Transport international de persoane Romania – Finlanda

Totul despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Finlanda

Nu putem spune ca Finlanda este una dintre cele mai populare destinatii europene pentru romanii care doresc sa munceasca in strainatate. Acest lucru insa nu este cauzat de un nivel scazut de trai sau de lipsa unor locuri bune de munca, ci principalul factor este distanta mare de Romania, Finlanda fiind mult mai departe decat Anglia, Franta sau Germania. Cifrele oficiale din 2015 ne aratau, mai exact, ca aproximativ 1000 de romani locuiesc si lucreaza in Finlanda.

Firmele care ofera servicii de transport persoane cu autocarul pe ruta Romania – Finlanda sunt si ele mai rare, cursele facandu-se la intervale mai mari de timp decat cele care au ca destinatie alte tari din Europa.

Cursele cu autocarele sunt folosite, insa, si de turistii romani care doresc sa calatoreasca in Finlanda la preturi mici. Acestia de obicei se indreapta catre capitala Helsinki, unul dintre cele mai frumoase orase din Europa de Nord, iar de acolo au de ales intre mai multe atractii turistice senzationale si mult diferite fata de obiectivele clasice ale continentului nostru. Un exemplu poate fi frumusetea naturala a Arhipelagului Aland, dar nici capitala Helsinki nu trebuie ratata.

Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!

cta

Destinatii Populare Finlanda

Curse Romania-Helsinki

Curse Romania-Turku

Curse Romania-Tampere

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Romania – Finlanda

Daca alegeti serviciile de transport cu autocarul pentru calatoria intre Romania si Finlanda va trebui sa aveti grija la limitele de greutate impuse bagajelor pe care le transportati. Din fericire, aceste limite sunt mult mai mari decat cele ale companiilor aeriene.

 1. Veti avea dreptul sa transportati unul sau maxim doua bagaje de cala mari, ce vor fi depozitate in spatiul special destinat din cala autocarului sau in remorca acestuia. Aceste bagaje nu trebuie sa depaseasca greutatea totala de 40 de kilograme, motiv pentru care va recomandam sa le cantariti in prealabil inainte de a porni la drum.
 2. In compartimentul de calatorie veti putea lua cu dvs si un bagaj mic, de mana, care nu trebuie sa aiba mai mult de 5 kilograme. Acest bagaj poate fi o geanta sau un ghiozdan de mici dimensiuni in care ar trebui sa va pastrati lucrurile pe care le considerati utile pe durata calatoriei. Exemplele pot include alimente, bauturi racoritoare, documentele dvs, dispozitive electronice etc.
 3. Daca sunteti insotiti de copii, este bine sa stiti urmatoarele: copiii cu varsta mai mica de 3 ani au dreptul in mod gratuit la maximum 10 kilograme de bagaje, in timp ce copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani pot transporta bagaje cu o greutate maxima de 25 kilograme.
 4. Daca nevoile dvs presupun depasirea acestor limite va trebui sa achitati o anumita taxa care se calculeaza de obicei pentru fiecare kilogram depasit. Mai precis, companiile de transport ar putea percepe intre 1 si 2 Euro pentru fiecare kilogram extra.

Retineti faptul ca toate informatiile de mai sus au caracter informativ si orientativ, ceea ce inseamna ca ar putea sa nu fie conforme cu tarifele si limitele impuse de compania pe care o alegeti. Deoarece fiecare firma are dreptul sa-si creeze propriul set de reguli va recomandam sa discutati aceste detalii cu reprezentantii companiei inainte de a cumpara sau rezerva biletul de calatorie.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Romania si Finlandat

Cum spuneam mai sus, Finlanda este una dintre cele mai indepartate destinatii europene pentru cursele cu autocarul care pleaca din Romania, iar in cele ce urmeaza vom incerca sa determinam durata medie a unei asemenea calatorii tinand cont de capitala Bucuresti si cele mai importante orase de destinatie din tara nordica.

 • Bucuresti – Helsinki: 34 h
 • Bucuresti – Turku: 35 h
 • Bucuresti – Jyväskylä: 36 h
 • Bucuresti – Oulu : 40 h
 • Bucuresti – Tampere: 35 h

Iata, asadar, ca durata medie a unei calatorii intre Romani si Finlanda este de 36 de ore. Nu uitati sa cereti informatii precise cu privire la durata exacta a calatoriei dvs de la reprezentantii companiei de transport, dat fiind faptul ca aceasta depinde in foarte mare masura de orasele de plecare si sosire pe care le alegeti.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Romania si Finlanda

Datorita faptului ca ambele state sunt membre ale Uniunii Europene, cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Finlanda. Va trebui, cu toate acestea, sa aveti asupra dvs cartea de identitate sau pasaportul din Romania.

