in remorca acestuia.
 2. Veti mai avea voie sa luati cu dvs un bagaj de mana care nu trebuie sa depaseasca greutatea de 5 kilograme. Acesta este de regula reprezentat de o geanta sau un ghiozdan de mici dimensiuni pe care il veti putea lua in interiorul compartimentului de calatorie al autocarului si care trebuie sa contina lucruri utile pe perioada deplasarii, cum ar fi medicamente, mancare, bautura, dispozitive electronice etc.
 3. Majoritatea firmelor de transport vor permite pasagerilor depasirea acestor limite, dar acest lucru se face numai daca mai exista spatiu disponibil si doar in schimbul unei taxe. Astfel, daca doriti sa transportati mai mult de 2 bagaje sau daca greutatea bagajelor dvs depasesc numarul de kilograme impus, veti fi nevoiti sa achitati o taxa. Aceasta taxa, de obicei, este de 1 sau 1,5 Euro pentru fiecare kilogram extra.

Va recomandam sa contactati firma pe care o alegeti in momentul in care rezervati sau achizitionati biletul de calatorie pentru a afla mai multe informatii precise despre aceste restrictii. Este important acest lucru deoarece fiecare companie poate sa aiba propriile reguli stabilite, iar dvs trebuie sa va asigurati ca restrictiile lor se afla in concordanta cu nevoile dvs.

icon (3) interfaceBunuri permise sau interzise la intrarea in Elvetia

Dat fiind faptul ca Elvetia nu face parte din Uniunea Europeana, trebuie sa aveti grija ce bunuri transportati in bagaje. Respectati informatiile de mai jos pentru a va asigura ca nu incalcati regulile elvetiene si ca nu veti intampina astfel probleme la granita.

interface

Cantitati maxime permise ale produselor din tutun

Produsele din aceasta categorie nu pot sa depaseasca numarul de 250 de tigari sau un total de 250 grame de alte produse din tutun. In aceasta ultima categorie intra tutunul, tigaretele de foi, trabucurile etc.

icon (3)

Cantitati maxime permise ale bauturilor alcoolice

Bauturile alcoolice pe care le transportati trebuie sa respecte urmatoarele cantitati:

 • Maxim 5 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie de pana la 18%
 • Maxim 1 litru de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 18%

De retinut faptul ca bauturile care contin o concentratie alcoolica egala sau mai mica de 0,5% nu sunt considerate alcoolice, deci nu li se aplica aceste reguli.

icon (1)Alte informatii si restrictii pentru bunurile permise in Elvetia

Suvenirurile sau bunurile din urmatoarea lista sunt fie interzise complet, fie vor necesita un permis special pentru a le putea introduce in Elvetia:

 • Obiecte din fildes (figurine sculptate, bijuterii etc)
 • Plante protejate prin lege (cactusi, orhidee etc)
 • Carapace de broasca testoasa
 • Imbracaminte sau accesorii facute din pielea sau blana animalelor protejate prin lege (inclusiv reptile)
 • O cantitate mai mare de 125 grame de caviar pentru fiecare persoana.
 • Dinti, pene, oase, par sau blana apartinand speciilor protejate prin lege.
 1. Toate armele, munitia sau orice parti din arme si munitie trebuie declarate la granita. Mai mult decat atat, va trebui sa dispuneti de un permis legal pentru acestea.
 2. Numerarul egal sau mai mic de suma de 10000 Euro nu trebuie declarat autoritatilor vamale, dar persoanele care transporta o suma mai mare vor fi interogate cu privire la modul in care au obtinut acesti bani si la activitatea pentru care intentioneaza sa-i foloseasca. Va recomandam sa nu transportati mai mult de 10000 Euro in numerar asupra dvs pentru a evita intarzieri neplacute la granita.
 3. Produsele medicamentoase sunt permise la intrarea in Elvetia atat timp cat ele se afla in posesia pasagerilor pentru uz propriu. Cantitatea lor nu trebuie sa fie mai mare decat cea necesara pentru utilizarea medicamentelor timp de 30 de zile. De asemenea, va recomandam sa aveti asupra dvs o reteta sau o dovada a necesitatii pe care o aveti pentru medicamentele in cauza.
 4. Bunurile contrafacute sau piratate sunt interzise la intrarea in Elvetia. Daca vor fi gasite asupra pasagerilor, acestea vor fi confiscate si distruse, indiferent ca sunt folosite sau sunt noi. Va recomandam, asadar, sa nu transportati in nici un caz filme, jocuri, muzica, obiecte de arta sau alte bunuri piratate sau contrafacute, pentru a va feri de consecintele legale.

business (2)Documentele necesare calatoriei cu autocarul pe ruta Romania – Elvetia

Documentele de care aveti nevoie pentru libera traversare a frontierei reprezinta cel mai important aspect pe care trebuie sa-l aveti in vedere atunci cand folositi transportul de persoane international pe ruta Romania – Elvetia.

