Transport international de persoane Romania – Germania

Tot ce trebuie sa stii despre transportul de persoane pe ruta Romania – Germania

Germania este pe locul trei in topul tarilor preferate de romanii care muncesc peste hotare, datorita nivelului inalt de trai pe care il ofera cetatenilor sai, dar si salariilor care sunt printre cele mai mari din Uniunea Europeana. Conform statisticilor din 2013, este depasita in topul preferintelor romanilor doar de Italia si Spania, avand mai mult de 576.000 de romani pe piata muncii.

Majoritatea conationalilor nostri calatoresc pe ruta Romania – Germania si Germania-Romania cel putin o data pe an folosind diferite mijloace de transport: avion, autocar, microbuz sau masina personala. Firmele care se ocupa de transport international de persoane pe ruta Romania – Germania cu autocarele si microbuzele sunt foarte solicitate, aceste mijloace de transport fiind printre cele mai convenabile in raportul pret – durata – confort cautat de pasageri.

Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!

cta

Destinatii Populare Germania

Curse Romania-Berlin

Curse Romania-Munchen

Curse Romania-Frankfurt

Curse Romania-Hamburg

Curse Romania-Stuttgart

Curse Romania-Dortmund

Curse Romania-Essen

Curse Romania-Koln

Curse Romania-Berlin

informatiiInformatii despre bagajele permise in cursele Romania – Germania

Numarul si greutatea exacta a bagajelor pe care le puteti transporta din Romania in Germania pe parcursul unei calatorii cu autocarul difera in functie de firma de transport pe care o alegeti si de tipul autovehiculului cu care urmeaza sa calatoriti (un autocar, de exemplu, poate fi mult mai incapator decat un microbuz, permitand astfel un volum mai mare de bagaje).

Cu toate acestea, exista cateva aproximari generale cu privire la greutatea bagajelor atunci cand vine vorba de transportul de persoane international intre Romania si Germania. Va comunicam mai jos aceste estimari:

 1. Greutatea valizelor stocate in compartimentele de bagaje special amenajate (deci pe care nu le veti lua cu voi in interiorul masinii) este cuprinsa intre 50 si 70 de kilograme. Acest lucru poate varia in functie de politica fiecarei companii. De pilda, o firma de transport poate sa permita un singur bagaj mare de maxim 60-70 kilograme pentru fiecare calator, in timp ce o alta firma poate sa permita doua bagaje pentru fiecare persoana cu o greutate maxima de 30-40 kilograme fiecare.
 2. Pretul biletului va contine de asemenea si un bagaj de mana pe care il veti putea lua in interiorul masinii. De regula, acest bagaj nu poate depasi limita de 5 kilograme si contine lucruri necesare pentru o calatorie in conditii optime: alimente, bauturi racoritoare, medicamente etc.
 3. Totodata, companiile de transport va ofera si posibilitatea de a calatori cu bagaje suplimentare sau cu bagaje care depasesc limita de kilograme in conditiile in care sunteti dispusi sa achitati taxa impusa pentru acestea. De obicei, suma se situeaza intre 1 EURO si 1,5 EURO pentru fiecare kilogram in plus.

icon (3) interfaceReguli pentru alcool, tutun si alte bunuri in cursele Romania – Germania

Transportul international de persoane din Romania in Germania este supus unor reguli pe care trebuie sa le cunoasteti si sa le respectati cu strictete pentru a evita eventualele probleme pe care le puteti intampina la intrarea in tara. Dintre aceste reguli fac parte si limitarile pentru transportul de alcool si tutun.

icon (3)

Reguli privind cantitatile de alcool permise

Trebuie sa declarati la vama alcoolul care depaseste urmatoarele cantitati:

 • 10 litri de bauturi spirtoase cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 de litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin normal
 • 60 de litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

interface

Reguli privind cantitatile de tutun permise

Tot ceea ce depaseste urmatoarele cantitati trebuie declarat:

 • 800 de tigarete
 • 400 de tigari de foi de maxim 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

Aceste restrictii pentru alcool si tutun sunt impuse de Germania cu scopul de a limita comercializarea produselor pe teritoriul sau. In cazul in care depasiti aceste cantitati va fi nevoie sa demonstrati ca ele se afla in posesia voastra pentru uz personal si sa prezentati o dovada de achizitie a acestora (chitanta sau factura). Mai mult decat atat, va trebui sa platiti si accize pentru produsele transportate.

 • Restrictii privind transportul altor bunuri din Romania in Germania
 • In afara de tutun si alcool mai trebuie sa luati in considerare si alte bunuri care nu pot fi transportate din Romania in Germania in cantitati mari:
 • Medicamentele pe care le aveti in bagajul de mana trebuie sa fie strict pentru uz propriu.
 • Bunurile personale de natura non-comerciala nu trebuie sa depaseasca suma de 300 euro.
 • Minorii sub 15 ani nu pot transporta bunuri personale, de natura non-comerciala, in valoare mai mare de 150 euro.
 • Laptele praf pentru bebelusi sau mancarea speciala pentru copii si pentru animalele de companie poate fi transportata in conditiile in care nu necesita refrigerarea inainte de deschidere si cantitatea nu depaseste 2 kilograme.

