Transport international de persoane Romania – Norvegia

Tot ce trebuie sa stiti despre transportul de persoane pe ruta Romania – Norvegia

Norvegia face parte, alaturi de Suedia si Danemarca, din randul statelor nordice tot mai cautate de catre romanii care doresc sa-si gaseasca locuri de munca in alte tari. Diaspora romana din Norvegia numara mai mult 7000 de reprezentanti care lucreaza in aceasta tara, iar numarul lor se afla in crestere datorita eliminarii de catre Guvernul Regatului Norvegiei a restrictiilor privind accesul cetatenilor romani pe piata norvegiana a muncii.

Un alt numar mare de romani se indreapta anual spre Norvegia datorita atractiilor turistice pe care statul nordic le ofera. Pentru acestia cea mai importanta destinatie este capitala Oslo, un oras minunat, foarte interesant si cu un trecut cu adevarat fascinant. Aici turistii pot gasi o multime de obiective turistice si pot intelege mai bine istoria faimoasa a vikingilor.

Datorita romanilor care lucreaza sau viziteaza aceasta tara, companiile care asigura transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Norvegia sunt foarte solicitate, motiv pentru care va recomandam sa va achizitionati din timp biletul de calatorie.

Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!

cta

suitcaseDetalii despre bagajele permise in autocar pe ruta Romania – Norvegia

Daca alegeti transportul cu autocarul este important sa luati la cunostinta restrictiile pe care companiile de transport le impun pasagerilor in privinta bagajelor.

 1. Veti putea lua cu dvs unul sau doua bagaje mari, pentru cala, atat timp cat greutatea totala a acestora nu depaseste 40-45 kilograme (limita variaza de la o companie la alta). Aceste bagaje vor fi asezate in remorca autocarului sau in compartimentul special amenajat din cala acestuia.
 2. In compartimentul de calatorie veti avea voie sa luati cu dvs un singur bagaj de mana, care poate fi un ghiozdan, o sacosa sau o geanta de dimensiuni reduse. Va recomandam ca in acest bagaj sa va pastrati bunurile pretioase si fragile, precum si cele necesare pentru calatorie (mancare, bauturi racoritoare, medicamente, documente etc).
 3. Cele mai multe companii de transport va vor permite sa depasiti limitele impuse greutatii si numarului de bagaje daca spatiul din autocar o permite. Pentru acest lucru, insa, va trebui sa achitati o taxa care variaza intre 1 si 2 Euro, in functie de firma pe care ati ales-o.

Asigurati-va ca intrebati despre restrictiile privitoare la bagaje atunci cand va cumparati biletul de calatorie, mai ales daca stiti ca veti avea nevoie de un spatiu mai mare decat cel mentionat mai sus.

icon (3) interfaceRestrictii pentru bunurile permise la intrarea in Norvegia

Norvegia nu este o tara membra a Uniunii Europene, motiv pentru care restrictiile legate de bunurile ce pot fi trecute de granita sa sunt ceva mai severe decat in tari precum Anglia, Germania, Italia sau Spania.

interface

Reguli privind produsele din tutun

Daca aveti peste 18 ani veti putea introduce produse din tutun in Norvegia in urmatoarele cantitati maxime:

 • 200 de tigari
 • 250 de grame de tutun
 • 200 de foi pentru tigari de foi

icon (3)

Reguli privind bauturile alcoolice

Persoanele cu varsta peste 18 ani pot transporta bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%, iar bauturile care depasesc aceasta concentratie sunt permise doar pentru persoanele peste 20 de ani. Iata si restrictiile privitoare la cantitatea bauturilor alcoolice permisa:

 • 1 litru de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%, dar de maxim 60%
 • 1,5 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie intre 2,5% si 22%
 • 2 litri de bere sau alte bauturi alcoolice cu o concentratie intre 2,5% si 4,7%.

Toate produsele din tutun sau bauturile alcoolice care depasesc aceste cantitati vor trebui declarate si justificate in fata autoritatilor vamale. Bunurile pot fi confiscate daca autoritatile considera ca urmeaza a fi folosite in scop comercial.

icon (1)Alte informatii si restrictii privind bunurile permise in Norvegia

In afara de restrictiile privind alcoolul si tutunul mai trebuie sa tineti cont si de urmatoarele aspecte atunci cand alegeti transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Norvegia:

 • Plantele si animalele pe cale de disparitie, precum si accesoriile sau produsele derivate sunt interzise la intrarea in tara. Lista de animale include elefanti, leoparzi, tigri, lupi, crocodili, serpi, pasari de prada, oua de pasari salbatice, orhidee si anumite specii de cactus.
 • Medicamentele pe care le transportati trebuie sa fie in cantitati mici, suficiente pentru uzul personal. Va recomandam, de asemenea, sa dispuneti de reteta sau alt act medical justificativ pentru folosirea lor.
 • Sunt interzise complet drogurile, otravurile, bauturile alcoolice cu o concentratie mai mare de 60%, armele, munitia, artificiile, cartofii, carnea, produse din carne, lapte si produse lactate provenite din tari din afara Uniunii Europene.
 • Numerarul pe care il aveti asupra dvs nu ar trebui sa depaseasca suma totala de 10000 de Euro sau echivalentul acesteia in alte monede pentru a nu avea probleme la granita. Va recomandam, cu toate acestea, sa nu transportati cu dvs sume de bani atat de mari in numerar.

