Transport international de persoane Romania – Ungaria

Totul despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Romania – Ungaria

Ungaria reprezinta un punct de interes pentru companiile ce presteaza servicii de transport international de persoane cu autocarul. Acest lucru se datoreaza atat ofertei variate de oportunitati de munca existente pe piata, cat si multitudinii de obiective turistice pe care intreaga tara le pune la dispozitia turistilor.

Este localizata in centrul Europei, in Campia Panonica si la poalele Carpatilor Occidentali Interiori. Se situeaza la distante egale fata de Oceanul Atlantic, Muntii Ural, Marea Mediterana si Marea Nordului. Ungaria este invecinata cu Ucraina in nord-est, cu Serbia in sud, Slovenia in sud-vest, Romania in est si Austria in vest.

Capitala tarii este Budapesta si reprezinta cel mai important punct de atractie al acesteia. Orasul este despartit in doua de fluviul Dunarea. Astfel, in partea de Est se situeaza regiunea cunoscuta sub numele de Pesta, care ocupa doua treimi din suprafata capitalei Ungariei, iar in partea de vest se afla cealalta treime a orasului, cunoscuta sub numele de Buda.

Multumita fluxului mare de oameni ce parcurg acest traseu, transportul cu autocarul pe ruta Romania-Ungaria este foarte solicitat. Calatoriile se realizeaza in interes de serviciu pentru aceia ce muncesc in Ungaria si se intorc periodic in tara si in scop turistic de catre persoanele ce merg sa viziteze atractii turistice precum Cetatea Buda, Podul cu lanturi, Bastionul pescarilor, Dealul Gellert, Palatul Parlamentului etc.

Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Romania – Ungaria

In situatia in care intentionati sa calatoriti cu autocarul pe ruta Romania-Ungaria, nu pierdeti din vedere cele mai importante detalii. Foarte importanta este greutatea maxima admisa a bagajelor de calatorie. Incercati sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

 1. Bagajele mari se depoziteaza in cala autocarului sau in remorca acestuia, in functie de caz. Puteti calatori cu unul sau maxim doua astfel de bagaje de cala mari, ce nu trebuie sa depaseasca o greutate de 40-45 de kilograme. De asemenea, pe parcursul calatoriei nu le veti putea accesa, motiv pentru care va sfatuim sa nu lasati in aceste bagaje lucruri de care veti avea nevoie pana la destinatie.
 2. Lucrurile utile le puteti include in bagajul de mana, pe care il puteti lua cu dumneavoastra in compartimentul de calatorie. Puteti opta pentru un rucsac sau o geanta de dimensiuni mici, care sa nu depaseasca o greutate de 5 kilograme. Bagajul de mana se utilizeaza pentru depozitarea lucrurilor necesare pe traseu: documente, dispozitive electronice, alimente, bauturi racoritoare etc.
 3. Majoritatea companiilor de transport permit pasagerilor depasirea limitelor de bagaj pentru cala in schimbul achitarii unei taxe. De cele mai multe ori, aceasta este cuprinsa intre 1 si 2 euro pentru fiecare kilogram in plus. Daca nu doriti sa achitati aceasta taxa suplimentara, este necesar sa va asigurati ca bagajele dumneavoastra se incadreza in limita impusa de companie.
 4. Daca sunteti insotit in calatorie de catre copii, acestia au dreptul de a transporta si ei bagaje in mod gratuit, in functie de varsta. Spre exemplu, copiii cu varste de pana la 3 ani au dreptul la aproximativ 10 kg de bagaje, iar cei cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani pot transporta bagaje de pana la 25 de kilograme.

Desigur, aceste informatii au un caracter informativ. Nu toate companiile de pe piata de profil practica aceleasi reguli. Din acest motiv este important sa discutati cu reprezentantii firmei premergator calatoriei, pentru a afla care sunt limitele ce trebuie respectate si alte detalii importante.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Romania si Ungaria

Distanta dintre Romania si Ungaria nu este una foarte mare, durata calatoriei variind in functie de orasul de destinatie. Iata care este durata calatoriei pentru cele mai importante orase din Ungaria, cu plecare din Bucuresti.

 • Bucuresti – Budapesta: 10 h
 • Bucuresti – Debrecen: 10 h
 • Bucuresti – Miskolc: 11 h
 • Bucuresti – Seghedin: 8 h
 • Bucuresti – Pécs: 10 h
 • Bucuresti – Győr: 11 h
 • Bucuresti – Nyíregyháza: 10 h
 • Bucuresti – Kecskemét: 9 h

Putem spune astfel ca durata medie a unei calatorii cu autocarul din Romania in Ungaria este de aproximativ 10 ore. Desigur, aceasta variaza in functie de punctele de plecare si sosire pentru care doriti sa optati. Informatii mai specifice se pot obtine direct de la compania de transport.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Romania si Ungaria

Ungaria este membra a Uniunii Europene, ceea ce inseamna ca toti cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in unul din orasele sale. Pentru a trece granita va trebui sa aveti asupra dumneavoastra cartea de identitate sau pasaportul.