Este important sa retineti faptul ca, indiferent de bunurile pe care le transportati, cantitatea lor trebuie sa fie suficient de mica cat autoritatile vamale sa nu suspecteze ca urmeaza sa le folositi in scop comercial. Acesta este de fapt riscul pe care autoritatile germane cauta sa-l inlature prin aceste restrictii, iar daca reusiti sa nu ridicati astfel de suspiciuni nu veti avea nicio problema la intrarea in tara.

Numerarul pasagerilor nu trebuie declarat autoritatilor vamale din Germania deoarece Romania face parte din Uniunea Europeana si nu exista astfel de restrictii.

In orice caz, va recomandam sa nu calatoriti cu numerar, in afara unei sume mici necesara pentru cheltuielile de calatorie, deoarece exista oricand riscul sa pierdeti suma respectiva sau ca aceasta sa va fie sustrasa. Toate companiile care se ocupa de transportul international de persoane pe ruta Romania – Germania sau in orice alte tari fac eforturi pentru a reduce la minim posibilitatea unor astfel de infractiuni, dar un anumit grad de risc este inca prezent.

clockDurata calatoriei in cursele Romania – Germania

In mod evident, durata calatoriei difera in functie de punctul de plecare din Romania si punctul de sosire in Germania. Informatii exacte cu privire la timpul pe care il veti petrece pe traseu veti primi de la compania de transport in momentul in care achizitionati sau rezervati biletul.

De regula, firmele de transport au trasee pe doua linii importante: Germania Nord si Germania Sud. In partea de Nord cele mai cunoscute destinatii sunt Nurnberg, Frankfurt si Koln, in timp ce in Sud gasim orase mari precum Munchen, Stuttgart sau Karlsruhe.

Calculand distantele in functie de capitala Bucuresti, avem urmatoarele estimari:

 • Bucuresti – Nurnberg: 17 h
 • Bucuresti – Frankfurt: 19 h
 • Bucuresti – Koln: 20,5 h
 • Bucuresti – Munchen: 16 h
 • Bucuresti – Stuttgart: 18,5 h
 • Bucuresti – Karlsruhe: 19 h

Calculand astfel dupa cele mai importante orase din Germania, media timpului de calatorie pe ruta Romania – Germania este de 18,3 h. Retineti faptul ca acest calcul este unul estimativ si durata exacta a calatoriei depinde de orasele de plecare si destinatie.

Alte sfaturi utile

Deoarece incercam sa va oferim cat mai multe informatii care sa va fie de folos in pregatirea unui astfel de drum, am inclus mai jos si cateva sfaturi de care va invitam sa tineti cont atunci cand planuiti o calatorie cu autocarul in Germania, indiferent de scopul

Rezervati-va biletul din timp

timeEste important acest lucru deoarece locurile se ocupă uneori destul de repede si riscati să pierdeti anumite curse care pot fi importante pentru voi. Trebuie să fiti atenti mai ales in preajma sărbătorilor importante, acestea fiind momentele in care transportul de persoane international pe ruta Romania – Germania si invers este foarte aglomerat.

Aveti grija la acte

pasaportEste important să aveti asupra voastră actele care vă vor permite libera circulatie internatională: cartea de identitate sau pasaportul (valabil pentru incă minim 6 luni), biletul de călătorie, asigurarea medicală (optională), imputernicire si cazier pentru insotitorii minorilor (dacă este cazul). Pe tot parcursul călătoriei trebuie să aveti grijă de aceste acte si să le prezentati la cerere autoritătilor vamale.

Prezentati-va la timp pentru plecare

romania-germaniaEste recomandat sa va prezentati la imbarcare cu cel putin 30 de minute inainte de ora plecarii pentru a finaliza ultimele pregatiri si formalitati. De regula, companiile de transport au reguli stricte si nu se pot intarzia plecarile din cauza calatorilor nepunctuali.

Respectati conditiile de calatorie ale transportatorului

peaceFiecare firma de transport are anumite reguli specifice, motiv pentru care va recomandam sa le cititi si sa le respectati. Cele mai intalnite reguli sunt cele legate de interzicerea fumatului in interiorul autocarului, interzicerea consumului de bauturi alcoolice sau a narcoticelor pe parcursul calatoriei si interzicerea comportamentelor violente sau indecente. Mai mult decat atat, este important sa cunoasteti si sa respectati legile din fiecare tara pe care o tranzitati.

Prin urmare, tineti cont de faptul ca transportul international de persoane pe ruta Romania – Germania (sau orice alte tari) se supune unor reguli care trebuie respectate si presupune familiarizarea cu multe informatii care va pot ajuta sa aveti o calatorie fara peripetii.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×