Inca din 2009 cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a intra in Elvetia, datorita Acordului de libera circulatie UE – Elvetia semnat in acel an, dar veti avea nevoie de urmatoarele documente:

 • Buletin sau pasaport valabil
 • Contractul de munca cu angajatorul elvetian
 • Dovada rezervarii cazarii la hotel
 • Biletul de calatorie
 • Dovada detinerii unei sume suficiente de bani (cash sau carti de credit) pentru intretinerea pe durata sederii in Elvetia (valabil in principal pentru turisti).
 • Asigurare medicala (obligatorie in Elvetia) pentru toata durata sederii in aceasta tara.

clockDurata medie de calatorie cu autocarul in cursele Romania – Elvetia

Este greu sa va spunem cu certitudine cat va dura calatoria dvs cu autocarul pana in Elvetia, deoarece aceasta informatie depinde de punctele de plecare si destinatie pe care le alegeti.

Putem, totusi, sa calculam durata medie a calatoriei intre aceste doua tari luand in calcul distanta dintre capitala Bucuresti si cele mai importante destinatii elvetiene. Acestea din urma sunt: Zurich, Bassel, Luzern, Engelberg, Thun, Bern si Freiburg.

 • Bucuresti – Zurich: 20 h
 • Bucuresti – Bassel: 20 h
 • Bucuresti – Luzern: 19 h
 • Bucuresti – Engelberg: 20 h
 • Bucuresti – Thun: 20 h
 • Bucuresti – Bern: 21 h
 • Bucuresti – Freiburg: 21 h

Iata, asadar, ca durata medie pentru o calatorie cu autocarul pe ruta Romania- Elvetia este de 20 ore. Va recomandam insa sa cereti informatii precise cu privire la acest aspect de la compania de transport pe care o alegeti.

Sfaturi utile pentru calatoriile cu autocarul in Elvetia

Tineti cont si de sfaturile de mai jos pentru a va putea bucura de o calatorie lipsita de peripetii care pot fi, de cele mai multe ori, neplacute.

Informati-va asupra situatiei de securitate din zona

peopleEste un sfat pe care il dam tuturor romanilor care calatoresc in Europa, indiferent de destinatie sau mijlocul de transport pe care il aleg. Din fericire, Elvetia se numara printre cele mai sigure destinatii din Europa la momentul actual.

Pregatiti-va din timp calatoria

timeEste foarte important sa stiti din timp toate detaliile calatoriei dvs pentru a va pregati cum se cuvine documentele, bagajele, biletele si orice alte lucruri esentiale pentru buna desfasurare a acesteia. Nu lasati nimic pe ultima suta de metri si nu neglijati nici un aspect al calatoriei dvs pentru a va asigura ca veti avea parte de o experienta cat mai placuta.

Respectati regulile interne ale firmei de transport

peacePentru ca atat dvs cat si ceilalti pasageri sa dispuneti de o calatorie in cele mai bune conditii este important sa cunoasteti si sa respectati regulile interne ale companiei de transport. De regula, acestea urmaresc sa previna lucruri precum fumatul in compartimentul de calatorie, consumul de alcool sau comportamentele violente, fizice ori verbale, la adresa celorlalti pasageri sau membrilor echipajului.

Nu intarziati la imbarcare

romania-germaniaDat fiind faptul ca este imperioasa respectarea unui program bine stabilit, autocarele care se ocupa de transportul international de persoane pe ruta Romania – Elvetia sau orice alta ruta din Europa nu vor putea intarzia plecarea din cauza pasagerilor care ajung mai tarziu de ora recomandata. Este asadar important sa va prezentati la imbarcare cu cel putin 30 de minute inainte de plecare.

Va recomandam sa alegeti cu incredere transportul cu autocarul pentru calatoria dvs in Elvetia daca doriti sa va bucurati de preturi reduse si conditii moderne de transport. In acelasi timp, va sfatuim sa cititi cu atentie informatiile de mai sus si sa respectati interdictiile respective pentru a va bucura de o calatorie cat mai placuta.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×