Transport international de persoane Turcia – Romania

Totul despre transportul de persoane cu autocarul pe ruta Turcia – Romania

Turcia este cunoscuta ca fiind pamantul cu o mie de fete, tara unde istoria se imbina armonios cu modernul. Este vizitata pentru operele arhitecturale de mare valoare, pentru plajele cu nisip fin si apele turcoaz. De asemenea, faimoasele bazare de aici transforma marile orase in locatii ideale pentru cumparaturi. Din aceste ratiuni, numarul de companii de transport international de persoane cu autocarul pe ruta Turcia – Romania si Romania – Turcia s-a dezvoltat considerabil in ultima decada.

Turcia se situeaza pe doua continente, 5% din suprafata acesteia fiind europeana, in vreme ce 95% este situata pe continentul asiatic. Turcia este liantul dintre Europa si Asia, dispunand de un caracter de tranzitie intre est si vest. Se invecineaza cu Grecia, Bulgaria, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Siria si Iran. Capitala tarii este Ankara, insa cea mai mare concentratie urbana se afla in Istanbul.

Riviera turceasca este foarte populara in randul turistilor, statiunile intinzandu-se pe circa 8000 de kilometri, de-a lungul Marii Egee si Mediterane. Cele mai renumite atractii turistice din Turcia sunt Obeliscul Egiptean, muzeul Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Palatul Scufundat, Piata Sultanahmet, Palatul Topkapî etc.

Turistii ce viziteaza aceste zone opteaza adesea pentru transportul international de persoane cu autocarul, multumita drumului relativ scurt si a preturilor mult mai accesibile in comparatie cu cele oferite de companiile aeriene.

 

Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!

Destinatii Populare Turcia

Curse Istanbul – Romania

Curse Ankara – Romania

Curse Antalya – Romania

suitcaseLimite de greutate pentru bagaje in autocar pe ruta Turcia – Romania

Daca vizita pe teritoriul Turciei se termina cu o sesiune zdravana de shopping, cu siguranta autocarul este alegerea ideala, multumita limitelor de bagaj mari. Iata care sunt cele mai importante aspecte referitoare la cantitatea de bagaje cu care puteti calatori cu autocarul din Turcia in Romania.

 1. De regula, companiile permit pasagerilor adulti sa transporte unul sau maxim doua bagaje de cala, care sa insumeze o greutate totala de 45 de kilograme. Acestea se depoziteaza in spatii special amenajate din autocar si nu se pot accesa pe durata calatoriei.
 2. In autocar, pasagerii au dreptul sa dispuna de un bagaj de mana, care sa nu depaseasca o greutate de 5 kilograme. Aici se depoziteaza acele bunuri de care veti sti ca aveti nevoie pe parcursul traseului: acte de identitate, teefoane mobile, bauturi racoritoare, alimente etc. Bagajul de mana poate fi o geanta de mici dimensiuni, un ghiozdan, o poseta etc.
 3. In situatia in care calatoriti cu copii, este important sa stiti ca acestia au dreptul la bagaje de cala, de asemenea. Copiii de pana la 3 ani pot transporta pana la 10 kilograme, in vreme ce copiii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani pot transporta pana la 25 de kilograme.
 4. Daca se intampla sa depasiti limitele impuse de companie, puteti trasporta bagajul de cala chiar daca este mai greu, in schimbul achitarii unei taxe suplimentare. Aceasta se plateste pentru fiecare kilogram peste limita maxima. De obicei, taxa nu depaseste 1-2 euro pentru fiecare kilogram in plus.

Aceste informatii au caracter general, existand posibilitatea ca diverse companii sa isi rezerve dreptul de a-si seta propriile reguli si tarife. Pentru a va asigura ca evitati situatiile neplacute, puteti cere aceste informatii direct de la compania de transport in cauza, premergator calatoriei.

clockDurata medie a unei calatorii cu autocarul intre Turcia si Romania

Distanta dintre Turcia si Romania variaza in functie de zona din care doriti sa plecati. O calatorie din Turcia asiatica in Romania va fi mult mai lunga decat una din Turcia europeana in Romania. Pentru a va putea face o idee referitoare la acest aspect, va prezentam distanta dintre cele mai importante orase ale Turciei si capitala Romaniei, Bucuresti.