Este foarte important ca documentele pe care le prezentati autoritatilor vamale sa se afle in stare de validitate si sa nu prezinte urme de uzura care sa impiedice citirea cu usurinta a informatiilor.

icon (3) interfaceLimite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Romania – Finlanda

Atunci cand alegeti transportul international de persoane cu autocarul trebuie sa aveti grija si la continutul bagajelor, nu doar la greutatea acestora. Este foarte important sa nu transportati bunuri care va pot crea probleme legale cu autoritatile. In aceasta categorie intra narcoticele, cantitati mari de medicamente, arme albe sau de foc, munitie, animale vii, produse provenite din animale pe cale de disparitie, bunuri care incalca drepturile de autor si altele asemenea.

Aveti mare grija si la cantitatile produselor din tutun si bauturilor alcoolice pe care le transportati. Iata mai jos limitele maxime care se aplica persoanelor ce calatoresc in interiorul Uniunii Europene:

interface

Cantitatea maxima permisa pentru produsele din tutun

Nu transportati mai mult de:

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitatea maxima permisa pentru bauturile alcoolice

Nu transportati mai mult de:

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Retineti faptul ca orice cantitate specificata mai sus reprezinta maximul pe care o persoana cu varsta peste 18 ani o poate transporta. Astfel, daca aveti asupra dvs 90 litri de vin nu veti mai putea avea alte bauturi alcoolice.

Cantitatile mari care trezesc suspiciunea autoritatilor vamale risca sa fie confiscate la granita, deoarece nu se permite introducerea ilegala a bunurilor ce pot fi folosite in scop comercial.

Alte sfaturi utile

Va recomandam sa cititi si sa tineti cont si de sfaturile de mai jos pentru a va bucura de o calatorie cu autocarul fara probleme.

Sositi din timp la imbarcare
romania-germaniaDaca va numarati in randul persoanelor care intarzie de obicei va trebui sa aveti mare grija atunci cand va pregatiti de plecare, deoarece companiile de transport nu pot astepta pasagerii intarziati. Programul trebuie respectat cu scopul de duce toti pasagerii la destinatie in timp util, motiv pentru care va recomandam sa ajungeti la imbarcare cu cel putin 30 de minute inainte de plecare.
Aveti grija la regulile companiei de transport
peaceFiecare firma de transport are creat un set de reguli de care trebuie sa tineti cont pentru ca toti pasagerii sa se bucure de calatorie in conditii confortabile. Aceste reguli includ, de obicei, lucruri precum: interzicerea consumului de bauturi alcoolice pe toata durata calatoriei, fumatul in compartimentul de calatorie, comportamente violente (fizice sau verbale) la adresa altor pasageri ori a reprezentantilor firmei etc.
Analizati mai multe oferte ale companiilor de transport
icon (2)Chiar daca numarul firmelor care ofera servicii de transport de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Finlanda nu este foarte mare, este important sa nu alegeti una inainte de a studia mai multe optiuni. In acest mod veti putea sa alegeti compania care se potriveste mai bine cu nevoile dvs.
Aveti grija de actele pe care le aveti asupra dvs
pasaportEste important sa nu pierdeti documentele care va asigura libera trecere a frontierelor, motiv pentru care va recomandam sa le tineti intr-un loc sigur si sa faceti copii de siguranta pentru ele.
Cumparati asigurari de calatorie si de sanatate
people (1)Asigurarile nu sunt foarte populare in randul romanilor care calatoresc in Europa si nu numai, dar se pot dovedi foarte folositoare in anumite cazuri. Preturile lor sunt de obicei destul de mici si ofera in schimb o multime de avantaje, astfel incat e o idee buna sa plecati la drum asigurati.
Nu stiti inca daca transportul cu autocarul e potrivit pentru dvs? Iata, pe scurt, cateva avantaje: preturi mult mai mici decat la serviciile aeriene, limite de bagaje foarte mari, conditii foarte confortabile de calatorie si autocare moderne cu multe facilitati. Aceste lucruri transforma orice calatorie, indiferent de durata ei, intr-o experienta foarte placuta.
Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×