Transport international de persoane Romania – Letonia

Totul despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Letonia

Letonia se afla pe lista tarilor baltice care manifesta o atractie puternica pentru multi turisti romani dornici sa descopere frumusetile si istoria acestor state din nordul Europei. Este o tara destul de mica, avand putin peste 2 milioane de locuitori, dar obiectivele turistice pe care le detine sunt vizitate in fiecare an de un numar mare de turisti, inclusiv din Romania. Din acest motiv companiile care ofera servicii de transport international de persoane pe ruta Romania – Letonia sunt destul de multe si de ocupate.

Daca va intrebati care sunt obiectivele turistice de care va puteti bucura in Letonia, lista este destul de lunga. Putem incepe, insa, cu principalul oras al acestei tari: capitala Riga. Cei mai multi turisti romani ce-si doresc o escapada intr-o capitala baltica plina de istorie, cultura si frumuseti arhitecturale se indreapta catre Riga, unul dintre cele mai frumoase si interesante orase din nordul Europei.

Daca sunteti, in schimb, iubitori de natura si doriti sa lasati orasul in urma dvs, incercati Parcul National Razna. Se afla in regiunea Latgale din Letonia, se intinde pe o suprafata totala de 532 kilometri patrati si are ca principal obiectiv protejarea lacului Razna. Circa 14% din suprafata totala a parcului este acoperit de apa, creand astfel un ecosistem deosebit de interesant ce cuprinde lacuri mai mari sau mai mici, paduri intinse si specii rare de plante si animale.

Turistii ce doresc sa viziteze aceasta tara folosesc adeseori autocarele pe ruta Romania – Letonia si inapoi, deoarece preturile sunt mult mai mici decat cele percepute de companiile aeriene, limitele de bagaje sunt foarte mari si conditiile de calatorie sunt moderne si confortabile.

Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!

cta

suitcaseCate bagaje puteti transporta in autocar pe ruta Romania – Letonia

Atunci cand planuiti o calatorie cu autocarul intre Romania si Letonia trebuie sa luati in considerare si greutatea bagajelor pe care le transportati. Turistii, de obicei, calatoresc cu destul de putine bagaje, pentru ca nu e foarte comod sa te deplasezi cu greutati mari, dar romanii care merg in Letonia la munca ar putea avea nevoie de mai multe bagaje, motiv pentru care serviciile de transport cu autocarul reprezinta o solutie foarte buna.

 1. Cele mai multe companii vor permite pasagerilor lor sa transporte unul sau doua bagaje mari, de cala, pentru fiecare persoana adulta. Aceste bagaje nu trebuie de regula sa depaseasca greutatea totala de 45 de kilograme. Ele vor fi depozitate in spatiul special amenajat din cala autocarului si nu veti putea sa umblati la ele in timpul calatoriei, astfel incat nu trebuie sa va asezati in ele bunuri de care ati putea avea nevoie pe drum.
 2. Obiectele utile pe parcursul calatoriei se incadreaza foarte bine in bagajul de mana pe care il puteti lua cu dvs. Acesta poate fi o geanta de mici dimensiuni sau un ghiozdan, dar nu trebuie sa depaseasca greutatea de 5 kilograme. Asezati-va in acest bagaj mic lucruri precum alimente, bauturi racoritoare, dispozitive electronice, documente etc.
 3. Copiii cu varsta mai mica de 3 ani vor putea transporta si ei bagaje gratuite in limita maxima de 10 kilograme, in timp ce copiii cu varsta intre 3 si 12 ani au dreptul la circa 25 de kilograme de bagaje. Aceste limite sunt de obicei suficiente pentru a transporta lucrurile necesare celor mici.
 4. Daca aveti nevoie de mai mult spatiu decat cel oferit de catre compania de transport, veti putea sa depasiti aceste limite in schimbul achitarii unei taxe. De obicei aceasta taxa se incadreaza intre 1 si 2 Euro pentru fiecare kilogram depasit.

Va rugam sa tineti cont de faptul ca toate aceste informatii au caracter informativ, ceea ce inseamna ca ar putea sa nu fie valabile pentru orice companie de transport de pe piata. Fiecare firma are dreptul de a-si seta propriile reguli, ceea ce inseamna ca exista posibilitatea sa va loviti de alte regulamente. Va recomandam sa cereti detalii cu privire la acest aspect de la reprezentantii companiei de transport, mai ales daca stiti ca aveti nevoie de bagaje cu o greutate mare.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Romania si Letonia

Dat fiind faptul ca Letonia este una dintre tarile din nordul Europei, trebuie sa va asteptati la un drum destul de lung cu autocarul. Conditiile moderne de transport si facilitatile pe care vi le pun la dispozitie firmele vor face insa ca timpul sa treaca pe nesimtite.