 • Istanbul – Bucuresti: 8 ore
 • Antalya – Bucuresti: 16 ore
 • Bursa – Bucuresti: 10 ore
 • Ankara – Bucuresti: 13 ore
 • Izmir – Bucuresti: 13 ore
 • Mersin – Bucuresti: 17 ore
 • Samsun – Bucuresti: 16 ore
 • Erzurum – Bucuresti: 22 ore

Puteti observa astfel ca durata medie a unei calatorii cu autocarul din Turcia in Romania este de 14.3 ore. Desigur, ea variaza in functie de punctele de plecare si sosire, de pauzele luate pe traseu, de cozile vamale etc. Pentru a va asigura ca dispuneti de informatii cat mai specifice, intrebati firma de trasport cat va dura calatoria. Soferii dispun de un orar bine stabilit, pe care se straduiesc sa il respecte cu strictete.

business (2)Documente necesare pentru calatoria intre Turcia si Romania

Intrucat Turcia nu este membra a Uniuniii Europene, veti avea nevoie de pasaport pentru a-i trece granita si pentru a o parasi. Ministrul afacerilor externe sfatuieste turistii sa aiba asupra lor atat pasaportul, cat si buletinul, pentru a putea fi identificati cu usurinta. Pentru vizitele ce depasesc 90 de zile este nevoie de viza, perioada calculandu-se retroactiv pentru ultimele 6 luni, in momentul in care se paraseste teritoriul Turciei.

Pentru a avea parte de o calatorie cat mai placuta, lipsita de peripetii si evenimente nedorite, nu ezitati sa aveti asupra dumneavoastra copii ale actelor. De asemenea, ele trebuie sa fie valabile si sa nu fie uzate.

Limite pentru bunurile ce pot fi transportate pe ruta Turcia – Romania

Un alt aspect important referitor la transportul pe ruta Turcia – Romania este reprezentat de bunurile ce se pot transporta in afara granitelor si a cantitatilor maxime admise. Aceste reguli sunt mai stricte decat cele pe care calatoriile in cadrul Uniunii Europene le impun.

Cantitati maxime admise:

 • 600 de tigari
 • 1 litru de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mare de 22%
 • 2 litri de bauturi alcoolice cu o concentratie mai mica de 22%
 • 5 sticle de parfum sau apa de toaleta (maxim 120 ml fiecare)
 • 1 kilogram de ceai, cafea sau ciocolata

Este interzis transportul aremelor albe sau de foc, a unor produse ce incalca dreptul de autor, de animale sau produse din animale pe cale de disparitie, a produselor narcotice sau a medicamentelor in cantitati mari.

Alte sfaturi utile

Pentru a calatori in conditii optime, va oferim o serie de sfaturi utile, pe care va recomandam sa le respectati.

Nu va grabiti in alegerea companiei

buttonPe piata de profil exista o gama variata de companii ce presteaza servicii de transport international cu autocarul pe ruta Turcia – Romania. De aceea, va sfatuim sa analizati atent oferta existenta, in asa maniera incat sa o alegeti pe cea mai potrivita din punct de vedere a locului de plecare, a duratei calartoriei, a limitelor de bagaje, a conditiilor de drum etc.

Ajungeti la timp pentru imbarcare

romania-germaniaOricat de banal ar parea, nu de multe ori se intampla ca pasagerii sa nu ajunga la timp pentru imbarcare. Va recomandam sa ajungeti la punctul de intalnire cu jumatate de ora inainte de ora stabilita, pentru a evita intarzierile. Astfel, veti avea timp sa va ocupati locul si sa va depozitati bagajul in cala. De asmenea, atunci cand se iau pauze pe traseu, incadrati-va in timpul impus de sofer si nu plecati singur in zone indepartate de autocar.