Este important sa va asigurati ca aceste acte sunt valabile pentru a fi acceptati de autoritatile vamale. De asemenea, ele trebuie sa se afle intr-o stare buna, pentru a se evita situatia neplacuta de a nu fi recunoscuti.

Calatoritul cu minori impune necesitatea unui act suplimentar, in situatia in care acestia sunt insotiti de un singur parinte sau adulti care nu sunt tutorii lor legali. In acest caz veti avea nevoie de un document special semnat si legalizat de ambii parinti sau tutori legali.

icon (3) interfaceLimite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Romania – Ungaria

O calatorie in afara tarii impune o serie de limite și in ceea ce priveste continutul bagajului, nu doar greutatea acestuia. Daca greutatea admisa poate sa difere de la o companie de transport la alta, limitele pentru bunurile transportate sunt general valabile, fiind impuse de Uniunea Europeana.

Este interzis transportul armelor albe sau de foc, munitiei, animalelor sau produselor din animale pe cale de disparitie, medicamentelor in cantitati mari, substantelor narcotice sau a oricarui bun ce incalca drepturile de autor si este procurat ilegal.

De asemenea, bauturile alcoolice si produsele din tutun sunt supuse unor reglementari pe care trebuie sa le respectati pentru a evita confiscarea lor:

interface

Cantitatea maxima permisa pentru produsele din tutun

Nu transportati mai mult de:

 • 800 de tigari
 • 400 de tigari de foi, de cate 3 grame fiecare
 • 200 de trabucuri
 • 1 kilogram de tutun

icon (3)

Cantitatea maxima permisa pentru bauturile alcoolice

Nu transportati mai mult de:

 • 10 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 20 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 90 litri de vin
 • 60 litri de vin spumant
 • 110 litri de bere

Cantitatile expuse reprezinta maximul admis pentru o persoana adulta. Spre exemplu, daca transportati in bagaje 90 de litri de vin, nu mai aveti voie sa transportati un alt tip de bauturi alcoolice.

In conditiile in care transportati bunuri in cantitati foarte mari si se suspecteaza utilizarea lor in scop comercial, acestea pot fi confiscate de catre autoritati. Sfatul nostru este sa optati pentru cantitati specifice uzului personal, pentru a evita astfel de situatii.

Alte sfaturi utile

Pentru a va asigura ca veti experimenta o calatorie linistita si lipsita de orice incident neplacut, va invitam sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

Alegeti cu grija compania de transport

icon (2)Nu va hazardati in a alege prima companie de transport cu autocarul de care auziti. Luati-va timp pentru a analiza atent piata, premergator luarii unei decizii. Astfel, veti avea posibilitatea de a alege o companie care sa se plieze cat mai bine cerintelor si nevoilor dumneavoastra.

Fiti punctuali

romania-germaniaIntrucat autocarele au un orar pe care trebuie sa il respecte, pasagerii intarziati nu pot fi asteptati, pentru a nu decala programul. Recomandarea noastra este sa va prezentati la locatia de plecare cu cel putin inainte de 30 de minute. Astfel, veti avea timp suficient pentru depozitarea bagajelor, alegerea si ocuparea locului.

Fiti atenti la documente

pasaportDocumentele transportate sunt valoroase, mai ales daca ne raportam la acelea care va permit trecerea frontierei. Va sfatuim sa le pastrati in conditii de siguranta si sa aveti asupra dumneavoastra copii ale acestora, pentru orice eventualitate.

Respectati regulile impuse de compania de transport

business (2)Orice firma de transport dispune de un set de reguli pe care pasagerii trebuie sa le respecte. Acestea vizeaza interzicerea fumatului in autocar si a consumului de bauturi alcoolice, interzicerea comportamentului violent la adresa altor pasageri sau reprezentanti ai firmei de transport.

Transportul international cu autocarul pe ruta Romania – Ungaria este o alegere buna, deoarece implica un transport rapid, in conditii optime de confort. Pe piata exista companii ce dispun de parcuri de autocare moderne, echipate cu numeroase facilitati si ofera limite de bagaje mari. De asemenea, preturile sunt semnificativ mai mici decat cele oferite de companiile aeriene.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×