Transport international de persoane Romania – Suedia

Tot ce trebuie sa stiti despre transportul de persoane pe ruta Romania – Suedia

Suedia este tara cu cea mai mare populatie dintre toate statele nordice, fiind totodata a treia cea mai mare tara din Uniunea Europeana daca ne uitam la suprafata, motiv pentru care serviciile de transport de persoane international pe ruta Romania – Suedia sunt foarte solicitate.

Diaspora romana dispune de nu mai putin de 21000 de reprezentanti in Suedia, ceea ce inseamna ca in fiecare an numerosi conationali aleg autocarul pentru a calatori acasa si inapoi. Daca ne uitam si la motivele turistice pentru care Suedia este vizitata in fiecare an de un numar mare de turisti romani vom intelege de ce este important sa ne planificam din timp calatoria pe aceasta ruta.

[toplist]

Destinatii Populare Suedia

stockholm

Curse Romania – Stockholm

malmo

Curse Romania – Malmo

helinsborg

Curse Romania – Helinsborg

gotheborg

Curse Romania – Gotheborg

Lund

Curse Romania – Lund

Uppsala

Curse Romania – Uppsala

suitcaseLimita pentru bagajele permise in autocar pe ruta Romania – Suedia

Transportul de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Suedia este supus unor reguli pe care va recomandam sa le cunoasteti inainte de a incepe planificarea acestei calatorii. Unele dintre aceste reguli se refera strict la greutatea si numarul de bagaje pe care companiile de transport le permit la bordul autocarelor.

 1. Astfel, cele mai multe firme vor cere pasagerilor sa nu aduca cu ei mai mult de unul sau doua bagaje mari pentru cala. Fie ca alegeti unul sau doua, in functie de regulile interne ale firmei, greutatea totala nu trebuie sa depaseasca 40 de kilograme. Aceste bagaje vor fi plasate in compartimentul special amenajat din interiorul autocarului sau in remorca acestuia, daca ea exista.
 2. Pe langa bagajele mari, de cala, veti mai avea voie sa aduceti cu dvs la bordul autocarului un bagaj mic, de mana, care sa nu depaseasca greutatea de 5 kilograme. Acest bagaj poate fi un ghiozdan sau o sacosa care ar trebui sa contina doar lucruri esentiale pentru buna desfasurare a calatoriei. Aici ne referim in principal la mancare, bautura, medicamente, documente etc.
 3. Cele mai multe companii de transport vor permite, in limita spatiului ramas disponibil, depasirea limitelor de greutate sau de numar a bagajelor. Daca sunteti dispusi sa achitati taxa care variaza intre 1 si 1,5 Euro pentru fiecare kilogram depasit veti putea sa luati cu dvs mai multe bagaje in caz de nevoie.

Va recomandam sa discutati direct cu operatorul pe care il alegeti in momentul in care achizitionati biletul de calatorie pentru a afla toate informatiile legate de aceste restrictii. In acest fel va veti asigura ca nevoile dvs vor fi satisfacute.

interface icon (3)Restrictii la intrarea in Suedia privind bunurile transportate

Atunci cand alegeti transportul international de persoane pe ruta Romania – Suedia cu autocarul trebuie sa aveti in vedere si cateva reguli referitoare la bunurile pe care le transportati.

interface

Reguli privind produsele din tutun

Calatorii cu varsta peste 18 ani vor putea aduce cu ei produse din tutun atat timp cat ele sunt pentru uz personal sau pentru uzul familiei. Cu toate acestea, va recomandam sa nu depasiti urmatoarele cantitati pentru a nu intampina probleme la granita:

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi (maxim 3 grame fiecare)
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Reguli privind bauturile alcoolice

Daca aveti varsta mai mare de 20 de ani veti putea intra cu bauturi alcoolice in Suedia fara sa platiti taxe suplimentare. Totodata, la fel ca in cazul produselor din tutun, este important ca aceste bauturi alcoolice sa fie pentru uz propriu sau familial, sa fie transportate de catre dvs personal si sa nu depaseasca urmatoarele cantitati:

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu concentratie mai mica de 22%
 • 90 de litri de vin
 • 60 de litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Bunurile care depasesc aceste cantitati (fie ca vorbim de alcool sau tutun) ar putea fi confiscate la granita.

icon (1)Alte informatii si restrictii pentru bunurile permise in Suedia

Medicamentele pot fi transportate fara probleme intre Romania si Suedia deoarece ambele state sunt membre ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, cantitatea lor nu trebuie sa fie mai mare decat cea necesara pentru uz personal. Narcoticele folosite in scop medical, daca este cazul, necesita un certificat medical pentru a dovedi nevoia dvs de a le consuma. Totodata, cantitatea lor trebuie sa fie suficienta pentru maxim 3 luni.

Restrictii mai aspre se aplica pentru produse precum narcoticele folosite in alt scop decat cel medical, seringile injectabile, droguri, arme si munitie, animale vii (inclusiv pasari, pesti sau reptile), cutite si alte arme albe. Acestea vor necesita permise agreate de Uniunea Europeana si s-ar putea sa va creeze probleme serioase cu autoritatile vamale daca actele nu sunt in regula.

