Transport international de persoane Romania – Estonia

 

Totul despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Estonia

Estonia este una dintre tarile nordice deservite de companiile care ofera servicii de transport international de persoane cu autocarul pe continentul nostru. Denumirea oficiala a acestui stat este Republica Estonia, fiind cunoscuta de romani atat datorita oportunitatilor de munca pe care le ofera, cat si datorita obiectivelor turistice pe care le pune la dispozitia turistilor din tara noastra.

Ca localizare, Estonia se afla in regiunea Baltica a Europei de Nord, fiind invecinata cu Golful Finlandei la nord, cu Marea Baltica la vest, cu Letonia la sud si cu Rusia si Lacul Peipus la est. Se afla destul de departe de Romania, dar asta nu inseamna ca turistii din tara noastra nu sunt interesati de frumusetile pe care le ofera acest mic stat nordic.

Cel mai important oras si totodata cea mai importanta atractie turistica a Estoniei este capitala Tallinn, situata in partea de nord a tarii. Numele vechi al orasului era Reval, iar obiectivele sale turistice ce incanta vizitatorii includ Palatul Kadriorg, Portile Viru, Parcul Kadriorg sau Muzeul Ocupatiei.

Un numar mare de turisti romani aleg in fiecare an sa calatoreasca cu autocarul in Estonia si numerosi romani care muncesc in aceasta tara se intorc in Romania anual folosind acelasi mijloc de transport. Din acest motiv este lesne de inteles de ce firmele ce ofera transport cu autocarul pe ruta Romania – Estonia sunt atat de solicitate.

Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!

cta

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Romania – Estonia

Daca doriti sa intreprindeti o calatorie cu autocarul pe ruta Romania – Estonia este foarte important sa va ganditi la mai multe aspecte. Unul dintre cele mai importante este legat de greutatea bagajelor pe care le transportati cu dvs. Acest lucru inseamna ca trebuie sa tineti cont de urmatoarele informatii orientative:

 1. Nu veti putea transporta mai mult de unul sau maxim doua bagaje de cala mari, ce nu vor putea depasi o greutate totala de 40-45 de kilograme. Aceste bagaje vor fi depozitate in cala autocarului sau in remorca acestuia, daca ea exista. Totodata, retineti faptul ca nu veti avea acces la ele pe parcursul calatoriei, asa ca incercati sa nu lasati in aceste bagaje lucruri utile pe durata traseului.
 2. Lucrurile utile pe durata calatoriei le puteti transporta in bagajul de mana pe care il puteti lua cu dvs in compartimentul de calatorie. Acesta poate consta intr-o geanta de mici dimensiuni sau un ghiozdan si nu poate sa depaseasca greutatea de 5 kilograme. Este totusi suficient pentru lucrurile de care ati avea nevoie pe traseu: mancare, bauturi racoritoare, documente, dispozitive electronice etc.
 3. Daca sunteti insotiti de catre copii, trebuie sa stiti ca cei mici pot transporta si ei bagaje gratuite in functie de varsta. Astfel, copiii cu varsta mai mica de trei ani au dreptul la circa 10 kilograme de bagaje, in timp ce limita creste la circa 25 de kilograme pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani.
 4. Cele mai multe companii de transport ce efectueaza curse pe ruta Romania – Estonia vor permite pasagerilor lor sa depaseasca limitele gratuite in schimbul achitarii unei taxe ce poate fi cuprinsa intre 1 si 2 euro pentru fiecare kilogram in plus. Daca nu doriti sa achitati aceasta taxa asigurati-va ca bagajele dvs se incadreaza in limitele specificate de companie.

Retineti faptul ca aceste informatii au caracter orientativ, ceea ce inseamna ca nu sunt valabile pentru toate companiile de transport de pe piata. Asigurati-va ca discutati aceste detalii cu reprezentantii firmei pe care o alegeti pentru a sti cum trebuie sa procedati si ce limite trebuie sa respectati.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Romania si Estonia

Cum ziceam mai sus, distanta intre Romania si Estonia este una destul de mare, iar in aceasta sectiune vom determina durata calatoriei cu autocarul intre cele doua tari, tinand cont de capitala Bucuresti si de cele mai importante orase din Estonia.