In cele ce urmeaza vom determina care este durata medie a unei asemenea calatorii intre Romania si Letonia, tinand cont de capitala Bucuresti si cele mai importante orase din Letonia.

 • Bucuresti – Riga: 26 h
 • Bucuresti – Daugavpils: 26 h
 • Bucuresti – Liepaja: 26 h
 • Bucuresti – Jelgava: 26 h
 • Bucuresti – Jurmala: 27 h
 • Bucuresti – Ventspils: 27 h
 • Bucuresti – Rezekne: 27 h
 • Bucuresti – Valmiera: 28 h

Iata, asadar, ca durata medie a unei calatorii cu autocarul intre cele doua tari este de 26,6 ore, ceea ce inseamna un drum mult mai lung decat pana in tari precum Anglia, Franta, Austria sau Germania. Doar Finlanda, Estonia, Norvegia ori Suedia se afla mai departe de Romania decat Letonia.

Tineti cont, insa, de faptul ca durata exacta a calatoriei dvs va depinde in cea mai mare masura de orasele de plecare si sosire pe care le alegeti, astfel incat ar fi o idee buna sa cereti aceste informatii de la compania de transport.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Romania si Letonia

Romanii nu au nevoie de viza pentru a calatori in Letonia, ceea ce inseamna ca va trebui sa aveti asupra dvs doar pasaportul sau buletinul din Romania. Oferiti insa o mare atentie acestor documente, deoarece ele trebuie sa fie valabile pe toata durata vizitei dvs si sa se afle in stare fizica buna. Daca nu se pot citi usor informatiile de pe ele s-ar putea sa intrati in anumite probleme cu autoritatile.

icon (3) interfaceLimite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Romania – Letonia

Va recomandam sa tineti cont si de restrictiile legate de bunurile pe care le puteti transporta intre cele doua tari. Este foarte important, asadar, sa va feriti de transportul unor bunuri periculoase precum arme albe sau de foc, narcotice, medicamente in cantitati mari, bunuri piratate, animale sau produse din animale pe cale de disparitie etc.

Exista anumite reglementari europene legate si de transportul bauturilor alcoolice si a produselor din tutun pe care trebuie sa le cunoasteti pentru a evita problemele la granita.

interface

Cantitatea maxima permisa pentru produsele din tutun

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitatea maxima permisa pentru bauturile alcoolice

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Retineti faptul ca fiecare cantitate de mai sus reprezinta maximul pe care o persoana adulta, cu varsta peste 18 ani, il poate transporta. Astfel, daca aveti asupra dvs 200 de trabucuri nu veti mai putea transporta alte produse din tutun. Regula se aplica pentru fiecare cantitate mentionata mai sus.

Daca autoritatile vamale considera ca bunurile pe care le transportati au ca scop principal uzul comercial vor putea sa le confiste, motiv pentru care va recomandam sa transportati doar atat cat folositi dvs.

Alte sfaturi utile

Tineti cont si de sfaturile de mai jos pentru a va bucura de o calatorie in cele mai bune conditii:

Cumparati asigurari de calatorie si de sanatate
people (1)Asigurarile va pot ajuta sa scapati din multe probleme neprevazute ce pot sa apara pe parcursul calatoriei. Sunt destul de ieftine si isi merita investitia.
Pastrati documentele in siguranta
pasaportVa recomandam sa pastrati actele dvs la indemana si sa faceti copii de siguranta pentru ele. In acest fel va veti asigura ca nu le pierdeti si ca nu vor fi sustrase din posesia dvs.
Sositi la timp la imbarcare
romania-germaniaDaca intarziati la imbarcare riscati sa pierdeti cursa, dat fiind faptul ca autocarele nu pot astepta pasagerii intarziati. Sositi cu cel putin 30 de minute inainte de ora de plecare.
Alegeti transportul de persoane cu autocarul daca doriti sa calatoriti pe ruta Romania – Letonia ieftin, cu multe bagaje si in conditii de confort maxim. Aveti de ales intre o multime de companii de transport care va ofera autocare moderne cu facilitati extrem de atragatoare, astfel incat va invitam sa analizati intreaga oferta cu atentie.
Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×