Transport international de persoane Romania – Portugalia

Tot ce trebuie sa știti despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Portugalia

Romania și Portugalia sunt doua tari europene care impart multe afinitati culturale și lingvistice, lucru care face mult mai ușoara integrarea romanilor ce doresc sa-și gaseasca un loc de munca bine platit in tara de pe malul Oceanului Atlantic. Numarul oficial al conationalilor noștri care locuiesc și muncesc in Portugalia este mai mare de 40.000 de persoane. Acest lucru inseamna, totodata, ca firmele ce ofera servicii de transport international cu autocarul pe aceasta ruta sunt foarte aglomerate, in ciuda distantei destul de mari dintre tara noastra și Portugalia.

Dar nu numai romanii care doresc sa munceasca in Portugalia folosesc autocarul pentru a ajunge in aceasta tara, ci și cei care doresc sa viziteze și sa se bucure de frumusetile pe care statul portughez le are de oferit turiștilor. Vorbim aici, in primul rand, de minunata Lisabona, un oraș cu o istorie fascinanta și o multime de atractii turistice care vor incanta orice vizitator, din orice colt al globului.

Daca mai punem la socoteala și numeroasele statiuni turistice care impanzesc litoralul Portugaliei veti descoperi ca o singura vacanta nu este de ajuns pentru a va bucura de tot ce are de oferit frumoasa tara latina.

[toplist]

Destinatii Populare Portugalia

Curse Romania-Lisabona

Curse Romania-Porto

Curse Romania-Coimbra

Curse Romania-Braga

Curse Romania-Guimares

Curse Romania-Setubal

suitcaseLimite pentru bagajele permise in autocar pe ruta Romania – Portugalia

Atunci cand alegeti transportul de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Portugalia trebuie sa tineti cont de restrictiile de greutate care se aplica bagajelor pe care le transportati. Din fericire pentru romanii care calatoresc des pe aceasta ruta pentru serviciu sau pentru turiștii care vor sa aduca acasa cadouri pentru cei dragi, limitele impuse de companiile de transport cu autocarul sunt mult mai mari decat cele ale companiilor aeriene.

  1. Veti avea voie sa transportati unul sau doua bagaje mari care nu trebuie sa depașeasca greutatea totala de 40 de kilograme. Acestea sunt, desigur, bagajele de cala ce vor fi depozitate in spatiul special destinat din autocar sau in remorca acestuia, daca mașina este prevazuta cu una. Nu veti avea acces la ele pe parcursul calatoriei decat in caz de urgenta, motiv pentru care va recomandam sa nu puneti in ele lucruri utile pe durata calatoriei.
  2. Toate lucrurile pe care ati putea sa le folositi in timpul calatoriei iși vor gasi loc in bagajul de mana pe care il veti putea lua cu dvs la bordul autocarului. Acesta poate fi un ghiozdan sau o geanta de mici dimensiuni și nu trebuie sa depașeasca greutatea de 5 kilograme. In el puteti așeza mancare, bauturi racoritoare, dispozitive electronice, haine, documente etc.
  3. Copiii cu varsta mai mica de 3 ani vor avea și ei dreptul in mod gratuit la maxim 10 kilograme de bagaje, in timp ce copiii cu varsta intre 3 și 12 ani vor putea transporta circa 25 de kilograme de bagaje.
  4. Daca aveti nevoie sa transportati mai multe bagaje decat limitele impuse de companiile de transport va trebuie sa achitati o suma de bani pentru fiecare kilogram pe care il depașiti. Mai exact, taxa poate fi cuprinsa intre 1 și 2 Euro pentru fiecare kilogram extra, motiv pentru care va sfatuim sa va incadrati in limitele impuse de compania de transport.

Va rugam sa tineti cont de faptul ca informatiile de mai sus au caracter informativ, ceea ce inseamna ca ar putea sa nu fie conforme cu realitatea. Firmele de transport care efectueaza curse cu autocarul pe ruta Romania – Portugalia sunt libere sa-și creeze propriile reguli, motiv pentru care va recomandam sa va interesati de limitele pentru bagaje inainte de a achizitiona sau rezerva biletul de calatorie.

interface icon (3)Restrictii privind bunurile transportate la intrarea in Portugalia

Autoritatile portugheze nu vor privi cu ochi buni transportul anumitor lucruri interzise la granita. In aceasta categorie intra diverse arme albe sau de foc, munitie, animale vii, produse din animale pe cale de disparitie, produse ce incalca drepturile de autor (jocuri video, filme sau muzica piratata) etc.

