Transport international de persoane Romania – Grecia

Totul despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Grecia

Republica Elena, cunoscuta sub numele de Grecia, se afla in topul locatiilor de vacanta pentru turistii romani ce aleg sa petreaca concediul in afara granitelor, fiind totodata cunoscuta pentru oportunitatile de munca pe care le ofera. Din aceste ratiuni, oferta de companii ce ofera servicii de transport international de persoane cu autocarul pe ruta Romania-Germania este una extrem de variata.

Grecia o populatie de aproximativ 11 milioane de locuitori si cuprinde peste 200 de insule ce pot fi locuite. Dispune de cea mai lunga coasta din bazinul Marii Mediterane si prezinta o clima extrem de placuta, cu veri calduroase si ierni blande. Este situata relativ aproape de Romania, motiv pentru care reprezinta o locatie de interes pentru turistii de aici.

Este amplasata optim la intersectia dintre 3 continente: Europa, Asia de Vest si Africa. Se invecineaza cu Albania in nord-vest, cu Macedonia si Bulgaria in nord si Turcia in nord-est. Cel mai cunoscut si mare oras al Greciei este capitala acesteia, Atena. Printre cele mai cunoscute insule din Grecia se enumera Creta, Egina, Rodos, Corfu, Thasos, Zakynthos, Mykonos etc.

Turistii ce viziteaza aceasta tara utilizeaza adesea autocare cu ruta Romania-Grecia, multumita preturilor extreme de avantajoase comparativ cu cele oferite de companiile aeriene, a limitelor mari de bagaje si a conditiilor de calatorie confortabile. De asemenea, durata calatoriei este relativ scurta, iar daca destinatia finala este o insula, masina personala nu face decat sa ingreuneze calatoria.

Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Romania – Grecia

Atunci cand planificati o calatorie pe ruta Romania-Grecia, trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte. Unul dintre acestea este reprezentat de limita bagajelor pe care urmeaza sa le transportati. Daca durata calatoriei este una scurta este foarte posibil ca bagajele sa nu reprezinte o problema, lucrurile schimbandu-se radical in cazul concediilor lungi. Iata cateva informatii utile in acest sens:

 1. In calitate de adult, puteti transporta unul sau doua bagaje mari, de cala. Acestea nu trebuie sa depaseasca greutatea totala de 40-45 de kilograme si se depoziteaza fie in cala autocarului, fie in remorca acestuia, in functie de conditiile si echiparile fiecarui autocar. Acestea nu se pot accesa pe parcursul calatoriei, motiv pentru care nu este recomandat sa depozitati acolo bunuri ce va pot fi de folos pe drum.
 2. Puteti sa luati cu dumneavoastra in autocar un bagaj de mana, care sa nu depaseasca o greutate de 5 kilograme. Poate fi un ghiozdan, un rucsac sau o geanta de mici dimensiuni. In bagajul de mana se depoziteaza documentele importante, alimente, bauturi racoritoare dispozitive electrice sau alte obiecte de care aveti nevoie pe parcursul calatoriei.
 3. Si copiii au dreptul de a transporta bagaje gratuite, limita de kilograme fiind diferita fata de cea pentru adulti. Astfel, copiii cu varste de pana la 3 ani pot transporta bagaje de pana la 10 kilograme, iar cei de la 3 la 12 ani, pana la 25 de kilograme. Limitele impuse sunt suficiente pentru a acoperi nevoile de transport a lucrurilor pentru cei mici.
 4. In situatia in care bagajele dumneavoastra depasesc limitele impuse de compania in cauza, le veti putea transporta in schimbul unei taxe. De obicei, aceasta taxa este de 1-2 euro pentru fiecare kilogram depasit.

Toate aceste informatii au un caracter informativ, fiind practicate de majoritatea companiilor de pe piata ce presteaza servicii de transport international de persoane cu autocarul. Cu toate acestea, se poate ca ele sa nu fie valabile pentru fiecare firma in parte, motiv pentru care va sfatuim sa cereti detalii referitoare la acest aspect de la compania de transport cu care intentionati sa calatoriti.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul pe ruta Romania – Grecia

Un drum cu autocarul din Romania pana in Grecia nu este foarte lung, iar autocarele moderne pe care companiile de transport vi le pun la dispozitie fac ca experienta in sine sa fie una calitativa. In situatia in care calatoria se desfasoara pe timpul noptii si va veti odihni, timpul va trece pe nesimtite.

