Transport international de persoane Romania – Turcia

Totul despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Turcia

Republica Turcia este o tara care se intinde pe doua continente, fiind recunoscuta pentru maniera in care imbina istoria cu modernul. Este faimoasa pentru plajele sale curate, apele turcoaz ale marii, opere arhitecturale de mare valoare si desigur, pentru bucataria sa, ce ocupa un loc fruntas in lume. Datorita turistilor romani ce includ an de an Turcia in planul de vacanta, numarul de companii ce ofera servicii de transport de persoane cu autocarul pe ruta Romania-Turcia a crescut considerabil.

Ca localizare, Turcia se situeaza pe continentul Asia in proportie de 95% si in Europa, in proportie de 5%. Se invecineaza cu opt tari: cu Grecia si Bulgaria in nord-vest, cu Georgia, Armenia, si Azerbaidjan in nord-est, Irak si Siria in sud si Iran in est. Pozitionarea acesteia ii ofera un caracter de tranzitie intre est si vest, fiind totodata un liant dintre Europa si Asia.

Capitala Turciei este Ankara, Istanbul fiind insa cea mai mare concentrare urbana a tarii si totodata, unicul megalopolis din intreaga lume ce se situeaza pe doua continente. Printre atractiile turistice de aici se enumera Palatul Topkapî, muzeul Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Palatul Scufundat, Piața Sultanahmet, Obeliscul Egiptean etc.

Foarte populara este si Riviera Turceasca. Statiunile turistice se intind pe aproape 8000 de kilometri a Marii Mediterane si Egee, intrunind lacuri, munti si plaje. Turistii romani ce isi petrec concediul pe aceste meleaguri opteaza adesea pentru autocare pe ruta Romania-Turcia, datorita drumului relativ scurt si a costurilor foarte mici de transport.

Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!

Destinatii Populare Turcia

Curse Romania – Istanbul

Curse Romania – Ankara

Curse Romania – Antalya

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Romania – Turcia

Daca planuiti o calatorie cu autocarul pe ruta Romania-Turcia trebuie sa aveti in vedere o serie de aspecte organizatorice. Foarte importanta este limita de bagaje. Daca un concediu scurt nu impune probleme in acest sens, situatia se schimba radical in cazul unei vacante lungi. Astfel, este relevant sa cunosti urmatoarele:

 1. Majoritatea companiilor permit pasagerilor transportul a unul sau doua bagaje mari de cala pentru fiecare persoana adulta. Greutatea acestora nu trebuie sa depaseasca 45 de kilograme si se depoziteaza in spatii special amenajate in acest sens: cala autocarului sau remorca, dupa caz. Intrucat ele se transporta in aceste conditii, nu vor putea fi accesate pe parcursul calatoriei.
 2. In autocar puteti sa aveti un bagaj de mana, care sa nu depaseasca o greutate de 5 kilograme. Aici se vor depozita acele lucruri de care aveti nevoie in timpul calatoriei, precum: documentele importante, alimente, bauturi racoritoare etc. Puteti folosi un rucsac, un ghiozdan sau geanta de dimensiuni mici, in functie de necesitate si preferinte.
 3. Copiii au dreptul la bagaje gratuite, precum adultii, singura diferenta fiind greutatea acestora. Copiii de pana la 3 ani au dreptul la maxim 10 kg de bagaje, in vreme ce limita creste pentru copiii de pana la 12 ani, pana la 25 de kilograme.
 4. In situatia in care nu va incadrati in limitele impuse de companie, le veti putea depasi in schimbul achitarii unei taxe. De obicei, aceasta nu depaseste 1-2 euro si se plateste pentru fiecare kilogram depasit. Desigur, nu trebuie sa platiti aceasta taxa daca bagajul dumneavoastra se incadreaza in limitele impuse de companie.

Aceste informatii sunt general valabile, insa fiecare companie isi rezerva dreptul de a avea propriile reguli si tarife. De aceea, pentru a se evita situatiile neplacute este de preferat sa cereti detalii cu privire la acest aspect direct de la reprezentantii companiei.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Romania si Turcia

Distanta din Romania pana in Turcia nu este mare, daca intentionati sa vizitati partea Europeana sau o locatie cat mai apropiata de aceasta. In situatia in care  intentionati sa va bucurati de o calatorie intr-un oras situat in estul tarii, este posibil ca durata calatoriei sa fie putin mai lunga. Desigur, autocarele existente pe piata sunt tot mai calitative, iar dotarile tot mai diverse. Acest aspect va face ca drumul sa fie confortabil, iar timpul sa para ca trece mai repede.

