Transport international de persoane Italia – Romania

Tot ce trebuie sa stii despre transportul de persoane pe ruta Romania –Italia

Italia este principala destinatie a romanilor care apeleaza la serviciile de transport international de persoane cu autocarul in Europa. Ruta Romania – Italia este cea mai aglomerata datorita faptului ca diaspora romaneasca in statul-cizma este foarte mare. Mai exact, statisticile din 2014 ne aratau ca mai mult de 1.100.000 de romani lucreaza in aceasta tara.

Migratia pe ruta Romania – Italia s-a declansat puternic dupa 1999, dat fiind faptul ca 80% dintre romanii care alegeau sa munceasca in strainatate se indreptau catre Italia sau Spania. Desigur, in prezent, diaspora romaneasca este imprastiata in multe tari europene. In topul preferintelor se situeaza Italia, Spania, Anglia si Germania, cu prima fiind cea mai populara.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!

cta

Destinatii Populare Italia

roma

Curse Romania – Roma

cta

torino

Curse Romania – Torino

cta

milano

Curse Romania – Milano

cta

genova

Curse Romania – Genova

cta

florenta

Curse Romania – Torino

cta

bologna

Curse Romania – Bologna

cta

napoli

Curse Romania – Napoli

cta

palermo

Curse Romania – Palermo

cta

roma

Curse Romania – Roma

cta

suitcaseDetalii despre bagajele permise in cursele Romania – Italia

Aceste informatii iti vor fi oferite cel mai corect de catre firma pe care o alegi in calatoria ta spre Italia, dar in cele ce urmeaza iti vom oferi cateva detalii orientative pentru a te ajuta sa planuiesti corespunzator acest drum.

 1. De regula, fiecarui calator ii este permis sa aiba in compartimentul de calatorie un bagaj mic, de mana, care nu poate sa depaseasca 5 kilograme. Aceasta greutate este suficienta pentru transportul alimentelor, bauturilor si al altor lucruri esentiale pentru buna desfasurare a calatoriei.
 2. In plus fata de acest bagaj de mana veti putea dispune si de unul sau doua bagaje de cala care nu pot depasi o greutate totala de 40-50 kilograme. Aceste bagaje vor fi depozitate in compartimentul special din cala autocarului sau in remorca acestuia si nu le veti putea accesa pana la destinatie.
 3. In situatia in care firma de transport observa ca mai ramane loc suplimentar pentru bagaje, de cele mai multe ori va va permite sa depasiti greutatea maxima in schimbul unei taxe. De obicei, aceasta taxa se situeaza intre 1,5 si 2 euro pentru fiecare kilogram extra.

Asigurati-va ca obtineti de la transportator toate informatiile de care aveti nevoie in privinta bagajelor inainte de a va cumpara sau rezerva biletul de calatorie. In acest fel veti sti daca restrictiile impuse de ei sunt in concordanta cu nevoile dvs.

icon (3) interfaceBunuri permise in bagaje pe ruta Romania – Italia

Trebuie sa tineti cont si de anumite restrictii si limite asupra continutului bagajelor dvs atunci cand va planuiti calatoria in Italia cu autocarul. Va invitam sa cititi cu atentie informatiile de mai jos.

interface

Limite asupra produselor din tutun

 • Maxim 800 de tigari
 • Maxim 400 de tigari de foi (maxim 3 grame fiecare)
 • Maxim 200 de trabucuri
 • Maxim 1 kilogram de tutun

icon (3)

Limite asupra bauturilor alcoolice

 • Maxim 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%.
 • Maxim 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • Maxim 90 litri de vin
 • Maxim 60 litri de vin spumant
 • Maxim 110 litri de bere

Este foarte important sa nu depasiti aceste cantitati, deoarece puteti ridica suspiciuni autoritatilor vamale italiene cu privire la natura comerciala a acestor bunuri, caz in care ele pot fi confiscate chiar daca se incadreaza in limitele de mai sus.

Transportati doar produse non-comerciale care nu sunt destinate altor scopuri in afara uzului personal al dvs sau al membrilor familiei dvs.

blockingRestrictii si interdictii privind alte bunuri la intrarea in Italia

 • Armele si munitiile pot fi transportate doar cu actele doveditoare pentru legalitatea lor si dupa o inspectie amanuntita a autoritatilor italiene. La intrarea in Italia, acestea vor fi ridicate de autoritatile vamale si predate politiei pentru inspectie. Dupa aceasta inspectie, daca totul este in regula, armele si munitiile vor fi predate posesorului. In orice caz, va recomandam sa nu transportati astfel de bunuri in Italia decat in caz de absoluta nevoie si cu toate documentele in ordinea ceruta de autoritati.
 • Persoanelor care intra in Italia in scop turistic le este permis sa aiba cu ei suveniruri pe care le-au cumparat din alte tari, dar care sa nu depaseasca valoarea totala de 500 Euro. Daca aveti asemenea bunuri asupra dvs va trebui sa dati o declaratie scrisa pentru ele. Aceste suveniruri pot include si maxim jumatate de litru de parfum.
 • Este interzisa intrarea in Italia cu pasari vii (indiferent de specie), oua, pene, carne sau produse din carne originare din Romania. Aceasta interdictie este valabila, de asemenea, pentru Croatia si celelalte tari balcanice.