Vom determina care este durata medie a unei calatorii cu autocarul pe aceasta ruta, folosind ca punct de plecare capitala Bucuresti si ca puncte de sosire cele mai importante orase din Grecia.

 • Bucuresti – Atena: 14 ore
 • Bucuresti – Thessaloniki: 9 ore
 • Bucuresti – Meteora: 11 ore
 • Bucuresti – Parga: 12 ore
 • Bucuresti – Larissa: 11 ore
 • Bucuresti – Kavala: 8 ore
 • Bucuresti – Pireas: 14 ore
 • Bucuresti – Volos: 11 ore

Putem spune ca durata media a unei calatorii pe ruta Romania – Grecia este de 11,2 ore. Aceasta durata variaza in functie de punctele de plecare si sosire pentru care doriti sa optati. Nu ezitati sa cereti informatii referitoare la durata calatoriei de la reprezentantii companiei de transport. De asemenea, este necesar sa luati in considerare si timpul necesar pauzelor de pe traseu, menite sa va ofere o calatorie confortabila si placuta.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Romania si Grecia

Intrucat Grecia este tara membra a Uniunii Europene, nu veti avea nevoie de viza pentru calatorie. Singurul act pe care trebuie sa il aveti asupra dumneavoastra este cartea de identitate sau pasaportul, pe care trebuie sa il aratati reprezentantilor vamali, la solicitarea acestora.

Pentru a putea fi identificat corect, asigurati-va ca documentele in cauza nu sunt expirate sau deteriorate. Astfel, veti avea parte de o calatorie placuta, lipsita de situatii neplacute.

icon (3) interfaceLimite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Romania – Grecia

Continutul bagajelor transportate este foarte important, intrucat o nerespectare a regulilor impuse de Uniunea Europeana poate duce la confiscarea acestora.

Este interzis transportul de arme albe sau de foc, de munitie, bunuri care incalca drepturile de autor, substante narcotice, animale pe cale de disparitie sau medicamente in cantitati mari. Supuse acestor reglementari sunt si cantitatile de bauturi alcoolice si tutun, ce trebuie respectate in totalitate.

interface

Cantitatea maxima permisa pentru produsele din tutun

Nu transportati mai mult de:

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitatea maxima permisa pentru bauturile alcoolice

Nu transportati mai mult de:

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Cifrele de mai sus reprezinta cantitatile maxime ce pot fi transportate de o persoana adulta. Spre exemplu, daca transportati 200 de trabucuri nu mai puteti transporta alte produse din tutun, intrucat ati atins deja limita maxima admisa. Orice bunuri care tradeaza intentia de uz comercial pot fi confiscate de autoritati.

Alte sfaturi utile

Pentru a va asigura ca veti avea parte de o calatorie placuta, tineti cont de sfaturile si recomandarile noastre.

Optati pentru asigurarea calatoriei
people (1)Chiar daca asigurarea caatoriei impune realizarea unui cost extra, este extrem de utila in cazul situatiilor neprevazute. Nu sunt foarte scumpe si trebuie privite drept investitii.
Nu intarziati pentru imbarcare
romania-germaniaIncercati sa ajungeti la locul stabilit pentru imbarcare cu cel putin 30 de minute inainte de ora stabilita. Astfel, nu doar ca va veti instala fara a fi presati de timp, insa nu veti pierde autocarul. Datorita faptului ca acesta circula dupa un orar atent stabilit, nu isi permite sa astepte pasagerii ce nu ajung in timp util pentru imbarcare.
Aveti grija de documentele importante

pasaportActele de identitate va garanteaza iesirea si intrarea din tara, motiv pentru care trebuie pastrat in siguranta. De asemenea, puteti realiza o copie, pentru un plus de siguranta.

Alegeti transportul international cu autocarul intre Romania si Grecia daca va doriti o calatorie rapida, usoara, ieftina si foarte confortabila.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×