 • Bucuresti – Tallinn: 30 h
 • Bucuresti – Haapsalu: 30 h
 • Bucuresti – Kassari: 35 h
 • Bucuresti – Kunda: 31 h
 • Bucuresti – Tartu: 29 h
 • Bucuresti – Parnu: 28 h
 • Bucuresti – Paldiski: 30 h
 • Bucuresti – Otepaa: 29 h

Iata, asadar, ca durata medie a unei calatorii cu autocarul intre Romania si Estonia este de 30,2 ore. Desigur, trebuie sa tineti cont ca durata exacta a calatoriei dvs va depinde in cea mai mare masura de punctele de plecare si sosire pe care le veti alege. Cereti informatii suplimentare cu privire la acest subiect de la compania de transport.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Romania si Estonia

Estonia, la fel ca Romania, este membra a Uniunii Europene, ceea ce inseamna ca cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in tara din nordul Europei. Cu toate acestea, va trebui sa aveti asupra dvs pasaportul sau cartea de identitate pentru a putea intra in Estonia.

Foarte importante sunt valabilitatea si starea in care se afla documentele pe care le prezentati autoritatilor vamale. Asigurati-va ca actele sunt valabile si se afla intr-o stare buna inainte sa plecati la drum.

interface icon (3)Limite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Romania – Estonia

Daca mai sus am discutat despre limitele de greutate impuse bagajelor, in cele ce urmeaza va vom prezenta cateva informatii despre continutul acestora si, respectiv, lucrurile de care trebuie sa tineti cont.

In primul rand, este importat sa evitati transportul unor bunuri cu risc de confiscare, precum arme albe sau de foc, munitie, animale sau produse din animale pe cale de disparitie, bunuri ce incalca drepturile de autor (filme, jocuri, tablouri etc) procurate ilegal, narcotice sau medicamente in cantitati mari.

Produsele din tutun si bauturile alcoolice sunt si ele supuse unor reglementari pe care trebuie sa le cunoasteti si sa le respectati. Iata-le mai jos:

interface

Cantitatea maxima permisa pentru produsele din tutun

Nu transportati mai mult de:

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitatea maxima permisa pentru bauturile alcoolice

Nu transportati mai mult de:

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Retineti faptul ca aceste cantitati reprezinta maximul admis pentru fiecare persoana adulta. Astfel, daca aveti asupra dvs 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22% nu veti mai putea transporta alte bauturi alcoolice.

Bunurile in cantitati mari pot fi confiscate de catre autoritati daca se suspecteaza intentie de uz comercial, astfel incat va recomandam sa nu transportati mai mult decat aveti nevoie pentru uz personal.

Alte sfaturi utile

Va invitam sa tineti cont si de urmatoarele sfaturi si recomandari pentru a va bucura de o calatorie cat mai linistita si cat mai placuta.

Analizati mai multe companii de transport
icon (2)Este foarte important sa alegeti cu atentie firma de transport atunci cand planuiti o asemenea calatorie, motiv pentru care va incurajam sa analizati mai multe oferte inainte de a lua o decizie. In acest mod va cresteti sansele de a gasi o firma care sa se potriveasca cat mai bine cu cerintele dvs.
Nu intarziati la plecare
romania-germaniaAutocarul nu poate sa astepte pasagerii intarziati, deoarece trebuie sa respecte un anume program de care depind ceilalti calatori. Din acest motiv ar fi bine sa ajungeti cu macar 30 de minute inainte de plecare pentru a avea suficient timp sa va ocupati locul si sa va plasati bagajele.
Atentie la acte
pasaportDocumentele pe care le transportati sunt foarte valoroase, dat fiind faptul ca ele va asigura buna trecere a frontierelor. De aceea va recomandam sa le pastrati in conditii de maxima siguranta si sa faceti copii.
Respectati regulile firmei de transport
peaceFiecare companie dispune de un set de reguli pe care pasagerii au datoria de a le respecta pentru a se bucura de o calatorie fara peripetii. Aceste reguli includ de obicei interzicerea fumatului in compartimentul de calatorie, a consumului de bauturi alcoolice pe toata durata traseului si a comportamentelor violente, fizice sau verbale, la adresa altor pasageri sau a reprezentatilor companiei.
Daca mai aveti nevoie si de alte argumente care sa va convinga de faptul ca transportul cu autocarul pe ruta Romania – Estonia sau alta ruta europeana este o alegere buna, va mai putem spune urmatoarele: conditiile de confort sunt foarte bune, companiile de transport au autocare moderne cu numeroase facilitati, limitele de bagaje sunt foarte mari, iar preturile sunt mult mai mici decat cele oferite de serviciile aeriene. Va dorim calatorie placuta!
Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×