Transport international de persoane Romania – Spania

Tot ce trebuie sa stii despre transportul de persoane pe ruta Romania – Spania

Transportul international de persoane intre Romania si Spania prin intermediul autocarelor este in plina dezvoltare, dat fiind faptul ca diaspora romana dispune de un numar foarte mare de reprezentanti in Spania. Mai precis, cifrele din 2015 ne aratau ca nu mai putin de 700.000 de romani muncesc si locuiesc in aceasta tara. Daca adaugam la aceasta cifra si numarul mare de turisti care se indreapta spre destinatiile de vacanta spaniole in fiecare an, putem intelege de ce acest mijloc de transport este atat de solicitat.

Avantajele alegerii transportului cu autocarul in detrimentul unui zbor cu avionul sunt numeroase, dar principalul este legat de costurile reduse ale calatoriei. In plus, autocarele firmelor de transport sunt moderne si ofera conditii de cea mai inalta calitate, asigurand astfel o calatorie confortabila si sigura, indiferent de destinatia dvs.

 

[toplist]

suitcaseLimita pentru bagaje in autocar pe ruta Romania – Spania

Atunci cand alegeti sa calatoriti din Romania in Spania cu autocarul sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti si de care trebuie sa tineti cont pentru a va bucura de un drum fara peripetii. Unul dintre aceste lucruri esentiale este respectarea limitelor de greutate si numar ale bagajelor pe care le transportati cu dvs.

 1. Cele mai multe firme de transport nu permit calatorilor sa dispuna in mod gratuit in timpul calatoriei de mai mult de doua bagaje care insumeaza o greutate totala de 50-60 kilograme. Aceste bagaje vor fi depozitate in spatiul special destinat din cala vehiculului sau in remorca acestuia.
 2. In ceea ce priveste bagajul de mana pe care il veti putea lua cu dvs in compartimentul de calatorie, greutatea acestuia nu trebuie sa depaseasca de obicei 5 kilograme. In mod normal, acest bagaj nu ar trebui sa contina alte lucruri in afara celor necesare drumului pe care il veti parcurge. Ne referim aici, desigur, la alimente, apa, medicamente etc.
 3. Aceste limite pot fi depasite in cazul in care exista loc disponibil in autocar si in eventualitatea in care sunteti dispusi sa platiti taxele necesare. Cele mai multe companii de transport percep o taxa intre 1,5 si 2 euro pentru fiecare kilogram in plus.
 4. Mai mult decat atat, cele mai multe firme care se ocupa cu transportul international de persoane pe ruta Romania – Spania vor permite un bagaj gratuit in limita a 25 kg pentru copiii intre 4-12 ani si unul de maxim 10 kg pentru copiii sub 3 ani.

Va recomandam sa tineti cont de aceste informatii preliminare atunci cand va planuiti calatoria, dar si sa cereti detalii exacte de la transportator in momentul in care rezervati sau cumparati un bilet de calatorie. In acest fel va puteti asigura ca restrictiile firmei de transport sunt sau nu in concordanta cu cerintele dvs.

Destinatii Populare Spania

Barcelona

Curse Romania – Barcelona

Madrid

Curse Romania – Madrid

Valencia

Curse Romania – Valencia

Malaga

Curse Romania – Malaga

Sevillia

Curse Romania – Sevillia

Zaragoza

Curse Romania – Zaragoza

Murcia

Curse Romania – Murcia

Palma-de-Mallorca

Curse Romania – Mallorca

Madrid

Curse Romania – Madrid

icon (1)Bunuri permise sau interzise la intrarea in Spania

La fel de important precum greutatea bagajelor pe care le transportati trebuie sa fie si continutul acestora, deoarece exista anumite limite si interdictii cu privire la bunurile pe care le puteti introduce in Spania atunci cand calatoriti cu autocarul. Cititi mai jos pentru a afla care sunt aceste restrictii.

interfaceCantitati de tutun permise la intrarea in Spania

Tineti cont de informatiile de mai jos pentru a sti exact care este cantitatea produselor din tutun pe care aveti voie sa le transportati peste granita.

 • 800 tigari
 • 400 tigari de foi (maxim 3 grame fiecare)
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitati de alcool permise la intrarea in Spania

Alcoolul este si el restrictionat, astfel incat va trebui sa oferiti o mai mare atentie cantitatilor pe care le luati din Romania.

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 de litri de vin
 • 60 de litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Este important sa tineti cont de aceste restrictii pentru a nu ridica suspiciuni autoritatilor vamale din Spania. Orice depaseste aceste cantitati poate fi considerat ca pericol de comercializare si poate fi confiscat.