moneyNu exista restrictii pentru sumele de bani transportate

Este important sa stiti ca intre tarile membre ale Uniunii Europene nu exista restrictii privind sumele de bani care pot fi duse dintr-o tara in alta. Cu toate acestea, va recomandam sa nu transportati cu dvs sume de bani mai mari decat cele necesare pentru calatorie. Aceasta recomandare se aplica oricarei calatorii, nu doar celor ce presupun transportul international de persoane cu autocarul intre Romania si Italia.

clockDurata medie a calatoriei cu autocarul pe traseul Romania – Italia

Cele mai populare destinatii din Italia sunt urmatoarele: Parma, Genova, Torino, Padova, Bologna, Roma, Napoli si Milano. Vom calcula durata unei calatorii intre aceste orase si capitala Bucuresti pentru a obtine o durata medie a unei calatorii pe ruta Romania – Italia.

 • Bucuresti – Parma: 18 h
 • Bucuresti – Genova: 21 h
 • Bucuresti – Torino: 21 h
 • Bucuresti – Padova: 16 h
 • Bucuresti – Bologna: 18 h
 • Bucuresti – Roma: 22 h
 • Bucuresti – Napoli: 23 h
 • Bucuresti – Milano: 19 h

Calculand dupa aceste distante, putem sa ne dam seama asadar ca durata medie a unei calatorii cu autocarul intre aceste doua tari este de 17,3 ore. Este asadar mai aproape decat Anglia, Spania sau alte tari vestice preferate de romanii care muncesc peste hotare.

Desigur, atunci cand alegeti solutia transportului international de persoane va recomandam sa cereti mai multe informatii de la firma de transport, deoarece durata calatoriei dvs va depinde in totalitate de orasele de plecare si destinatie.

Alegeti cu atentie compania de transport

icon (2)Nu conteaza doar pretul transportului, ci de multe ori diferenta este facuta de lucruri care pot sa para mai lipsite de importanta la inceput. Ne referim aici, desigur, la conditiile in care se afla flota de autocare, la confortul pe care il ofera acestea pasagerilor, la numarul si limita de bagaje permisa, la ratingul oferit de clienti etc. Alegeti cu atentie pentru a avea parte de o calatorie placuta, fara peripetii.

Asigurati-va ca aveti cu dvs documentele necesare

pasaportCand calatoriti in Italia ar trebui sa aveti asupra dvs buletinul din Romania, biletul de calatorie, pasaportul valabil (nu este obligatoriu, dar recomandat), asigurarea medicala sau de calatorie (optional), documentele necesare daca sunteti insotiti de minori si acte doveditoare pentru achizitia bunurilor pe care le transportati (chitante, facturi etc). Pastrati-le in siguranta si faceti copii la toate aceste acte pentru a le putea prezenta autoritatilor vamale daca va sunt solicitate.

Nu intarziati la imbarcare

romania-germaniaFirmele care se ocupa de transportul international de persoane pe ruta Romania – Italia cu autocarul trebuie sa respecte un program bine stabilit, dat fiind faptul ca exista calatori care au legaturi cu trenul, avionul sau autocarul pe care nu le pot pierde. Din acest motiv va recomandam sa ajungeti la imbarcare cu cel putin 30 de minute inainte de ora plecarii, pentru a evita orice intarzieri neplacute.

Respectati legile tarilor pe care le tranzitati

peaceAsigurati-va ca sunteti informati cu privire la legile statelor prin care treceti in drum spre Italia si ca le respectati cu aceeasi strictete cu care respectati legile romane sau cele italiene.

Respectati regulile firmei de transport

bookEste important sa va insusiti si sa respectati regulile impuse de transportator pentru ca atat dvs cat si ceilalti pasageri sa dispuneti de o calatorie civilizata si in conditii confortabile. Aceste reguli pot contine, printre altele, interdictia consumului de alcool si fumatului la bordul autocarului, precum si interzicerea comportamentelor violente (fizice sau verbale) in timpul calatoriei.

Nu cumparati bunuri contrafacute din Italia

people-tradingGuvernul italian are o regula foarte stricta in ceea ce priveste achizitia de bunuri contrafacute pe teritoriul tarii sale. Turistii sunt cei mai expusi riscului de a achizitiona lucruri contrafacute pentru ca sunt mai ieftine decat originalele, dar se aplica amenzi destul de usturatoare pentru cei care fac acest lucru.

Atunci cand alegeti optiunea transportului de persoane international pe ruta Romania – Italia va asigurati o serie de avantaje pretioase: preturi reduse, autocare moderne si o calatorie confortabila. In schimb, va  trebui sa aveti grija la toate aspectele mentionate mai sus pentru a va asigura ca nu intampinati nici un fel de problema la intrarea in tara.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×