Pentru a va putea face o idee referitoare la durata unei calatorii cu autocarul din Romania pana in Turcia, va prezentam distantele medii dintre capitala Bucuresti si principalele orase din Turcia.

 • Bucuresti – Istanbul: 8 ore
 • Bucuresti – Antalya: 16 ore
 • Bucuresti – Bursa: 10 ore
 • Bucuresti – Ankara: 13 ore
 • Bucuresti – Izmir: 13 ore
 • Bucuresti – Mersin: 17 ore
 • Bucuresti – Samsun: 16 ore
 • Bucuresti – Erzurum: 22 ore

Asadar, durata medie a unei clatorii cu autocarul intre cele doua tari este de aproximativ 14,3 ore. Desigur, cum am mai mentionat, aceasta depinde in mare parte de punctele de plecare si sosire alese.

Pentru informatii mult mai specifice, puteti adresa intrebari referitoare la acest aspect companiei de transport pentru care veti opta. De asemenea, acest numar de ore nu include opririle realizate pe traseu, care sunt absolut necesare pe durata unor calatorii ce depasesc cateva ore.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Romania si Turcia

Turcia nu face parte din Uniunea Europeana, motiv pentru care nu ii puteti trece granitele doar cu buletinul, asa cum se procedeaza in cazul majoritatilor tari europene. Intrarea in tara se realizeaza pe baza de pasaport. Pentru a putea fi identificat, este necesar sa aveti asupra dumneavoastra si cartea de identitate, la recomandarea ministerului afacerilor externe.

Cetatenii romani ce doresc sa calatoreasca in scop turistic pe teritoriul tarii nu au nevoie de viza de intrare daca durata vizitei nu depaseste 90 de zile. Aceasta perioada se calculeaza retroactiv pentru ultimele 6 luni, in momentul in care se paraseste teritoriul Turciei.

Asigurati-va ca pasaportul si cartea de indentitate sunt valabile pe perioada calatoriei si nu ezitati sa cautati orice informatii suplimentare referitoare la viza de turist pentru vizitele ce depasesc perioada de 90 de zile.

Limite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Romania – Turcia

Transportul bunurilor pe ruta Romania-Turcia este mai strict decat in cazul tarilor Uniunii Europoene, fiind limitat de o serie de reglementari, dupa cum urmeaza.

Cantitati maxime admise:

 • 600 de tigari
 • 1 litru de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 2 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 5 sticle de parfum sau apa de toaleta (maxim 120 ml fiecare)
 • 1 kilogram de ceai, cafea sau ciocolata

Este interzis transportul de arme albe sau de foc, substante narcotice, animale sau produse din animale pe cale de disparitie, medicamente in cantitati mari etc.

Alte sfaturi utile

Intrucat vrem sa ne asiguram ca veti avea parte de o vacanta placuta, lipsita de incidente neplacute, va invitam sa cititi cu atentie aceste sfaturi pe care vi le punem la dispozitie:

Nu va grabiti in alegerea companiei de transport
buttonDatorita curselor solicitate, pe piata din Romania exista o multitudine de variante de autocare pe acest traseu. Sfatul nostru este sa le analizati c atentie, in asa maniera incat sa o alegeti pe cea mai potrivita.
Nu intarziati pentru imbarcare

romania-germaniaOricat de banal ar suna, nu putine sunt cazurile in care turistii nu s-au prezentat la timp pentru imbacare si au pierdut autocarul. Incercati sa ajungeti la locul stabilit cu jumatate de ora mai devreme, pentru a avea timp suficient sa va alegeti locul si sa va depozitati bagajele.

Acordati atentie actelor importante

pasaportEste important sa acordati o atentie deosebita actelor pe care le aveti asupra dumneavoastra, pentru ca ele va permit sa treceti granita. Paziti bagajul de mana oriunde v-ati afla, pentru a evita furtul.

Transportul international cu autocarul pe ruta Romania-Turcia este foarte avantajos, multumita preturilor foarte bune, drumului scurt si autocarelor noi ce ofera un grad ridicat de confort calatorului.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×