Transport international de persoane Romania – Lituania

suitcaseLimite de bagaje in autocar pe ruta Romania – Lituania

Atunci cand planuiti o calatorie cu autocarul pe ruta Romania – Lituania, fie ca este vorba despre una de placere sau una de afaceri, este foarte important sa aveti grija la greutatea bagajelor pe care le transportati. Din fericire, limitele de greutate oferite de companiile de transport cu autocarul sunt mult mai mari decat cele impuse de companiile aeriene. Iata mai jos cateva informatii orientative.

 1. Veti avea voie, cel mai probabil, sa transportati unul sau doua bagaje mari, de cala, care nu trebuie sa depaseasca insa greutatea totala de 45-50 de kilograme. Acestea vor fi depozitate in spatiul special desemnat din cala autocarului sau in remorca acestuia, daca masina este prevazuta cu una.
 2. Pe langa bagajele de cala veti mai putea lua cu dvs si un bagaj mic, de mana, de dimensiuni reduse, care nu trebuie sa depaseasca greutatea de 5 kilograme. Acest bagaj este cel in care va veti putea pune toate lucrurile esentiale pe durata calatoriei, precum mancare, bauturi racoritoare, documente importante, dispozitive electronice si altele. Aveti grija insa sa nu depasiti greutatea specificata de companie.
 3. In cazul in care calatoriti cu minori, este bine sa stiti ca fiecare copil cu varsta mai mica de 3 ani beneficiaza la randul lui de circa 10 kilograme de bagaje in mod gratuit, in timp ce copiii cu varsta intre 3 si 12 ani au dreptul la aproximativ 25 de kilograme de bagaje.
 4. Daca nevoile dvs va impun transportul unor bagaje cu o greutate mai mare decat cea specificata va trebui sa achitati o taxa in plus pentru fiecare kilogram depasit. Aceasta taxa poate fi cuprinsa intre 1 si 2 Euro pe kilogram si se admite doar in cazul in care ramane loc liber in spatiul de depozitare dupa ce toti pasagerii isi vor fi imbarcat bagajele gratuite.

Va rugam sa tineti cont de faptul ca informatiile de mai sus nu sunt valabile pentru toate companiile de transport. Ele au doar caracter informativ si orientativ, pentru ca dvs sa stiti la ce trebuie sa va asteptati. Va recomandam sa discutati aceste detalii in amanunt cu reprezentatii companiei de transport atunci cand va hotarati sa cumparati sau sa rezervati biletul de calatorie.

Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!

cta

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Romania si Lituania

Pentru ca nu putem spune cu certitudine cat va dura calatoria dvs cu autocarul (dat fiind faptul ca acest detaliu depinde de punctele de plecare si sosire pe care le alegeti) in aceasta sectiune vom incerca sa determinam durata medie a unui asemenea drum tinand cont de capitala Bucuresti si de cele mai importante orase din Lituania: Vilnius, Kaunas, Klaipeda, Siauliai, Alytus, Jonava, Utena si Taurage.

 • Bucuresti – Vilnius: 23 h
 • Bucuresti – Kaunas: 23 h
 • Bucuresti – Klaipeda: 25 h
 • Bucuresti – Siauliai: 24 h
 • Bucuresti – Alytus: 22 h
 • Bucuresti – Jonava: 23 h
 • Bucuresti – Utena: 24 h
 • Bucuresti – Taurage: 24 h

Iata, asadar, ca durata medie a unei calatorii cu autocarul pe ruta Romania – Lituania este de 23,5 ore. Nu uitati sa cereti informatii de la compania de transport pentru a afla cu precizie cat va dura drumul dvs in functie de traseul pe care il alegeti.

business (2)Documente necesare pentru a calatori in Lituania

Dat fiind faptul ca ambele state se afla in Uniunea Europeana, cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in tara nordica. Cu toate acestea, va trebui sa aveti asupra dvs pasaportul sau buletinul din Romania, in stare de valabilitate si in conditii suficient de bune pentru ca informatiile de pe ele sa fie usor de citit.

interface icon (3)Limite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Romania – Lituania

Atunci cand planuiti o calatorie cu autocarul intre Romania si Lituania va trebui sa luati in considerare si continutul bagajelor pe care le transportati. Regulile interne ale Uniunii Europene permit multe libertati membrilor sai, dar trebuie sa va feriti de transportul de bunuri periculoase precum arme de orice fel, munitie, animale sau produse obtinute de la  animale pe cale de disparitie, bunuri piratate (filme, jocuri, muzica etc), narcotice, cantitati mari de medicamente si altele asemenea.

Nu uitati ca exista anumite limite europene si pentru produsele din tutun si alcool, pe care vi le prezentam mai jos.

interface

Cantitatea maxima permisa pentru produsele din tutun

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitatea maxima permisa pentru bauturile alcoolice

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Trebuie sa va amintiti faptul ca fiecare cantitate de mai sus reprezinta maximul pe care o persoana adulta, cu varsta peste 18 ani, il poate transporta. Astfel, daca aveti asupra dvs 60 litri de vin spumant nu veti mai putea transporta alte bauturi alcoolice.

Autoritatile vamale au libertatea de confisca toate bunurile pe care le considera ca avand principal scop uzul comercial, astfel incat va recomandam sa nu transportati mai mult decat folositi dvs personal, chiar daca sederea in Lituania se face pe o perioada mai indelungata.

Alte sfaturi utile

In aceasta sectiune va oferim o serie de sfaturi utile pe care va recomandam sa le luati in considerare cand planuiti sa folositi serviciile de transport persoane cu autocarul pe ruta Romania – Lituania sau orice alta ruta din Europa.

Aveti grija la documentele pe care le transportati
pasaportActele dvs reprezinta garantia ca veti reusi sa traversati cu bine fiecare granita pentru a ajunge la destinatie, astfel incat este foarte important sa le oferiti atentie maxima si sa le pastrati in siguranta. O idee buna este si realizarea de copii pentru acestea.
Nu intarziati la imbarcare
romania-germaniaVa recomandam sa ajungeti cu cel putin 30 de minute inainte de plecare pentru a va plasa bagajele si pentru a va ocupa locul in autocar. Este foarte important sa nu intarziati deoarece riscati sa pierdeti cursa pentru care deja ati platit
Analizati mai multe oferte
business (2)Exista diverse companii de transport care ofera mai multe servicii si facilitati pentru pasagerii lor, astfel incat e o idee buna sa analizati mai multe oferte inainte de a lua o decizie de cumparare. In acest mod va veti asigura ca alegeti compania care indeplineste cat mai multe dintre cerintele dvs.
Respectati regulile interne
peaceFiecare firma de transport dispune de o serie de reguli interne pe care trebuie sa le cunoasteti si sa le respectati. Aceste reguli au scopul de a asigura tuturor pasagerilor o calatorie cat mai placuta si de a evita aparitia problemelor pe parcursul ei.
Cumparati o asigurare de calatorie
people (1)Asigurarile de calatorie sunt ieftine si se pot dovedi de un real ajutor in cazul in care apar diverse situatii neplacute. Puteti intreba chiar firma de transport despre aceasta optiune sau puteti alege o companie independenta, dar va recomandam sa faceti aceasta investitie pentru siguranta dvs.
Transportul cu autocarul pe ruta Romania – Lituania este o solutie foarte buna pentru cei care doresc sa calatoreasca in conditii maxime de confort, sa plateasca mai putin decat la avion si sa transporte un numar mai mare de bagaje. Este o alegere potrivita atat pentru turisti cat si pentru persoanele care calatoresc in interes de afaceri.
Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×