Sumele de bani in numerar nu sunt restrictionate in calatoriile dintre tari membre ale Uniunii Europene, astfel incat veti putea intra in Suedia cu orice suma de bani doriti. Cu toate acestea, va recomandam sa nu calatoriti cu numerar asupra dvs, ci in schimb sa aveti resursele financiare pe un card. Toate companiile de transport fac eforturi pentru a asigura pasagerii impotriva oricarui tip de infractiune, dar riscul de pierdere sau de sustragere a bunurilor dvs ramane in continuare destul de ridicat.

business (2)Documentele necesare calatoriei pe ruta Romania – Suedia

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Suedia, ci numai de pasaport sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Va mai recomandam sa aveti asupra dvs biletul de calatorie si asigurarile medicale si de calatorie, precum si orice alte acte care pot dovedi scopul profesional al vizitei dvs. Daca va deplasati in Suedia pentru prima oara in baza unei oferte de munca va recomandam sa verificati inainte de plecare validitatea viitorului angajator si sa aveti asupra dvs toate actele necesare. Aceste sfaturi sunt valabile si pentru lucratorii sezonieri.

clockDurata medie de calatorie cu autocarul in cursele Romania – Suedia

Durata medie a unei calatorii cu autocarul pe ruta Romania – Suedia depinde foarte mult de punctele de plecare si destinatie pe care le alegeti. Din acest motiv va recomandam sa va adresati pentru informatii precise firmei de transport pe care o alegeti.

Folosind capitala Bucuresti si cele mai importante destinatii din Suedia (Jonkoping, Goteborg, Malmo, Solvesborg, Falkenberg, Goteborg, Helsingborg si Stockholm) vom incerca sa stabilim o durata medie de calatorie intre cele doua tari.

 • Bucuresti – Jonkoping: 28 h
 • Bucuresti – Goteborg: 29 h
 • Bucuresti – Malmo: 26 h
 • Bucuresti – Solvesborg: 27 h
 • Bucuresti – Falkenberg: 28 h
 • Bucuresti – Goteborg: 29 h
 • Bucuresti – Helsingborg: 27 h
 • Bucuresti – Stockholm: 32 h

Calculand dupa cifrele de mai sus putem afirma, asadar, ca distanta medie cu autocarul pe ruta Romania – Suedia este de 28,2 ore. Nu uitati insa sa va adresati companiei de transport pentru a afla care va fi durata exacta a calatoriei dvs.

Sfaturi utile pentru cursele cu autocarul pe ruta Romania – Suedia

Va recomandam sa tineti cont si de aspectele de mai jos pentru a va asigura ca aveti parte de o calatorie lipsita de probleme.

Nu intarziati la imbarcare

romania-germaniaCompaniile de transport international de persoane trebuie sa respecte un program bine stabilit, deoarece adeseori pasagerii au nevoie sa prinda alte legaturi (terestre sau aeriene) la destinatie. Din acest motiv nu se poate intarzia plecarea din cauza calatorilor care nu se prezinta din timp la imbarcare. Va recomandam sa ajungeti cu cel putin 30 de minute inainte de plecare pentru a va plasa bagajele si a va ocupa locurile.

Oferiti o atentie sporita documentelor dvs

pasaportVa recomandam sa faceti copii la toate actele pe care le transportati si sa le tineti intr-un loc separat de originale. In acest mod va veti asigura ca nu pierdeti documentele care va asigura intrarea in Suedia.

Cumparati asigurari medicale si de calatorie

people (1)Desi ar putea sa para fara rost la prima vedere, calatorii experimentati cunosc foarte bine utilitatea unei asemenea asigurari care acopera financiar orice eventuale probleme pe toata durata calatoriei. De obicei asigurarile nu sunt scumpe si se pot dovedi foarte utile in caz de nevoie.

Rezervati-va din timp calatoria

timeChiar daca transportul international de persoane pe ruta Romania – Suedia nu este atat de solicitat precum cel care vizeaza Anglia, Franta, Germania, Italia sau Spania, este important sa va rezervati din timp calatoria pentru a va asigura ca dispuneti de loc.

Respectati regulile firmei de transport

bookFiecare companie va avea regulile sale interne pe care va angajati sa le respectati o data ce cumparati biletul de calatorie. Aceste reguli interzic de obicei, printre altele, comportamentele violente fizice sau verbale, consumul de alcool pe parcursul calatoriei sau fumatul in compartimentul de calatorie. Va recomandam sa le respectati pentru a va asigura o calatorie in cele mai bune conditii..

Transportul international de persoane pe ruta Romania – Suedia cu autocarul este eficient, confortabil si cu preturi reduse, motiv pentru care va recomandam sa apelati cu incredere la operatorii care ofera aceste servicii. Nu in ultimul rand, va invitam sa tineti cont si de informatiile de mai sus pentru o calatorie fara probleme.

 

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×