Exista și anumite restrictii privind transportul produselor din tutun și al bauturilor alcoolice de care trebuie sa tineti cont:

interface

Cantitati maxime permise ale produselor din tutun

Nu transportati mai mult de urmatoarele cantitati:

  • 800 de tigari
  • 400 de tigari de foi (maxim 3 grame fiecare)
  • 200 de trabucuri
  • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitati maxime permise ale bauturilor alcoolice

Nu depașiti urmatoarele cantitati:

  • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
  • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
  • 90 litri de vin
  • 60 de litri de vin spumant
  • 110 litri de bere

Trebuie sa tineti cont și de faptul ca aceste cantitati reprezinta maximul pentru fiecare persoana cu varsta mai mare de 18 ani. Acest lucru inseamna ca daca aveti asupra dvs 200 de trabucuri nu mai puteti transporta nici un alt produs din tutun. Același principiu se aplica și bauturilor alcoolice.

Va recomandam sa nu transportati bauturi alcoolice și produse din tutun in cantitati mai mari decat cele necesare uzului personal, deoarece autoritatile vamale din Portugalia sau din alte tari pe care le tranzitati le vor putea confisca sub suspiciunea de uz comercial.

business (2)Documentele necesare calatoriei pe ruta Romania – Portugalia

Cetatenii romani nu vor avea nevoie de viza pentru a calatori in Portugalia, ceea ce reduce foarte mult dificultatea birocratiei presupuse de o asemenea masura. In schimb, va trebui sa aveti asupra dvs fie cartea de identitate, fie pașaportul din Romania. Indiferent de documentul pe care il veti prezenta autoritatilor, asigurati-va ca acesta este in stare de validitate și ca nu prezinta urme de uzura puternice care sa impiedice citirea cu ușurinta a informatiilor.

clockDurata medie de calatorie cu autocarul in cursele Romania – Portugalia

Nu putem ști cu certitudine care va fi durata calatoriei dvs cu autocarul intre Romania și Portugalia, deoarece aceasta informatie depinde foarte mult de orașele de destinatie și sosire pe care le alegeti. Dar in cele ce urmeaza vom incerca sa determinam durata medie a unei asemenea calatorii tinand cont de capitala Romaniei, București, și de cele mai importante destinatii portugheze:

  • București – Lisabona: 38 h
  • București – Porto: 36 h
  • București – Estremoz: 37 h
  • București – Setubal: 38 h
  • București – Beja: 38 h
  • București – Evora: 37 h
  • București – Elvas: 36 h
  • București – Montemor: 38 h

Iata, așadar, ca durata medie a unei asemenea calatorii este de 37,2 ore, ceea ce pune Portugalia pe lista celor mai indepartate destinatii europene pentru autocarele ce ofera transport international de persoane pe continentul nostru. Conditiile moderne de transport, numeroasele facilitati oferite și confortul din autocarele companiilor de transport fac insa foarte placuta chiar și o calatorie atat de lunga.

Sfaturi utile pentru cursele cu autocarul pe ruta Romania – Portugalia

Va recomandam sa tineti cont și de urmatoarele sfaturi pentru a evita orice fel de probleme pe care le puteti intampina pe traseu și pentru a va asigura o calatorie in cele mai confortabile conditii:

Studiati mai multe companii de transport

icon (2)Cum spuneam mai sus, numarul companiilor de transport care efectueaza curse pe aceasta ruta nu este deloc mic, ceea ce inseamna ca optiunile dvs nu sunt limitate. Va incurajam sa studiati mai multe oferte inainte de a lua o decizie pentru a va asigura ca nu ratati anumite avantaje importante pentru dvs. Cu cate veti fi mai bine informati, cu atat mai buna va fi și decizia finala.

Oferiti o atentie suplimentara actelor dvs

pasaportDocumentele care va asigura tranzitarea statelor europene și intrarea in Portugalia trebuie pastrate in conditii de siguranta pe toata durata calatoriei. De asemenea, nu uitati sa faceti copii pentru ele inainte de plecare, pe care sa le tineti intr-un loc diferit de originale.

Prezentati-va din timp la imbarcare

romania-germaniaIncercati sa ajungeti la imbarcare cu cel putin 30 de minute inainte de ora de plecare pentru a evita orice fel de probleme. Companiile de transport nu vor putea amana plecare din cauza pasagerilor intarziati și veti risca astfel sa pierdeti cursa pentru care ati platit deja.

Respectati regulile companiei

peaceFiecare companie de transport dispune de un set de reguli pe care pasagerii sai trebuie sa le respecte pentru a asigura tuturor o calatorie confortabila și in conditii moderne. Familiarizati-va cu aceste reguli și nu va abateti de la ele.

Daca inca nu sunteti convinși ca transportul cu autocarul este cea mai buna optiune pentru calatoria dvs in Portugalia, va amintim pe scurt cateva avantaje de care veti beneficia: preturi foarte mici, conditii de transport excelente, autocare moderne, facilitati confortabile și limite mari pentru bagajele transportate.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

  • Eurolines Romania

Orar

  • L,M,M,J,V,S
    Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

  • De la 70€

Dotari

  • Priza Aer Conditionat Wifi
×