Tineti cont de aceste restrictii si nu veti avea nicio problema in traversarea granitei.

business (2)Documentele necesare calatoriei pe ruta Romania – Norvegia

Nu aveti nevoie de viza pentru intrarea in Norvegia, dar va recomandam sa dispuneti asupra dvs de urmatoarele documente:

 • Pasaport romanesc valabil.
 • Cartea de identitate valabila, emisa dupa anul 2009 in cazul cetatenilor romani. Cartile de identitate romanesti emise inainte de 2009 nu sunt recunoscute drept documente valide pentru calatorie in Norvegia.
 • Biletul de calatorie.
 • Documente care sa ateste scopul calatoriei dvs, daca ele exista.

Este important sa dispuneti de aceste documente in stare buna pentru a nu avea probleme la intrarea in Norvegia. De asemenea, daca durata sederii dvs va fi mai mare de 90 de zile veti avea nevoie de obtinerea unui permis de sedere din partea autoritatilor norvegiene.

clockDurata medie de calatorie cu autocarul intre Romania si Norvegia

Cele mai importante destinatii norvegiene vizate de transportul international de persoane cu autocarul sunt urmatoarele: Oslo, Lillehammer, Hamar, Moss, Sarpsborg si Bergen. Tinand cont de distanta dintre acestea si capitala Bucuresti vom incerca in cele ce urmeaza sa stabilim o durata medie de calatorie cu autocarul intre Romania si Norvegia.

 • Bucuresti – Oslo: 31 h
 • Bucuresti – Lillehammer: 32 h
 • Bucuresti – Hamar: 32 h
 • Bucuresti – Moss: 30 h
 • Bucuresti – Sarpsborg: 30 h
 • Bucuresti – Bergen: 37 h

Astfel, putem afirma ca durata medie intre Romania si Norvegia este de 32 de ore, dar va recomandam sa consultati operatorul pe care l-ati ales pentru a determina durata exacta a calatoriei dvs, care depinde in mare masura de punctele de plecare si de destinatie pe care le stabiliti.

Sfaturi utile pentru cursele cu autocarul pe ruta Romania – Norvegia

Va recomandam sa tineti cont si de sfaturile de mai jos pentru a va asigura o calatorie cat mai confortabila.

Respectati regulile interne ale companiei de transport
bookFirmele de transport incearca sa asigure conditii moderne si confortabile de calatorie pentru toti pasagerii lor, motiv pentru care acestia din urma vor trebui sa respecte un set de reguli desemnate sa ofere aceste conditii. Lista de reguli difera de la o companie la alta, dar cele mai des intalnite interzic fumatul in spatiul comun de calatorie, consumul de bauturi alcoolice pe tot parcursul traseului sau manifestarea comportamentelor violente (fizice sau verbale) la adresa altor pasageri sau a angajatilor.
Aveti grija de documentele dvs
pasaportEste recomandat sa va pastrati documentele la indemana in bagajul de mana pe care sa-l supravegheati mereu pentru a va asigura ca nu rataciti actele. Totodata, e o idee buna sa faceti copii la aceste documente si sa le pastrati intr-un loc separat de originale, cum ar fi bagajul de cala.
Achizitionati asigurari medicale si de calatorie

people (1)S-ar putea sa nu aveti nevoie de ele, dar asigurarile medicale si de calatorie sunt investitii bune daca luam in calcul pretul lor mic si despagubirile financiare pe care le veti primi pentru orice eventuala problema peste care veti da pe drum.

Prezentati-va devreme la imbarcare

romania-germaniaCompaniile care asigura transportul international de persoane pe ruta Romania – Norvegia sau orice alte rute din Europa trebuie sa respecte un program bine stabilit pe care nu il pot modifica din cauza pasagerilor intarziati. Asigurati-va ca ajungeti cu cel putin 30 de minute inainte de plecare pentru a nu pierde cursa.

Pastrati chitantele si facturile bunurilor transportate

business (1)In cazul in care autoritatile norvegiene va vor cere sa justificati achizitia bunurilor pe care le transportati, chitantele si facturile tranzactiilor se vor dovedi foarte folositoare pentru grabirea procesului de trecere a granitei.

Va recomandam sa alegeti cu incredere transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Norvegia, deoarece conditiile maxime de confort pe care le ofera operatorii rivalizeaza cu cele oferite de companiile aeriene. In acelasi timp, insa, preturile de calatorie sunt mult mai mici.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×