Alte informatii de care trebuie sa tii cont

medicalNu transportati medicamente intr-o cantitate mai mare decat cea necesara pentru folosinta proprie.

personAnimalele de companie, daca au fost permise de catre transportator la bordul autocarului, trebuie sa fie identificabile si vaccinate conform normelor europene.

moneyNumerarul pe care il aveti asupra dvs nu este restrictionat intre tarile care fac parte din Uniunea Europeana, astfel incat puteti intra in Spania cu orice suma doriti. Cu toate acestea, va recomandam sa nu calatoriti cu sume mari de bani la dvs, pentru a evita riscul de pierdere sau sustragere a acestora.

business (2)Documentele necesare calatoriei pe ruta Romania – Spania

Una dintre cele mai importante griji pe care va trebui sa le aveti atunci cand alegeti transportul international de persoane cu autocarul este legata de siguranta si conformitatea documentelor pe care va trebui sa le prezentati autoritatilor vamale daca acestea va solicita acest lucru.

Tineti cont de faptul ca veti avea nevoie de urmatoarele documente:

 • Buletin/carte de identitate din Romania
 • Pasaport (nu este obligatoriu)
 • Biletul de calatorie
 • Documentele necesare daca sunteti insotiti de minori
 • Asigurare medicala (optional)

Tineti aceste documente la indemana si pastrati-le in siguranta pe toata durata calatoriei pentru a evita orice fel de probleme cu autoritatile vamale.

clockDurata medie de calatorie cu autocarul in cursele Romania si Spania

Nu putem spune cu certitudine care va fi durata calatoriei dvs cu autocarul intre Romania si Spania, dat fiind faptul ca aceasta depinde intr-o mare masura de punctul de plecare si de cel de destinatie. Cu toate acestea, luand in calcul capitala Bucuresti si cele mai importante orase din Spania, vom calcula o durata medie care ar trebui sa ofere suficiente informatii preliminare.

Cele mai populare destinatii spaniole, atat in scop de calatorie cat si in scopuri profesionale, sunt urmatoarele: Barcelona, Castellon, Cordoba, Madrid, Malaga, Sevilla, Valencia, Zaragoza.

 • Bucuresti – Barcelona: 28 h
 • Bucuresti – Castellon: 30 h
 • Bucuresti – Cordoba: 37 h
 • Bucuresti – Madrid: 33 h
 • Bucuresti – Malaga: 37 h
 • Bucuresti – Sevilla: 38 h
 • Bucuresti – Valencia: 31 h
 • Bucuresti – Zaragoza: 31 h

Durata medie a unei calatorii intre Romania si Spania este, asadar, de 33 ore. Va recomandam insa sa cereti estimari mai precise de la compania de transport in momentul in care cumparati sau achizitionati biletul de calatorie.

Sfaturi utile pentru cursele Romania – Spania

Transportul de persoane international cu autocarul pe ruta Romania – Spania sau orice alte rute din Uniunea Europeana trebuie tratat cu atentie, deoarece e nevoie sa tineti cont de anumite reguli si sa indepliniti anumite cerinte.

Dincolo de documente, de greutatea si numarul bagajelor va recomandam sa aveti in vedere si urmatoarele aspecte:

Nu intarziati la imbarcare

romania-germaniaVa recomandam sa ajungeti cu cel putin 30 de minute inainte de plecare pentru ca soferul sa va poata depozita corect bagajele, sa va verifice documentele si sa va ocupati locul in autocar. Calatorii intarziati nu vor putea fi asteptati deoarece trebuie sa se respecte programul de traseu.

Respectati regulile interne ale firmei de transport

icon (2)Fiecare companie dispune de o serie de reguli pe care le impune clientilor sai cu scopul de a asigura tuturor o calatorie cat mai placuta si confortabila. Va recomandam sa cititi aceste informatii si sa le respectati cu strictete.

Aveti grija la documentele dvs

pasaportEste principalul lucru de care trebuie sa aveti grija in timpul calatoriei. Asigurati-va ca documentele dvs sunt in ordine si sunt depozitate in siguranta. De asemenea, ar fi o idee buna sa aveti si copii la toate documentele, pe care sa nu le pastrati in acelasi loc ca si originalele.

Achizitionati o asigurare de calatorie si/sau medicala pentru Spania

people (1)Preventia este preferabila tratarii in cazul bolilor, iar acest lucru nu este mai putin valabil atunci cand vorbim de calatorii. Va recomandam sa cumparati si sa aveti la dvs o asigurare care sa va ofere despagubiri in caz de nevoie.

 

Transportul international de persoane pe ruta Romania – Spania cu autocarul este cu siguranta o alegere potrivita pentru oricine doreste sa economiseasca o suma importanta de bani si sa calatoreasca in conditii moderne si confortabile. Se potriveste atat celor care calatoresc pe aceasta ruta in interes de serviciu, cat si turistilor care viziteaza aceasta tara, deoarece autocarele firmelor de transport ajung cu usurinta in orice parte a Spaniei.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×