Transport international de persoane Spania-Romania

Totul despre transportul international de persoane cu autocarul pe ruta Spania – Romania

Mai bine de 700.000 de romani muncesc in Spania, conform cifrelor din 2015, lucru care face din aceasta tara una dintre cele mai reprezentative state europene pentru diaspora romaneasca. Dintre acestia, un numar foarte mare de romani se folosesc de transportul international de persoane cu autocarul pentru a calatori din Spania in Romania de mai multe ori pe an.

Dar Spania nu este preferata doar de romanii care cauta locuri de munca bine platite in Europa, ci si de catre conationalii nostri care isi doresc sa viziteze frumusetile acestei tari fabuloase din punct de vedere turistic. Orasele precum Barcelona, Zaragoza, Madrid, Sevilla sau Cordoba sunt pline de turisti care, la randul lor, prefera transportul cu autocarul pana in Spania si inapoi in Romania, date fiind avantajele pe care le ofera operatorii acestor servicii.

Toplist

suitcaseLimite de bagaje in autocar pe ruta Spania – Romania

Indiferent daca doriti sa calatoriti din Spania in Romania sau din Romania in Spania, atunci cand alegeti serviciile companiilor de transport cu autocarul in detrimentul serviciilor aeriene va trebui sa tineti cont de cateva reguli privind numarul si greutatea bagajelor pe care le puteti transporta cu dvs.

 1. Astfel, cele mai multe companii de transport cu autocarul permit o greutate maxima a bagajelor de 50 de kilograme pentru fiecare pasager. Aceste 50 de kilograme pot fi dispuse in unul sau maxim doua bagaje de cala, care vor fi asezate in compartimentul special amenajat din autocar sau in remorca acestuia.
 2. Bagajul de mana care va va insoti in compartimentul de calatorie trebuie sa aiba maxim 5 kilograme si sa fie echipat cu cele necesare pentru drum, respectiv cu mancare, bauturi racoritoare, medicamente, documente etc.
 3. Daca sunteti insotiti de catre copii e bine sa stiti ca cele mai multe firme de transport ofera reduceri si gratuitati pentru acestia, dar au si anumite restrictii de care e bine sa tineti cont. Astfel, copiii cu varsta intre 4 si 12 ani pot lua cu ei bagaje in limita a 25 kilograme, in timp ce copiii mai mici de 3 ani beneficiaza de 10 kilograme de bagaje gratuit.
 4. Daca doriti sa depasiti numarul sau greutatea bagajelor veti fi nevoiti sa achitati o taxa care de regula este de 1-2 Euro pentru fiecare kilogram extra. Aceasta taxa este stabilita de fiecare companie conform propriilor reguli interne.

Va recomandam sa discutati cu operatorul pe care l-ati ales pentru a cunoaste restrictiile exacte in privinta bagajelor inainte de achizitionarea biletului. Acest lucru este cu atat mai recomandat cu cat nevoile dvs sunt mai specifice.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Spania si Romania

Nu putem sti cu certitudine cat va dura calatoria dvs intre Spania si Romania, dar putem obtine o durata medie a acestui drum tinand cont de cele mai importante orase de plecare din Spania si capitala Bucuresti. Cele mai frecvent folosite orase spaniole pentru plecarea autocarelor catre Romania sunt urmatoarele: Barcelona, Almeria, Zaragoza, Madrid, Valencia, Malaga, Sevilla si Cordoba.

 • Barcelona – Bucuresti: 28 h
 • Almeria – Bucuresti: 35 h
 • Zaragoza – Bucuresti: 31 h
 • Madrid – Bucuresti: 33 h
 • Valencia – Bucuresti: 31 h
 • Malaga – Bucuresti: 37 h
 • Sevilla – Bucuresti: 37 h
 • Cordoba – Bucuresti: 35 h

Din cifrele de mai sus aflam, asadar, ca durata medie a unei calatorii cu autocarul intre Spania si Romania este de 33,3 ore. Nu uitati insa ca pentru a afla durata precisa a calatoriei dvs va trebui sa contactati si sa cereti detalii operatorului de transport pe care il alegeti.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Spania si Romania

Dat fiind faptul ca ambele state sunt membre ale Uniunii Europene, cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Spania sau din Spania spre Romania. Astfel, la trecerea granitelor trebuie sa aveti asupra dvs doar cartea de identitate sau pasaportul, ambele in stare de valabilitate.

Limite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta
Spania – Romania

Daca doriti sa aduceti cadouri sau diverse lucruri familiei si prietenilor din Romania trebuie sa tineti cont de cateva restrictii pe care le veti intalni la iesirea din Spania si la intrarea in tara noastra.

interfaceicon (3)Limite pentru tutun si alcool la intrarea in Romania

Cele mai puternice restrictii la calatoria intre statele europene sunt aplicate bauturilor alcoolice si tutunului, motiv pentru care va recomandam sa cititi cu atentie informatiile de mai jos si sa tineti cont de ele.