 

Fiti atent la documentele de calatorie

pasaportPasaportul si cartea de identitate sunt documente care va permit trecerea granitelor si identificarea. De aceea, este foarte important sa nu le pierdeti. Tineti geanta de mana in permanenta cu dumneavoastra si asigurati-va ca nu o uitati nicaieri in decursul pauzelor de pe traseu.

Transportul cu autocarul din Turcia in Romania se realizeaza de regula in conditii confortabile, fiind foarte accesibil ca pret. Autocarele sunt noi si dispun de diverse dotari si echipari menite sa ofere pasagerilor o calatorie confortabila.

Transport persoane Italia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti si Vineri De la 80€ Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 70€ Vezi Oferta!
4. Saiztur L,M,M,J,V,S,D De la 60€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Anglia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur M,J,V,S,D De la 95€ Vezi Oferta!
3. Atlassib V,D De la 11 £ Vezi Oferta!
4. National Express (Transfer Aeroport) L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
5. Olimpia Travel J,D De la 80 £ Vezi Oferta!
6. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 80 £ Vezi Oferta!
7. Nicktrans Duminica De la 80 £ Vezi Oferta!
8. Latino Express L,M,M,J,V,S,D De la 80€ Vezi Oferta!
×
Coletarie Internationala | Alege cele mai bune oferte
Pozitia Nume Companie Pret Rezerva
1. Eurolines 1,5€/kg Vezi Oferta!
2. Romfour-Tur 1€/kg Vezi Oferta!
3. Atlassib 1€/kg Vezi Oferta!
4. Comati PSG 1,5€/kg Vezi Oferta!
5. Eurofratello 1,5€/kg Vezi Oferta!
6. Latino Express 1,5€/kg Vezi Oferta!
7. Gil Trans 1,5€/kg Vezi Oferta!
8. CrespoCom 1,5€/kg Vezi Oferta!
×
Curse Scandinavia | Vezi Oferta
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 130€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur Marti De la 150€ Vezi Oferta!
3. Eurofratello Miercuri De la 140€ Vezi Oferta!
4. Comati-PSG Marti si Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Franta-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (direct la adresa) Vezi Oferta!
3. Alexa Trans Joi si Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Atlassib L,M,S De la 90€ Vezi Oferta!
5. Nicktrans Joi si Vineri De la 90€ Vezi Oferta!
6. Olimpia Travel Sambata De la 90€ Vezi Oferta!
×
Cele mai bune oferte la bilete de autocar pe ruta Germania-Romania
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ ( La adresa) Vezi Oferta!
3. Atlassib L,M,M,J,V,S,D De la 85€ Vezi Oferta!
4. Yani Travel L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
5. Elle Voyager Marti,J,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
6. Olimpia travel L,M,M,J,V,S,D De la 60€ (microbus) Vezi Oferta!
7. Lauer L,M,M,J,V,S,D De la 75€ Vezi Oferta!
8. Viotur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
9. Dany Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ (La adresa) Vezi Oferta!
10. Meyer & Meyer L,M,M,J,V,S,D De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Belgia-Romania | Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines L,M,M,J,V,S,D De la 99€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 110€ Vezi Oferta!
3. Olimpia Travel Duminica De la 90€ Vezi Oferta!
4. Eurofratello L,M,V, S De la 90€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Olanda| Vezi oferta!
Pozitia Nume Companie Orar Pret Rezerva
1. Eurolines Joi De la 100€ Vezi Oferta!
2. Romfour Tur L,M,M,J,V,S,D De la 120€ Vezi Oferta!
3. Atlassib Sambata De la 120€ Vezi Oferta!
×
Transport persoane Tarile Baltice |Vezi oferta!
Nume Companie Orar Pret Rezerva
Romfour Tur Joi si Duminica (la 2 saptamani) De la 130€ Vezi Oferta!
×

Logo Firma

Nume Firma

 • Eurolines Romania

Orar

 • L,M,M,J,V,S
  Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata

Rating

Pret

 • De la 70€

Dotari

 • Priza Aer Conditionat Wifi
×