 • Maximul permis pentru produse din tutun:800 de tigari, 400 de tigari de foi de maxim 3 grame fiecare, 200 de trabucuri sau 1 kilogram de tutun.
 • Maximul permis pentru bauturi alcoolice:10 litri cu o concentratie mai mare de 22%, 20 litri cu o concentratie mai mica de 22%, 90 litri de vin, 60 litri de vin spumant sau 110 litri de bere.

Retineti ca fiecare cantitate de mai sus reprezinta maximul pe care il puteti transporta. De asemenea, chiar si aceste cantitati pot ridica suspiciuni autoritatilor vamale din Spania sau din Romania si exista riscul ca aceste bunuri sa fie confiscate daca se suspecteaza ca sunt transportate in scop comercial.

moneyCat numerar puteti avea asupra dvs

Pentru calatoria intre tarile din Uniunea Europeana nu se aplica restrictii privind sumele de bani pe care le puteti avea in numerar asupra dvs. De retinut faptul ca daca doriti sa calatoriti in tari din afara UE trebuie sa declarati orice suma egala sau mai mare de 10.000 Euro (ori echivalentul in alta moneda).

Cu toate ca nu exista aceste restrictii va recomandam sa nu calatoriti cu sume mari de bani asupra dvs pentru a nu va supune riscului de sustragere sau pierdere a acesteia.

Alte sfaturi utile

Studiati mai multe companii de transport inainte de a alege

icon (2)Numarul firmelor care asigura transportul de persoane cu autocarul pe ruta Spania – Romania este foarte mare, dat fiind faptul ca acest traseu este unul dintre cele mai solicitate din Europa. Din acest motiv va recomandam sa studiati mai multe firme inainte de a alege, pentru a va asigura ca nu ratati anumite reduceri sau aspecte pe care le cautati in mod specific.

Respectati regulile de calatorie interne

bookFiecare firma de transport are anumite reguli de calatorie prin aplicarea carora incearca sa asigure tuturor pasagerilor o calatorie cat mai confortabila. Aceste reguli includ de obicei, printre altele, interzicerea fumatului in autocar, interzicerea consumului de bauturi alcoolice sau drogurilor pe durata calatoriei si interzicerea comportamentelor violente la adresa altor pasageri sau a angajatilor firmei. Tineti cont de aceste reguli care va vor fi comunicate de reprezentantii firmei si va veti asigura astfel ca aveti parte de o calatorie in conditii maxime de confort.

Respectati regulile interne ale firmei de transport

business (2)Cele mai multe companii au anumite reguli de care va recomandam sa tineti cont pentru a va bucura de o experienta placuta in timpul calatoriei. Aceste reguli includ, de cele mai multe ori, interzicerea fumatului in interiorul autocarului, evitarea consumului de bauturi alcoolice si temperarea comportamentelor violente la adresa personalului sau a altor calatori.

Nu intarziati la imbarcare

romania-germaniaDupa cum avionul nu asteapta dupa pasagerii intarziati, nici autocarele nu pot sa-si strice programul intarziind orele de plecare pentru a acomoda oamenii care nu se prezinta din timp la imbarcare. Prezentati-va la imbarcare cu cel putin 30 de minute inainte de ora stabilita pentru plecare ca sa va asigurati ca nu creati nicio problema si ca aveti timpul necesar sa va instalati bagajele si sa va ocupati locul.

Aveti grija la documente

pasaportFie ca vorbim doar despre buletin sau pasaport sau despre mai multe acte necesare pe durata calatoriei, va sfatuim sa luati toate masurile posibile pentru a le pastra in cele mai bune conditii. Astfel, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa faceti copii fiecarui document si sa le pastrati intr-un loc diferit de cel in care tineti originalele

Cumparati asigurari medicale si de calatorie

people (1)Achizitionarea unei asigurari medicale si a unei asigurari de calatorie este o idee buna care va poate proteja financiar pentru orice eventuale probleme pe care le puteti intampina pe parcursul calatoriei. O asigurare costa destul de putin, dar se poate dovedi extrem de utila in situatii neplacute.

Pastrati dovezile de achizitie pentru bunurile transportate

business (1)Facturile, chitantele sau bonurile pentru lucrurile pe care le transportati ar putea fi solicitate la vama pentru verificare, motiv pentru care va recomandam sa nu aruncati nimic. Acest lucru se aplica mai ales persoanelor care calatoresc cu bunuri scumpe sau in cantitati mari.

 

Inca nu stiti sigur daca transportul de persoane international cu autocarul e cea mai buna decizie pentru calatoria dvs intre Spania si Romania? Va mai oferim cateva argumente, atunci: preturile sunt mult mai mici decat cele percepute de companiile aeriene, conditiile de transport sunt moderne (autocarele au o multime de facilitati confortabile), iar limita bagajelor pe care le transportati este mult mai mare decat cea pe care va trebui s-o respectati in aeroporturi.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×